Arkadaşlar Aranıza yeni Katıldım Desteklerinizi Rica ederim.

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Baronica
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

Baronica

Üye
Katılım
27 May 2018
Mesajlar
1
Tepkime puanı
0
Yaş
41
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Barış Kaya
Meslek
Bilgi işlem
Şehir
İstanbul-II (Anadolu)
İlgi Alanı
Öncelikle merhaba;

Antepten bir arkadaşım bir cift kuş göndermiş beslemem için. Bu konu hakkında hiç bir bilgim yok. Gelen kuşlar resimdeki kuşlar. Bunların cinsi nedir. Besleme açısından farklı bir yöntemleri var mı? Karışık yem satın aldım ve onu kullanıyorum. Öncelikle resimle görülen kafesi yaptım. Kasa içine toprak koydum. Bunlar çiftmiş. Eş tuttu ve çiftleşmeye başladılar. Erkek kasanın içindeki toprakları eşeleyerek oraya bir çukur oluşturdu. orada yatmaya başladı ama koca kasaya bazen sadece erkek bazende dişi yattı diğeri girmedi kasa içine. Sonra kuşcuya gittim. Resimde görünen kırmızı folluğu verdi ve içine sermek için çam talaşı verdi. Onu hazırladım kasayı cıkartıp onu kafese koydum. İki kuşta yatmadı. Sonra erkek girdi bütün talaşı dışarı attı. ama akşamları yatmadı içine. Bende folluğu boşaltıp toprak koydum. Topragı görünce yine yatmaya başladılar. erkek yine topragın ortasına bir oyuk oluşturdu ve ortaklaşa yatmaya başladılar. sabahtan akşama kafar balkonda dolanıyorlar akşam hava kararınca kümese koyuyordum ve folluga yatıyordu. Zemine ızgara yapmam gerekiyormuş. Dışkılarına basarak hastalık kapmasınlar diye. Zemine ızgara da yaptım.. 1 gün işim olduğundan hiç kafesten çıkarmadım. Akşam eve geldiğimde follukta 1 yumurta vardı. dişi folluktaydı ama yumurtayı altına almamıştı. 2.ciyi yumurtladıktan sonra yattıklarını okudum. Bekledim. sabahına yumurtayı altına almıştı. Ama hala tek yumurtaydı. 2 gün sonra baktıgımda altında 2. yumurtayı da gördüm. Şimdi sabaha kadar dişi yatıyor. Sabah dişi bırakıyor erkek yatıyor. Bir ara ishal oldu dişi. Kuşcuya gittim. Avidiare diye bi ilaç verdi ve avisol b diye bir vitamin verdi 1er gün arayla uygula dedi. Ama bu sefer erkek bi mahsunlaştı iki kuşta kafesten ilk çıktıklarında çok büyük dışkılıyorlar. Beyaz, yeşil tonlarında, içeriğinde sümüksü bir yapı ve kokulu. Sonrasında klasik kuş dışkısı şeklinde bırakıyorlar. Erkek de bugün kafayı bir kaç defa geriye doğru attı. Okuduğum kadarıyla salmonella hastalıgı ilerlediğinde sallabaaş denen bir hastalığa dönüyormuş. Ama bizimkilerin iştah açısından hiç problemleri yok deli ğibi yemek yiyor ve su içiyorlar. yazı biraz uzun oldu kusura bakmayın. Ama neticede onlarda bir can ve sorumluluğunu almışken yanlış birşey yapmak istemiyorum.

1.) Kullandığım Avidiare ve avisol b bu hastalığı atlatmaları için yeterlimidir?
2) Yemliği devamlı dolu bir şekilde önlerinde bırakarak hata mı ediyorum?
3 ) Bir arkadaşım baby taps yada colvit plus diye bir hap ve sarmısak limon karışımlı su dışı birşey verme dedi ilaçları kes dedi uygun mu?
4) Folluk içindeki toprak kuşlar çıktıktan sonra yavrulara zarar verir mi? ( arada saksıdaki yeşilliklerden kopartıp follugun içine atıyorlar)
5) Yavrular yumurtadan çıktıktan sonra benim ekstra bir şey yapmam gerekir mi?
6) iki kuşunda kanatları kesik dediler. Ama erkek dun balkon demirlerine uçmuş. yakalayıp kanadına baktım sadece baştan 2 kanat kesik diğerlerini de kesmem gerekir mi yoksa yavru ve dişi burada olduğundan kaçmaz mı ?
7) Şişe içinde olan güvercin mineralini yeme karıştırınca alta düşüyor diye ayrı bir kapta veriyorum. Bu problem yaratır mı? O minerali hep dişi yiyor erkek hiç yanaşmıyor. Bu problem mi?

Şimdiden cevaplarınız için çok teşekkür ederim.


20180514_114656.webp 20180514_114637.webp 20180524_003545.webp 20180514_114715.webp 20180514_114740.webp 20180514_114754.webp
 
Hocam öncelikle aramıza hoşgeldiniz. Uzun zamandır bu kadar detaylı şekilde istediklerini yazan ve net şekilde mesajlaşan birisini görmemiştim teşekkür ediyorum. Sorularınıza bende maddeler şeklinde yanıt vereyim.

  1. Salmonelle hiçbir zaman geçmez sadece baskı altına alınabilir diye biliyorum. Kısacası kuşlarınızın direncini yüksek tutun yeterli.
  2. Yemliği dolu şekilde tutmanız sorun değil ancak dışkı vb ile kirlenmemesi için dikkat edin. Temiz olması gerekiyor yemlerin.
  3. Bu konuda yorum yapamıyorum araştırmak lazım.
  4. Toprak folluk içersinde uygun olmaz dışkıyı tutacaktır, ancak ızgaranın altında kokuyu engellemesi için kullanabilirsiniz.
  5. Anne baba güvercini rahatsız etmeyiniz. Onlar ne yapacaklarını bilirler.
  6. Bu saatten sonra kanatlarını kesmeyiniz. 2 kuşuda aynı anda salmayınız, İlk parti yavrular .çıktıktan sonra uçum sürecinde yaklaşık 45 gün sonrasında birlikte salabilirsiniz.
  7. Mineralleri yemle karışık veriniz. Dişi güvercin kalsiyum ihtiyacından dolayı tüketiyordur herşey yolunda hocam.
 
Geri
Üst