ARKADAŞ VE KÜMES ZİYARETLERİ

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kuscu_marik
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Muharrem Karaderili
Meslek
kamu çalısanı
İlgi Alanı
Kediler
S A ARKADAŞLAR PEK ÇOGUMUZ PEK ÇOK YERLERDE ARKADAŞLARDA DOSTLARDA ZAMAN ZAMAN YADA SIKLIKLA KUŞLAR İZLER SOHBETLERDE BULUNURUZ BU DURUMDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER YASADIKLARIMIZ MENMUN OLUP OLMADIKLARIMIZ VARMIDIR NELERDİR NASIL OLSA DAHA İYİ OLUR YAPILMASI GEREKENLER NELER OLMALIDIR PAYLASIRMISINIZ

SAYGILAR

as abi, benim görüşüm şudur ki, herkeste tüm misafirlerin beğeneceği kuş uçamayabilir, ama gidenlerın hoşgörülü yapıcı ve olgun olması, ev sahıbının de Türk örf ve ananelerıne uygun bir şekilde mısafirperverliğini göstermesi gerekir,
bence gidenler bir yorum yapacaksa önce kuşa değil ev sahibine yapmalıdır, bu iş sadece kuştan ibaret değildir bence,yani şahsen bana ''mükemmel bir kuş uçurdu'' denilip ev sahipliğimden hiç bahsedilmeyeceğine ''Allah razı olsun çok iyi ağırladı bizi eh kuşu da fena değildi'' denilmesini tercih ederim..
önemli olan KUŞ değil ADAM dır bence, ancak bu düşünceye sahip olursak bu hobi toplum ve kuşçu camiası içindeki haketiği saygıyı bulur, selamlar...

s a arkadaslar önemli konu ve baslıklarada egilelim tecrübe bilgilerimizi gençlere kuscu olacaklara aktaralım

saygılar

alidemirsmm' Alıntı:
as abi, benim görüşüm şudur ki, herkeste tüm misafirlerin beğeneceği kuş uçamayabilir, ama gidenlerın hoşgörülü yapıcı ve olgun olması, ev sahıbının de Türk örf ve ananelerıne uygun bir şekilde mısafirperverliğini göstermesi gerekir,
bence gidenler bir yorum yapacaksa önce kuşa değil ev sahibine yapmalıdır, bu iş sadece kuştan ibaret değildir bence,yani şahsen bana ''mükemmel bir kuş uçurdu'' denilip ev sahipliğimden hiç bahsedilmeyeceğine ''Allah razı olsun çok iyi ağırladı bizi eh kuşu da fena değildi'' denilmesini tercih ederim..
önemli olan KUŞ değil ADAM dır bence, ancak bu düşünceye sahip olursak bu hobi toplum ve kuşçu camiası içindeki haketiği saygıyı bulur, selamlar...

MÜKEMMEL AÇIKLAMIŞSIN ÜSTADIM AĞZINA SAĞLIK.

ali demir abi çok güzel açıkladı aynen katılıyorum

mütevazilik çok
önceden bi arkadaşın tanıdığına giderdik kuş izlemeye
ev sahibi bakardım ki soğuk davranıyo
kendini övüyo işte bizde bunlardan var şunlardan var
kuşunuza kuş uçar der kapışalım der

benim için olay bitmiştir
bencilin kuşu 100 metre fişek yapsa ne fayda
ançak kendi izler

saygılar

genelde yavrularımı ucurmayı tercıh ederım ben..ılla kuş ucsun gelsın dama otursun fısek alsın goz zevkı tattırıyım gıbısıne bı dusuncem olmadı hıc..aksıne yenı sokulen kusları ucurmak daha bı cezbedıcı gelmıstır hep bana..mısafırlıge gıttıgımde hıcbı kusu elıme alıpta ıncelemem..ancak ew sahıbı uzatırsa merakla ıncelerım bazen zor tutarım kendımı kusu elıme almamak ıcın ama tutarım.....kusur varsa kumesınde soylerım daha ıyı bı kumese sahıp olması ıcın bılgımı paylasırım fakat kusları ıcın olumsuz bısey demem kı dusunupte hak verırse eger ılk etapta severek besledıgı kusu benım sozume bakıpta bı baskasına vermesın yada kumesınden cıkarsın ıstemem..bu mısafırlıkler bence gayet samımı..kımı arkadasların evının catı arasında kumeslerı ve evın ıcınden kumese cıkılıyor yada balkonda beslıyorlar bu arkadaslara hadı kuslara bakmaya gıdelım hadı ucurmaya gıdelım gıbı baskı yapmaktansa kendısının musaıt oldugu zamanda davet edılmemı beklemeyı tercıh ederım:)

İnsanların birbirini zayeretleri , görüşmeleri sünnettir.
Bu yüzden kuş izlemek , amaç değil araç olarak kullanılmalıdır.Burada en büyük iş ev sahibine düşüyor.Ev sahibi misafirlerini iyi karşılamadıktan sonra , misafirler ev sahibini sevmedikten sonra kuş ne kadar iyi olursa olsun izledikleri kuştan hiç bir tat alamaz.Nereden geldik buraya gelmez olaydık demeye başlar.

Fakat ev sahibi iyi olursa kuşta çok iyi olmasa mubabbeti koyulaştırıp , keyifli zaman geçirmeyi sağlıyorsa bence bu daha makbuldur.Birilerini davet etmek için kuşumuzun çok çok iyi olmasına gerek yok.Kuş araç olarak bizlere keyifli zaman geçirme olanağı sağlıyorsa yeterlidir diye düşünüyorum.İnsanlara nasıl davranır onları nasıl karşılarsak hayatımız boyunca hep bu şekilde karşılığını alırız...

Saygılarımla...

Geri