ARKADASLAR BANA YARDIM EDIN POSTAM KAYBOLDU

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ars
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 19
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

ars

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
hasanarslan
Meslek
elektronik
İlgi Alanı
Balıklar
ben usakta dolapcı beslemekteyım lakın posta ırkınada yenı yenı meraklanmıstım.bır tane erkek atım postam vardı yavrudan alıstırmıstım.6 aylık olmustu tabı bu zaman zarfında hep guneyden attım en uzak mesafem net 30 kılometre fakat bu pazar tam ter ıstıkametten saldım 10 kılometreden eve gelemedı uzun lafın kısası bendemı bır yanlıs var yoksa kustamı bılemedım cok attım hep gelmıstı bundada gelmweme sansı yok yumurtlatmıstımda dısısını gelmedı 1 gun oldu ...samımı yorumlarını zı beklıyorum abıler saygılar ..ars

merhaba üzülme arkadaşım inşallah gelir ben taklacı besliyorum, ama unutmaki havada birçok tehlike var sende ters istikametten atmışsın belki şaşırmıştır,şaşırmışsa gelebilir,ama atmaca yada kerkenez aldıysa haftasında yenisine bak umarım döner ,uzak mesafelerden atmadan önce kuşunu yuvanda gözlemle,iyi duruyorsa uçur halsizse atma :slm:

yok kardesım cakı gıbıydı saglıgı cok ıyıyıydı saglıklıydı .atmaca alma sansıda yok desem yerı
bılmıyom napcem benım ogrenmek ıstedıgım sureklı aynı yondenmı atmam gerekıyodu acaba

ben anlattıkları kadar yardım edeyim hep aynı yöne atıyorsan bunu nasıl yaptığını düşün,1,3,5,10 ve daha ilerden bunu ters mesafeye uygulamadınmı,çünkü kuş bırakıldıktan sonra dönerek daire çizip yükselir ve yönünü tayin edip yuvaya doğru uçar,sen ters mesafede ona yön işaretlerini öğrenmesine fırsat tanımamışsın galiba,birden ters yönden ve uzak mesafeden atmışsın :slm:

posta guvercını eger evını bılıyorsa elbet gelecektır. ama gok yuzu cok karısık bılındıgı gıbı cok dusmanı var bızım kusların. avcı sahın gıbı... ışallah doner

abıler herkezden allah razı olsun .ama 2.gun hala gelmedı .benım aradıgım gercekten postadan anlayan bırının net bır acıklaması

SELAM ARKADAŞLAR,

POSTA KUŞLARINDA ESAS SÜREKLİ AYNI İSTİKAMETTE SALINMALARIDIR. SENİN İLK YAPMIŞ OLDUĞUN SALIMLAR HEP AYNI YÖNEYMİŞ Kİ BU DA MANTIKLI OLANI. AMA BİRDEN TERS İSTİKAMETTEN KUŞU SALMAN HEM KUŞUN KAFASININ KARIŞMASINA HEM DE YÖNÜNÜ KAYBETMESİNE SEBEP OLMUŞ. ZANNEDERSEM ŞAHİN YADA BİRİ TUTMADIYSA GELECEKTİR. AMA BİR HAFTA AMA 3 GÜN GELİR. ÖLMEDİYSE. HATA KUŞTA DEĞİL SENDE KUŞ ŞUAN YAŞIYORSA VE DOĞADAYSA HALA BİR ÖNCEKİ GÜZERGAHLARI ARIYOR. POSTA KUŞLARI ÇOK AKILLI KUŞLARDIR. SENİN YAPMIŞ OLDUĞUN HATALARI BİZİM DERNEKTE YENİ YENİ MERAK SALAN ARKADAŞLAR GEÇEN SENE YARIŞ DÖNÜŞÜ BİR İDDA ÜZERİNE YAPTILAR VE SONUÇ HÜSRAN OLDU. BURDUR SÜTÇÜLER - FETHİYE ARASI 185 KM. DEN GELEN KUŞLAR TERS İSTİKAMET 5 KM SALIMINDA KAYBOLDULAR. NEDENİ BİR ÖNCEKİ GÜZERGAHLARI ARAMALARI OLDU.

