Arkadaşlar Acill Yardım..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Alper_38
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 17
  • Görüntüleme Görüntüleme 8K

Alper_38

Üye
Siteyi ziyaret et
Benim muhabbet kuşumu alalı 1 hafta oldu. gagasını sanki hızlı hızlı nefes alır gibi tıkırdatıyor veya sanki susamış gibi ama ne olduğunu çözemedim geldiğinde çok yapıyordu ama bi ara kesildi bu gün yine yapıyor neden acaba bi hastalık filanmı yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

eşinden ayrılarak gelmiş olabilir, tek kaldığı için olabilir, yuva değişiminden olabilir.tüm bunlar stres kaynağıdır ve tüylerini dökebilir.

Selamlar.
Herhangi bir hastalığın belirtisi olabilir diye düşünüyorum. Muhabbet kuşunuzun ağız çevresinde veya ağız içinde dil altı ve üstünde herhangi bir salgı varmı bakarmısınız?

muhabbet kuşunun kafesinin içinde gaga taşı varmı?

Hayvan boğazına bir şeyler takılmış gibi ağzını açıp kapatıyormu yada; kuyruğundan nefes alıyormuş gibi kuyruğunu sallıyormu

kuyrugunu sallama yok arkadaşlar gaga taşıda var ve salgı filan bişey yok çok sağlıklı gibi bizimle oynar yanaklarımızı ve dudaklarımızı öper elimizden yem yer gezer oynar uçar hatta 20 günlük olmasına ragmen sanki süper uçucu istediği yere konuyor hiçbir yere çarpmıyor pilot gibi :) ama anlayamıyoruz işte gagasını açıp kapıyor sanki nefes alıyor gibi sürekli yapmıyor arasıra yapıyor ama sık yapıyor birde kuşu biraz erken aldım yuvadan ineli 2 gün olmuştu yem yiyordu oynuyordu aldım yuvadayken seçmiştim 3 yavru vardı ikisi satılınca bu en son inen yavru annesi ve babası bu yanlız kalınca yukarı çıkıyordu babasının yanına gitmeyi istiyor hatta yuvaya girmek istiyordu dövüyorlardı bunu kuşçumuz bunu alın yoksa döve döve öldürürler dedi bizde aldık. şimdide bir korku var geldiğinden beri var en ufak bir ses ve hareketten korkuyor bizden korkmuyor bize alışkın elimizden inmez hatta biz yanında iken dah mutlu yanlızken sanki bizi çağırır gibi bağırıyor gelince susuyor bu korkusunu nasıl yenebilirim ya üzülüyorum bu haline.

resimleri

dscf0077py4.jpg

dscf0075dz4.jpg

benim 3 tane muhabbet kuşum vardı çalınmadan önce 8 senedir senin dediğin şeyleri yapıyordu 8 yaşındaydı maaşallah halada yaşıyodur çalanlar öldürmediyse,o onarın bahar ayılarında olur eş dönmleri kuşun kendine eş arıyor olabilir

bu dediklerini muhabbet kuşlarının çoğu yapar arkadaş üzülme ben çok besledim bilirim

Merhabalar, siteye yeni üye oldum.Bir haftaya yakındır iki muhabbet kuşu aldım ve bugün çok durgunlar.Hastalıklarını araştırırken bu siteyi buldum.Bana da acil yardım gerekli.Ne olduğunu anlamadım,bu gündüz saatlerinde hep ötüşür,oynarlardı ama bugün durgunlar,uyumak istiyorlar,az önce kilere koydum biraz karanlık olduğu için hemen uyudular..Dün gece odanın penceresini kapatmayı unutmuşum.Havalar da çok sıcak ama yine de üşütmüş olabilirler mi?Bu drumda ne yapmam gerekli? Bilgisi ve tecrübesi olanlar lütfen bir fikir verebilirler mi?

ayseker' Alıntı:
Merhabalar, siteye yeni üye oldum.Bir haftaya yakındır iki muhabbet kuşu aldım ve bugün çok durgunlar.Hastalıklarını araştırırken bu siteyi buldum.Bana da acil yardım gerekli.Ne olduğunu anlamadım,bu gündüz saatlerinde hep ötüşür,oynarlardı ama bugün durgunlar,uyumak istiyorlar,az önce kilere koydum biraz karanlık olduğu için hemen uyudular..Dün gece odanın penceresini kapatmayı unutmuşum.Havalar da çok sıcak ama yine de üşütmüş olabilirler mi?Bu drumda ne yapmam gerekli? Bilgisi ve tecrübesi olanlar lütfen bir fikir verebilirler mi?

