arkadaşlar bu kuş kelebekmi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hedili23
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

hedili23

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Burhan Özdemir
Meslek
Öğrenci(ELAZIĞ'lı)
İlgi Alanı
Kediler
arkadaşlar bu kuşu yeni aldım dişi sütüme eş olarak aldım ancak şu alışsın diye salmıyorum ancak kelebeğe benziyor gagasının aaltındaki tüylerde çok küçük bi siyalık var sizce bu kelebekmi???

Ekli dosyalar

• Görüntü0244.webp
    Görüntü0244.webp
    79.2 KB · Görüntüleme: 1,394
  • Görüntü0246.webp
    Görüntü0246.webp
    75.9 KB · Görüntüleme: 1,427
  • Görüntü0245.jpg
    Görüntü0245.jpg
    213.2 KB · Görüntüleme: 1,367
kelebek olup olmadığını anlamak için kuyruküstü yağ bezesine bakın,kelebekte yağ bezesi olmaması gerekir. ayrıca kuyruk tellerini sayın. 13 ve üzeriyse kelebektir. sanki bana kısa gibi,taklacı gibi geldi. sütbeyaz kelebekse bile niye taklacıyla eşleştiriyorsunuz,taklacıyı-taklacıyla eşleştirin bence.

ben kuşu alırken taklacı diye aldım taklacı sütle eşlemek için ancak biraz kelebeğe benziyor kelebekmi taklacımı öğrenmek istedim yağ bezesi dediğiniz nedir tam olarak neye benziyor. kuyrukları taklacılardada 13 üstünde olan yokmu?

taklacılar genelde 12 kuyruktur. kelebekler ise 13-16 arası değişir. kuyruküstü yağ bezesi aşağı yukarı mercimek büyüklüğündedir. Kuşun belinde,kuyruk tellerinin başlangıç noktasının biraz üstünde tüylerin altında bulunur. bakmak için tüyleri kaldırmak gerekir. taklacı,posta gibi kuşlarda bulunması gerekir, kelebeklerde bulunmaması gerekir.

beyazin yanındaki bariz mardin miskeyle maviden gelme xD

keske alirken yaninda kustan anlayan guvendigin biriyle gidip alsaydin

İkisede mardin..

bugün saldım ikisinide kanatları bantlıydı uçtular biraz ancak takla atmadılar şimdilik inşallah ilerleyen günlerde atarlar kuşlar eşlenmişler ben eşlemedim sütle eşleyecektim ayırıp sütlemi eşlesem yoksa bozmayayımmı altından gelen yavruya göremi ayırsam...saygılarımla

Burhan Özdemir

Mehmet Can Küçük kardeşim peki nasıl anladığını söyleyebilirmisin. Kelebek nasıl uçar dönermi sadece düzmü uçar saygılarımla...

Burhan Özdemir

ikiside taklaci..biri miske ve cakmalidan gelme :ckmk: :tamam:

arkadaşlar yorumlarınız için çok teşekkür ederim resimdeki erkek süt dişi süt ile eşlendi ve taklacıymış bugün uçurdum 10 15 dk uçtular taklacıymış yorum yazan herkese teşekkür ederim saygılar...

Burhan Özdemir

Geri