Arkada tepe tip.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hakanfiliz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 16
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

hakanfiliz

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Hakan FİLİZ
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Bugün pazardan aldım erkek diye arka tepeli ve paçalı.Ayağında (2009 Bursa) Yazıyor aldığım kişi yakalamış.İlk defa arka tepe tip aldım.Tiplerin arka tepelisi ve paçalısı varmıdır yoksa kırmamı?Bilgilendirirseniz sevinirim.

Ekli dosyalar

• 25122011(011).jpg
    25122011(011).jpg
    149.2 KB · Görüntüleme: 2,068
  • 25122011(012).jpg
    25122011(012).jpg
    147.8 KB · Görüntüleme: 2,101
  • 25122011(013).webp
    25122011(013).webp
    127.1 KB · Görüntüleme: 2,111
Bir arkadaş Van yüksek uçucusu olabileceğinden bahsetti.12 kuyruk ve bel üstü var.Ne dersiniz?

Yorumları bekliyorum.Gerçekten merak ettim.

bence bu ıran yuksek uçucusu yoksa tıple alakası yok ne gözlerının rengi ne görünüşü yada kırma bir kuş benım yorumum bu

Teşekkürler abi.Dediğim gibi 12 kuyruk kuyruk üstü var.Daha uçurmadım.Diğer arkadaşlarında yorumlarını bekliyorum.

Diğer abileriminde yorumlarını bekliyorum.Belli bir ırkı varmıdır yoksa kırmamıdır?
Cevaplarınızı bekliyorum.
Saygılar.

budapeşte yüksek uçucularının resimlerini paylaşmıştı birisi. onlara benziyo kısa gagalı falan...
yuksek-ucucu-irklar-iran-sirp-vb/budapeste-yuksek-ucuculari-t15615.html
arka tepe oluşu da kırıldığı kuştan gelen bi özellik olmalı. ama başlı başına bi ırksa bilemiycem...

Bence budapeşte yüksek uçucusu onlar 12 kuyruklu oluyor ve tepelileride bulunuyor...

resimdeki kusun tipplerle uzaktan yakindan alakasi yok kardes. kismen van kuslarina benziyor fakat van kuslari ile budapeste melezi olabilir...

tipplerleri tanimaniz adina WWW.NTUTR.COM veya WWW.BTKTR.COM bu adresleri inceleyebilirsiniz her iki adreste turkiyede profesyonel tippler besleyicilerinin kuslarini bulabilirsiniz

yani benimde uyesi oldugum turkiye ulusal tippler birligi uyelerinin hepsinin kuslarinin resimlerini...

barakuda' Alıntı:
bence bu ıran yuksek uçucusu yoksa tıple alakası yok ne gözlerının rengi ne görünüşü yada kırma bir kuş benım yorumum bu

BANA GÖRE TİPSİZ HAKAN AMA GÜVERCİNE BENZİYOR KESKE BİLEBİLSEMDE SENİ AYDINLATSAYDIM BENİ ASAR BRANSIM DEGİL AMA ARKADASLAR MUTLAKA SANA DOGRU OLANI SÖYLERLER HAKAN GÜLE GÜLE BESLE

SAYGILAR

kuscu_marik' Alıntı:
barakuda' Alıntı:

BANA GÖRE TİPSİZ HAKAN AMA GÜVERCİNE BENZİYOR KESKE BİLEBİLSEMDE SENİ AYDINLATSAYDIM BENİ ASAR BRANSIM DEGİL AMA ARKADASLAR MUTLAKA SANA DOGRU OLANI SÖYLERLER HAKAN GÜLE GÜLE BESLE

SAYGILAR
Cevap için teşekkürler.Bu kuşu elimden çıkartalı çok oldu.Fakat merak eden arkadaşların merakını giderebiliriz.

kırık bu kuş, bizim oralarda bunlara katillik denir

aldığın kuş muhtamelen tiple tepeli bir yuksek uçucu ile kırıldıkdan sorna oluşan bir bango türüdür güzel ve yüksek uçabilir. uçurmanı tavsiye ederim ama kusu ilk atışta fazla zorlama havada bırakırsın kuşu :D

kusbaz123' Alıntı:
aldığın kuş muhtamelen tiple tepeli bir yuksek uçucu ile kırıldıkdan sorna oluşan bir bango türüdür güzel ve yüksek uçabilir. uçurmanı tavsiye ederim ama kusu ilk atışta fazla zorlama havada bırakırsın kuşu :D
Gayet güzel uçuyordu ilk uçurduğumda kaybolcaktı sinekte pırıltı vere vere indirdim.

''tepeli tip'' diye bir tanım, bir tür yok.Yüksek uçucu familyası içinde Danzig, İsviçre ve Sırp yüksek uçucuları tepeli yüksek uçuculardır. Tippler ayrı bir yüksek-performans uçucusudur. ayrıca Budapeşte y.u lar da da tepe bulunmaz. Göz rengi ve gaga tipi bu kuşun çaprazlama olduğunu gösteriyor.

BUDAPEŞTE VE VAN KIRMASI BU KUŞ....BENIM İLGİ ALANIM VAN İRAN BUDAPEŞTE SIRP YÜKSEK UÇUCULARIDIR......

tippler yuksek ucucu bir irk degildir... erol kardesin dedigi gibi uzun perfirmans ucucusudur yani cok uzun saatler ucabilirler 10 15 saat ve uzeri. bu sure icerisinde belki 1 veya 2 kere gozle gorulemeyecek mesafeye cikarlar ve fazla degil 10 15 dakika sonra bir bakmissiniz sanki inecekler catilarin 1 metre uzerindeler... Yarislarda cogunlukla diskalifiye sebebi bu alcaktan gezinti sirasinda catiya ayagi degdi diye olur aralarindan bir tanesi catiya konar konmasiyla kalkmasi bir olur ve bu sebepten diskalifiye olur.. klupten bir arkadasimin mahutian kan tipplerleri 17 saat 11 dakika uctular bursa da fakat dedigim sey oldu aralarindan birtanesi bir canak antenin uzerine saniyelk bir ayak basti diskalifiye seebide buydu.. keza benimde yarista bu basima geldi kuslardan biri beyazit camii nin minaresine carpti ve kondu hemen kalkti diskalifiye sebebi :)

Geri