Büyük olsalıkla kapıyı ve pencereyi açık bırakmanızdan kaynaklanıyor. Üşütme değil de ceryanda kalmışlar sanırım.

Aşağıda bir kaç siteden derlediğim bilgiler var. Bunlar içinden sizin kuşlarınıdaki belirtilere uyanlar varsa belirtirseniz bir veteriner hekim aracılığı ile yardımcı olabiliriz.

Hastalık

Saka diğer kuşlara nazaran çok hassas ve nazik bir kustur. ani yem değişimi ,yer değişikliği, bir yerden bir yere tasıma, pis ortam, cereyanda kalması sakanın strese olması için yeterli sebeplerdir.
strese olan bir saka öncelik olarak bağırsaklarında devamlı taşıdığı zararlı bakterilerin hücumuna uğrayacaktır stres sakada halsizlik güç kaybı ne sebep olduğu için bu bakterilere yenik düşüp hastalanacaktır. genelmede saka şişindiği zaman ve devamlı kafası kanadının altında uyuduğu zaman birde bağırsaklarda kızarıklık ve şişme olduğu zaman kurtarması çok zor oluyor ve sonuç ölümle bitebiliyor.
hastalik1.jpg

Ben sakalarıma strese veya hastalanmadan önce önlemlerimi alıyorum ve bazı ilaç larp perimdik olarak kullanıyorum. bu ilaçlar esb3%30 ve baycox%2,5 .
esb3 beyaz toz halinde olur ve suya katılarak kuşlara verilir dozaj ise; 1 litre suya 1 gram katılarak verilir ve beş gün arka arkaya her gün yeni karışım yapılarak kür uygulanır.
baycox sıvı halinde olur ve suya katılarak verilir dozajı ise;1 litre suya 1 mililitre katılarak iki gün arka arkaya kür olarak verilir.
her iki ilaçta zararlı bakterilerin yanında faydalı bakterilerime öldürdüğü için kür uygulandıktan sonraki iki gün kuşlarımıza vitamin desteği yapmalıyız
ben esb3 u sene boyunca ayda bir defa beş gün veriyorum. baycoxu ise bazen iki ayda bir bezende ayda bir iki gün veriyorum.

Sağlıklı sindirim için mineraller şart
hastalik2.jpg

Hastalıktan Doğal Korunma

Birde doğal bir yöntem la saka laldaki zararlı bakterileri dışa atabiliriz.
bunun için elma sirkesini kullanıyoruz 1 litre suya iki çorba kasığı elma sirkesi katarak iki haftada bir sakalara verilir.
ben elma sirkesi yerine ayni görevi daha etkili gören vior isimli katkıyı kullanıyorum.
hastalik3.jpg

Saka beslediğimiz ortamlar nemsiz olmalı. kafeslerin tabanına buna göre sıçrayan suyu çabucak emecek ve nem bırak mayacık ağaç talaşı tavsiye ediyorum.
hastalik4.jpg

Cocidose hastalığından korunmak için Foniopaddy isimli tohumu öneriyorum.
hastalik5.jpg

Foniopadyy
Alıntıdır.
Kaynak:http://www.kanaryavedogakuslari.com/index.php?option=com_content&task=view&id=77&Itemid=65

Kafes kuşlarında solunum hastalıkları

Kuşlarda solunum sistemiyle ilgili hastalıkların sebebi çok: Beslenme yetersizlikleri (özellikle A vitamini yetersizliği), kötü kafes koşulları, bakteri, virüs ve mantar enfeksiyonları, parazit hastalıkları ve tümörler.

Kuş türlerine göre enfeksiyona yol açan etkenler de değişiyor. Küçük papağanlarda ve muhabbet kuşlarında solunum sistemi hastalıklarında enfeksiyon etkenleri en yaygın olarak mikoplazmalar ve klamidyalar. Amazon papağanlarında ise genellikle gram negatif bakteriler enfeksiyona yol açıyor. Gri Afrika papağanlarında solunum yolu hastalıkları deyince akla ilk aspergillosis enfeksiyonları geliyor. Kanaryalarda çoğu kez hava kesesi maytlarına bağlı enfeksiyonlar dikkati çekiyor.

Kafes kuşlarının cereyanda kalması sonucu solunum sistemi hastalığına yakalandığı inancı çok yaygın. Hava akımına doğrudan ve sürekli bir şekilde maruz kalmaları sağlıklı değil ama yaygın kanının aksine bu durum solunum sistemi hastalığına neden olmaz.

