Arkadaşlar ben bir hata yaptım yardım!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan alger
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

alger

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Hakan YEŞİLLİ
Meslek
Bilgisayar Teknisyeni
İlgi Alanı
Kediler
.

Yeni güvercin beslemeye başladım. Kuşlarımın bazılarında kırgınlık ve tüneme vardı. Hiç ilaç vermiyordum çünkü sebebini bilmediğim bir şeyden ilaç vermek istemedim. Sonra baktım kuşlarda birazda halsizlik elle tutunca kaçmama hafif zayıflama (çok fazla değil) farkettim. Bir arkadaşımı aradım decort at ağzına bir tane dedi baktım forumlarda bu ilaçla ilgili bazı sıkıntılar var başka bir arkadaşımı aradım o da sularına çeyrek poşet tylol hot at dedi benimde salaklığıma geldi sanırım hiç düşünmeden (aslında ilk başta birazda mantıklı geldiği için) gittim dediğini yaptım. Sonra da korktum acaba yanlış mı yaptım sabahtan beri internette arıyorum böyle bir yöntem yok. Bilen varsa lütfen cevap yazsın çok canım sıkıldı. Eğer güvercinlerime bu yediğim halt yüzünden birşey olmazsa ne yapmam gerek bilen arkadaşlar lütfen bana bir ortaklaşa yardım ediniz. Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

.

Selamlar ,; '' taylol toz''- ''dekort hapa'' olarnla daha az zararlı öncelikle bunu belirtelim ..
Kuşlarınızda kısaca bahsettiğniz bulgular genel olarak her hastalık için rastalabilecek sıradan bulgular ..
İlaç kullanımı gerekebilir beki , ancak öncelikle kümes koşullarını , verdiğiniz yem leri , yani asgari sıtandartlarınızı gözden geçirin .. Uygun olmayan koşulları düzeltin . Bu konularla ilgili ayrıntılı paylaşımlar sitede bolca var .. Daha sonra da hasta kuşlarınızın durumlarını belki birazda ha ayrıntılandırın ..
Şimdi size ilaç önermek isterim yanlız hastalığın mahiyeti önemli , viral bir durummu , bakteri kökenlimi , vs ..

Balık yağı ile kuşlarınızı takviye edin '' Marinkap '' marka olanı çok iyi geliyor .. Kuşlarınızın direncini , hastalıkla mücadelesini olumlu yönde etkileyecektir ..
Birde '' Gamabamix '' hap var 1 / 4 oranında ,, bakteri kökenli hastalıkların çoğunda faydalı .. Ancak viral bir durumsa işiniz daha güç .. Virüslerle hastalık başladıkan sonra , ilaçlı mücadele güç . Yapacağınız sadece kuşun direncini artırmaya yönelik takviyeler ..
Sitede Size benzer sorunlarla konu açan çok dostumuz var, bu konularıda başlıca olarak bir gözden geçirmenizi öneririm .. Eminim ayrıntılı olarak kafanızdaki sorulara buradan yanıt bulabileceksiniz .. selamlarŞEREF

seref bey ilginizden dolayi cok tesekkur ederim size hasta olan kuslarimdan 2 adet resim upload ettim ayrica soylenecek fazla birsey yok ama genel olarak ben tekrar anlatayim.
kuslarimdan bazilari yem yemek haricinde yerinden bile oynamak istemiyor. halsiz tuyleri kabarik hep uyku halindeler hatta bazilari ben elimle almaya calistigimda kacmaya mecali yok gibi. ozellikle 3 tanesinde digerlerinden farkli olarak zayiflama var gibi. resimde gorulen kuslara bir bakin beyaz ve yanindaki hasta degil, arkadaki 2 cakmakli kardesler hasta. benim gordugum kadariyla tabi.

38778991.jpg

53157512.jpg

Kutuda mı Besliyon Hayvanları ?

Çok hasta değiller gibi, belki biraz kırgınlıkları var sanki .. Balıkyağı verin markasını yazmıştım . Birde bulursanız birkaç gün Gambamix hap 1/ 4 oranında kullanın umarım düzelirler .. Tabi yaşam koşullarını vs düzelin daha öncede bahsetmiştim .. selamlarŞEREF

abi öncelikle geçmiş olsun pek de korkulacak bi durum yok her kuşçunun başına gelen olaylar şu anda benim de kuşlarımın bir ikisi böyle ben tetra 250 diye bi hap kullanıyorum ve faydasını gördüm kullanmak sana kalmış saygılarımla

merhaba kuşları beslediğin yeride fotolarsan daha iyi olur şu sıralar zaten tüy mevsimi sonu ve kuşlar kırılgan sende kuşları kötü bir yerde besliyorsan ve önünde mineral taşın ,toprak ve tuz karışımın yoksa hayvanlarda o yeşillikleri yiyorsa isaldende etkilenmiş olabilir,bunları anlatırsan yardımcı olmak kolay olur :slm:

meskanko12' Alıntı:
Kutuda mı Besliyon Hayvanları ?