SAYGILARIMLA,
ÜMİT KARAGÖZ
www.fegsed.com
www.fegsed.net
www.fegsed.org.tr

umut abıcım gercekten aydınlatıcı oldu .cok tsk ederım bende postada yenıyım ama yaklasık 8 aydır emek verdıgım ıcın arkasını arıyorum bırde adı ustunde posta gelmesı lazım mutlaka dıye dusunuyorum emegımın karsılıgı bu olmamam lı dıye dusunuyorum anası babası bende ama ona tam 6aydır ıdman yaptırıyodum esseklık bende bılıyom ama acemılıkten kaynaklandı sımdı burda cok acayıp ruzgar var kolay kolay baskasına ınmez dıye dusunuyorum sanırsam attım yere kadar gelıp ev yonune dogru ucmaya baslarsa mutlaka gelır dıye umut edıyorum ıssallah allahım bana bagıslar

posta kuşları kolay kolay yakalanmazmazlar ama uzun mesafe uçtukları için birtek susadıkları zaman suya inerler tek zaafları bundan ibarettir. Yarışları takip edersen özellikle yaz aylarında kuşların geçtiği güzergahlarda cadde ve yollarda telef olmuş, araba yıkayan birinin yanına bir grup posta kuşu inmiş gibi haberler olur. Bu haberlerin kaynağı bu kuşların susuzluğa olan zaaflarından ileri gelmektedir. Caddelere inmelerinin ve arabaların çarpmasının sebebi olarak asvalttaki yansımaları suya benzetmelerinden kaynaklandığıdır.

saygılarımla,
Ümit KARAGÖZ
www.fegsed.com
www.fegsed.net
www.fegsed.org.tr

abıler hersey ıcın cok sagolun varolun ama 17 gun oldu benım posta hala yok bu nu uzatmanın beklemenın de bı anlamı yok sanırım 8 kılometreden gelemedı malesef 30 kılometreden gelmıstı hayırlısı boyleymıs anlasılan herkeze tsk ederım tekrar ılgılerı ıcın yorumları ıcın

SELAM ARKADAŞIM,

UMARIM YAZILANLARDAN VE YAPTIĞIN HATALARDAN DERS ÇIKARIRSIN. BİR SONRAKİ SALIMLARINDA AYNI HATALARI TEKRARLAMAMAN DİLEĞİYLE.

SAYGILARIMLA,
ÜMİT KARAGÖZ
www.fegsed.com
www.fegsed.net
www.fegsed.org.tr

kardeş dediğin ğün ben yakaladım posta ama izmirde yim
künyelimiydi benimki künyeli
tr 08 164......? devamını ne yazıyordu senin se veririm

arkadaş sende hata yok hata kuşta posta için yön fark etmez tabiiki iyi bir posta için geçerli söylediklerim hem fazla üzülme postaya tam manasıyla başladığında böyle şeylere alışırsın postanın gerçek yüzü bu biz posta yarışçıları 100 tane ile sezona başliyoruz yarış bitiminde elimizde kalan 2 yada 3 tane onlarda sakatlanan lar onun için bir kuşa fazla üzülme ........temennim kuşunun gelmesinden yana ama fazlada ümitlenme turgutluya yolun düşerse buyur gel sana yavru hediye ederiz . .......TURGUTLU POSTA SEVERLER DERNEĞİnden kınacı ali

selam arkadaşım 10 km.gelmeyen posta bırak gelmesin takma kafana soyu iyi değildi demekki,ben cik cik yavruların ilk atım antremanları 5 km.zaten.araştır soyu iyi postalar bul kafan rahat olsun verdiğin yem parasına değsin.saygılar.

Bugüne kadar 6-7tane posta çektim sadece 1ini kümese sokabildim kolay kolay yakalanmıyolar çok akıllılar yemi suyu yedikten içtikten sonra kalkıp gidiyorlar

öncelikle senin adına çok üzüldüm. benim bu güne kadar 100 tane postam gömüldü neredeyse bu işler böyle demekki fazla kafalı bi posta değilmiş ama yolda fln başına bi iş gelmediyse gelir hemde kesin gelir.benim bi tane erkek çakmaklım vardı.gerededen sonra direk ankaraya vurduk arada kızılcahamam diye bi yer var ben ve bi kaç arkadaş ordanda atalım dedik ama bizim büyükler yok bşi olmaz salın ankaradan dediler ve sonuç toplamda 90 posta kayboldu 1 si bile gelmedi tek gelen kuş benim erkek çakmaklıydı oda tam 5 ay sonra geldi kuşlar bazen terse fln vuruo olabilio böle şeyler sen üzülme sağlam kan alıp yavru bas

saygılar

Geri