Hastalık tablosuna göre belirtiler de değişiyor. Bazen sadece sesi değişir, ötmesi ve konuşması azalır veya kesilir. Bazı durumlarda da gözlerde ve burunda sulanma, akıntı, öksürme ve hapşırma gibi belirtiler gözlenebilir. Hastalığın şiddetine göre tüyleri kabartma, hareketin azalması, halsizlik, sürekli uyku, gözler kapalı halde tünekte yada kafesin dibinde oturma gibi belirtiler de ortaya çıkabilir. Bazı durumlarda solunum güçlüğü çektiği, nefes alıp verirken kuyruğunu da solunumla birlikte hareket ettirdiği izlenebilir.

Veteriner hekiminizin yapacağı fiziksel muayene ve şüphe edilen hastalıklarla ilgili yapılacak laboratuvar analizleri hastalığın teşhisinde yardımcı olur. Radyografi görüntülemeleri de tanı için önemli bulgular gösterebilir.

Tedavi de teşhis edilen hastalığa göre değişir. Hastalık etkenleri olarak tespit edilen mikro organizmalara ve parazitlere karşı uygun ilaçların kullanılması, hatalı ve yetersiz beslenmelerin düzeltilmesi, vitamin eksikliklerinin giderilmesi ve hassas bir bakım uygulanması kuşlardaki solunum sistemi hastalıklarının tedavisinde etkili olur. Solunum sistemi hastalıklarının çok şiddetli seyrettiği bazı durumlarda kafes kuşlarının klinik ortamda tedavi edilmesi ve damar içi sıvı ve ilaçlar alması da gerekebilir.
Alıntıdır.
Kaynak:http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/9560716.asp?m=1

Çok teşekkür ederim gönderdiğiniz bilgiler için.Benim kuşlarda gözlemlediğim dün çok durgun olmaları, sürekli uyumak istemeleri,hiç ötmemeleriydi, bir de aradabir hapşuruk gibi 'çı çı' gibi bi ses çıkarıyorlar.Dün kuşları götüremedim ama bi veteriner kliniğine gittim,anlattıklarıma göre antibiyotik ve vitamin verdi.Bugün bi tanesi canlandı, ama diğeri hala pek durgun, sürekli gözlerini kapatıyor,aradabir diğerine uyup dolanıyor,yemini yiyor ama kendi haline kalsa hep uyuyacak gibi.Antibiyotiği bi hafta kullan dedi veteriner ama sormayı unuttum bu antibiyotiği günde bir kaç saatliğine mi bırakmalıyım yoksa hiç sade su vermeden sürekli antibiyotikli su mu vermeliyim?Bukuşlar günlerce antibiyotikli su içerlerse bi zararı olmaz mı acaba?Vitamini de antibiyotikle beraber sularına karıştırmak istemedim yemlerinin üzerine şırınga ile sıktım,olur mu acaba?.Bir de bu ilaçları verdikten sonra gözlemlediğim;dışkıları koyu yeşilden açık sarıya döndü.Bu durumda normal midir acaba?

ayseker' Alıntı:
Çok teşekkür ederim gönderdiğiniz bilgiler için.Benim kuşlarda gözlemlediğim dün çok durgun olmaları, sürekli uyumak istemeleri,hiç ötmemeleriydi, bir de aradabir hapşuruk gibi 'çı çı' gibi bi ses çıkarıyorlar.Dün kuşları götüremedim ama bi veteriner kliniğine gittim,anlattıklarıma göre antibiyotik ve vitamin verdi.Bugün bi tanesi canlandı, ama diğeri hala pek durgun, sürekli gözlerini kapatıyor,aradabir diğerine uyup dolanıyor,yemini yiyor ama kendi haline kalsa hep uyuyacak gibi.Antibiyotiği bi hafta kullan dedi veteriner ama sormayı unuttum bu antibiyotiği günde bir kaç saatliğine mi bırakmalıyım yoksa hiç sade su vermeden sürekli antibiyotikli su mu vermeliyim?Bukuşlar günlerce antibiyotikli su içerlerse bi zararı olmaz mı acaba?Vitamini de antibiyotikle beraber sularına karıştırmak istemedim yemlerinin üzerine şırınga ile sıktım,olur mu acaba?.Bir de bu ilaçları verdikten sonra gözlemlediğim;dışkıları koyu yeşilden açık sarıya döndü.Bu durumda normal midir acaba?