yok artık hocam yeniyiz dediysek o kadar da cahil değiliz. (Tamam tylolhot bir hataydı :) ) Bazı kuşlarım inemiyor çatıda kalıyor bende bu bahane ile fotoğraf çekeyim diye bahçeye indim. Kümesimde 20 kadar kuş var yaklaşık.yüksekliği 1.20 m. diğer taraflar 1 m. tahtadan kendi emeğim ile yaptığım. İçerisine strafor (Binalara ısı maksadıyla yapılan cinsten ) döşedim çatı denebilecek kadar bir eğim ve soğuk almasın diye üzerinde 2 kat naylon var. rüzgarın esebileceği yöne de 10 cm civarı bir delik açtım. İçerideki sıcaklık gayet uygun oldu ki Ankara da bu mevsimde balkon kümesinde 10 yumurta bulunan kişi nadirdir heralde.

.

şeref' Alıntı:
Çok hasta değiller gibi, belki biraz kırgınlıkları var sanki .. Balıkyağı verin markasını yazmıştım . Birde bulursanız birkaç gün Gambamix hap 1/ 4 oranında kullanın umarım düzelirler .. Tabi yaşam koşullarını vs düzelin daha öncede bahsetmiştim .. selamlarŞEREF

evet şeref bey yazmıştınız tekrar teşekkür ederim. Bugun ilk işim balık yağını almak olacak zaten.

utkay64' Alıntı:
abi öncelikle geçmiş olsun pek de korkulacak bi durum yok her kuşçunun başına gelen olaylar şu anda benim de kuşlarımın bir ikisi böyle ben tetra 250 diye bi hap kullanıyorum ve faydasını gördüm kullanmak sana kalmış saygılarımla

size de çok teşekkür ederim ilginizden dolayı.

göksal balcı' Alıntı:
merhaba kuşları beslediğin yeride fotolarsan daha iyi olur şu sıralar zaten tüy mevsimi sonu ve kuşlar kırılgan sende kuşları kötü bir yerde besliyorsan ve önünde mineral taşın ,toprak ve tuz karışımın yoksa hayvanlarda o yeşillikleri yiyorsa isaldende etkilenmiş olabilir,bunları anlatırsan yardımcı olmak kolay olur :slm:

göksal bey önerilerinizden dolayı çok teşekkür ediyorum. Merak etmeyin hiç yeşillikle ilgim yok aslında çatıdan balkona inemeyen kuşumdan ötürü bahçeye iniyorum. kümesimde saman ve toprak var 3-4 günde bir temizlik yapıyorum. mineral taşı derken şu paket içerisinde 8 farklı çeşit minicik taşlar var onlardan bahsediyorsunuz sanırım onlardanda koyuyorum ama toprak ve tuz karışımı derken neyi kastettiniz onu anlamadım. Açarsanız sevinirim. İlginizden dolayı çok teşekkür ederim.

merhaba,toprakdan kastım kil olarak satılır ve kuşlarda bağırsak sistemlerine ve isale iyi gelir,ben bir çay bardağına mineral taşını ve kili katıp üstünede bir şeker kaşığı tuz atıp karıştırıyorum haftada bir veriyorum silip süpürüyorlar ,özellikle tüy zamanı ve yavru zamanı çok faydalıdır. :slm: yuvanın büyüklüğü bence çok önemli değil kuşların yeterli tünek ve yuvalık bulması daha önemli yoksa yavrulara ilişen kuşlar hastalanmalarına sebep oluyor inşallah düzelirler kuşlarınız şekilli duruyorlar sağlıcakla kalın :slm:

unutmadan samanın faydasını gören duymadım daha çok böceklenme yapar yavruların ayaklarının kayması ile sakat kalmasına sebep olduğunada çok şahit oldum :slm:

kuşları kutuda besliyorsanınz kuşlar yem yemez çünkü küçük yerlerde kapalı durmaktan korkarlar

Öncelikle geçmiş olsun. Saman kuşlarda böceklenme yapar. Bunun yerine ÇAM ağacının dikeni olur. (diken mi ? yaprak mı ? karar veremedim. Maazur görün. ) Güvercin folluklarına onlardan koyarsanız hem böceklenmeyi önler hemde yavruların bacaklarında sakatlık oluşumunu onler. Saygılarımla...

Geri