Selamlar.
Antibiyotiğin ve vitaminin ismi ne paylaşırmısınız acaba?
Birde dışkılarının sarıya dönmesi normaldir. insanlarda da aynıdır sonuçta antibiyotik,vitamin gibi ilaçları kullandığımız zaman renk değişimi olabilmektedir. İlaçların kullanım şeklini bilemem bunu veterinere sormanızda fayda var. İğne olarak vuruluyor olabilir kuşlarınıza. Ama yeme değilde sularına veteriner hekimin söylediği kadar karıştırsanızda verseniz olur.

Çok çok teşekkür ederim cevap yazdığınız için, uğraştırdığım için de çok özür dilerim ama çok acemiyim, bazen ne yapacağımı bilemediğim için de çok endişeleniyorum.Daha önce bi muhabbet kuşu küçük bi hata sonucu elimde öldü,bu sebeple içimde çok korku var, en ufak bi hata yapmaya korkuyorum.

İlaçların isimleri Apivesin antibakteriyel, vitamin olarak da Beforvel. Her ikisini de çok az miktarda suyuna karıştırın dediler.Fakat ikisini aynı anda sularına karıştırmakta tereddüt ettim, dün gün boyu antibiyotikli su bıraktım,bugünde sabahtan itibaren antibiyotikli suyu boşaltıp gün boyu vitaminli su yaptım. İkisini bir karıştırmamın bi sakıncası olmaz mı acaba? Antibiyotiği her gün, gün boyunca bırakmalı mıyım acaba? Zehirlemiyim de onları :hungur:

ayseker' Alıntı:
Çok çok teşekkür ederim cevap yazdığınız için, uğraştırdığım için de çok özür dilerim ama çok acemiyim, bazen ne yapacağımı bilemediğim için de çok endişeleniyorum.Daha önce bi muhabbet kuşu küçük bi hata sonucu elimde öldü,bu sebeple içimde çok korku var, en ufak bi hata yapmaya korkuyorum.

İlaçların isimleri Apivesin antibakteriyel, vitamin olarak da Beforvel. Her ikisini de çok az miktarda suyuna karıştırın dediler.Fakat ikisini aynı anda sularına karıştırmakta tereddüt ettim, dün gün boyu antibiyotikli su bıraktım,bugünde sabahtan itibaren antibiyotikli suyu boşaltıp gün boyu vitaminli su yaptım. İkisini bir karıştırmamın bi sakıncası olmaz mı acaba? Antibiyotiği her gün, gün boyunca bırakmalı mıyım acaba? Zehirlemiyim de onları :hungur:

İlaçları doğru dozajda kullandıktan sonra sorun olmayacaktır. İlaçların üzerinde yazan kullanım dozajlarını doğru bir biçimde uygulayın. Gün boyu durması normaldir. Fakat suyun klorsuz ve temiz olması en etkili faktördür. Antinbiyotikle vitamini karıştırabilirsiniz sorun olmayacaktır. Bende kendim muhabbet kuşundan pek fazla anlamasamda, birkaç muhabbet kuşu üreticisi arkadaşlarımın deneyimlerinden yararlanarak yazıyorum size.
Kolay Gelsin.

Selamlar...

İri ırk muhabbet kuşları ve yağlanmış muhabbet kuşları biraz hantal olduğundan, ufak bir hareketlilikten sonra nefes nefese kalarak bu şekilde gagalarını hızlı bir şekilde açıp kapatarak nefes alıyorlar. Ayrıca sanki otomatik fan çalışması gibi aşırı sıcak ortamlarda da aynısı oluyor arasıra. Bir de yanına birisi yaklaşınca da yaptıklarını düşünüyorum artık ne anlama geliyorsa...

kardeş kuşun üşütmüş soguk algınlıgı olmasılazım sıcak bir ortamda tut ve vitamin takviyesi yap su içmezse agzına 1 veya 2 damla suprovit bebek vitamini damlat ve iki günde bir bu işlemi uygula ilacı eczanelerde bulabilirsin

Erkek muhabbet kuşum vardı. Çok geçmeden kız aldım.ama bi sorunum var. dişi muhabbet kuşum çok hızlı nefes alıyor. uyurken bile. göğsü çok hızlı şişip iniyor. kuyrugu sureklı tıtrıyor. sadece çok dern uyudugu zaman geçiyor. yemegınde kakasında hiç bi sorn yok . ötüyor ucuyor kaçıyor.ama neden byle yptıgını anlayamadım. cevpp bekliyoruum teşkürlerrr

Geri