Arkadaşlar çare bulamıyorum, bir bakın lütfen...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan alger
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

alger

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Hakan YEŞİLLİ
Meslek
Bilgisayar Teknisyeni
İlgi Alanı
Kediler
Güvercinlerimden 1 tanesi yaklaşık 1,5 gün dışarıda kaldı ve döndüğünde aşırı şekilde halsiz, zayıflamış, yürümeye mecali yok ve kanatlarını hızlı çırpamıyor, uçamıyor durumdaydı. Soğuktandır diye düşündüm kümese koydum iyileşir diye ertesi gün kümesi açtığımda bir çok kuşum aynı durumda çıktı. Güzelce yemledim ve Balık yağı verdim hepsine. Ertesi gün 2 tanesi hariç hepsi iyi durumda çıktı kümesten. İlk hastalanan kuş ile bir kuş daha hasta. Vitaform kattım sularına. Neyse aradan bir gün daha geçti, ilk hastalanan kuş şimdi birazcık daha iyi ama 2. hastalanan kuşun halen hastalığında bir değişme yok. Ne yapmam lazım? Başıma gelen hastalık mıdır aşırı soğuklardan mıdır? Nedir?

Belirtileri : Zayıflama, sürekli durgunluk, kırgınlık. Uçamıyor, hızlı hareket ettiğinde dengesi bozulup düşebiliyor, refleksleri zayıflamış, yem yerken zorlanıyor ama yutmakta değil yemi bir kaç denemede alabiliyor. Herhangi bir yerinde yara bere yok derisinde. Ağzına baktım normal hiç bir sıkıntı yok.

Yardımlarınızı bekliyorum.

Selamlar Hakan bey,

Öncelikle geçmiş olsun, dışarıda kalan kuşunuzun aç ve susuz kalmasından dolayı bağışıklık sistemi zayıflamış ve bu durumdan dolayı güvercinde bulunan mikrobun su yüzüne çıkmasına neden olmuş olabilir. Bu mikrop bulaşıcı ise diğer kuşlarınıza da geçmiştir. Size bir ilaç önermek yerine rahatsız olan güvercinlerinizi karantinaya çekmenizi ve orada c, b, b12 vitaminlerle, bal ve elma sirkesini önlerinden eksit etmemenizi önerebilirim.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

bu konularda çok fazla bilgi sahibi değilim ama sizde benim gibi ankaradaymışsınız. benim beslediğim güvercinlerden bir tanesi pazartesi gününden beri karşı çatıda beklemekte.yani 4 gün oldu. aç ve susuz bekliyor. ben sizin güvercininizin 1 gün içinde soğuktan etkilendiğini düşünmüyorum. saygılar,

aykutk' Alıntı:
Selamlar Hakan bey,

Öncelikle geçmiş olsun, dışarıda kalan kuşunuzun aç ve susuz kalmasından dolayı bağışıklık sistemi zayıflamış ve bu durumdan dolayı güvercinde bulunan mikrobun su yüzüne çıkmasına neden olmuş olabilir. Bu mikrop bulaşıcı ise diğer kuşlarınıza da geçmiştir. Size bir ilaç önermek yerine rahatsız olan güvercinlerinizi karantinaya çekmenizi ve orada c, b, b12 vitaminlerle, bal ve elma sirkesini önlerinden eksit etmemenizi önerebilirim.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut
bal ve elma sirkesi isanlarda zayıflamak için kullanılıyor
denenmiş bir formül
bildiğim kadarıyla kuşları iyice zayıflatmazmı acaba?

aykutk' Alıntı:
Selamlar Hakan bey,

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

aykut abi bal ve elma sirkesini karıştırarak mı nasıl veriyorsun kuşlara?

balı litre başına bir tatlı kaşığı, sirkeyide litreye bir yemek kaşığı şeklinde ayarlayabilirsin, bunlar kuşlara serum görevi görür bağışıklığı artırır. sürekli her hafta enz 2 gün veririm, tavsiye ederim.

Selamlar,

Elma sirkesi, doğal bir yaşam iksiridir! Bileşim: kalsiyum, fluor, potasyum, magnezyum, sodyum, fosfor, silisyum, a vitamini, beta-carotin, b1, b2, ve b6 vitaminleri, c vitamini, sirke asitleri, meyve asitleri, pektin, doğal aroma maddeleri. Sözünü ettiğiniz gibi zayıflamak içinde kullanılır, doğal bir antibiyotik görevi görür, metobolizmayı hızlandırır ve güçlü tutar. Direnç kazandırır, enerjik olmayı sağlar.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim, çok yardımcı oldunuz. Ben sonuç alamayacağımdan ötürü profesyonel bir arkadaşıma verdim 2 kuşu. Daha hiç herhangi bir güvercinimi böyle hasta görmemiştim içim acıdı dayanamadım daha fazla öyle görmeye canım sıkılıyordu, kafama takılıyordu. Arkadaşım 30 yıldır besliyor, en iyisini o bilir diye düşündüm ve mantıklı birşey yaptığımı düşünüyorum.

isale çare...kırık pirinç ve çay posası ve suyunu verebilirsin

usta anladıgım kadarıyla kuşların veba bulmuş geçmiş olsun . veba için veterinerden tavuk veba iacı al. bu ilaç 1000 kuşa verilir ve kuşları 1 gün susuuz bırakarak bir gün sonra suyu ver ve bütün kuşlar sudan fazlasıyla içsin. suyu en fazla 4 saat kadar kümeste tut sonra suyu at.çünkü ilacaın etkisi en fazla 4 saattır, daha sonra kümese yabancı kuş koyma
inşallah kuş ölğmleri bitecektir
başka bi sıkıntın olursa ara ustam .ben ayvaz denizliden. tel no 0 535 784 62 72

Dışarda kalmasından kaynaklanan bir sorun değildir. dışarda kalan kuş kiremitleri veya betonu çok küçük küçük parçalayarak yiyebilir yani az kalıcak veya açlıktan ölecek durumda kalmaz . heleki bende var bitane arap 8. gün oldu hiç bir şekilde yem vermiyorum ? nereden buluyor yiyeceği diye düşünürken dün 1-2 saat oturdum izledim onu çatının üstündeyken kiremitleri yiyor.Bende üzülüyordum açlıktan orada ölecek diye su işinide çatı oluklarındaki birip kalan suları içiyorlar , aradaki mkroplardan hastalık bulaşıyor . ve bünyeside zayıf oldugu için hemen hastalanıyor kanat çırpamaz hale geliyor.

dışarda kalan kuşunuzu geldiğinde 2-3 gn ayrı bir bölmede yem verim suyunada vitamin veya antibiyotik vermenizi tavsiye ederim.

sa öncelikle geçmiş olsun .konuyu aykut kadeşimiz gayet güzel açıklamış. sorunu ve tedaviyi belki tedavide farklı netotlarda deniye bilirsiniz .benim size önerim böyle birşeyle birdaha karşılaşmamanız için olacak. 3 yıldır kümesime tek bir ilaç girmedi . her yıl kuşlarımı aşılıyorum ve inanılmaz şekilde faydasını gördüm tüm güvercin besleyen arkadaşlarıma öneriyorum. onların hasta halerini görmekten inanın bıkmıştım şükür artık hiç hastalıkla uraşmıyorum tabi bu kuşların performansında yansıyor .ayrıca yavru sezonu dışında erkek ve dişileri ayırmanızı önericem buda çok önemli bir konu. elma sirkesinide hastalık dışında haftada 2 gün kulanıyorum. 1 gün sirkeli su 3 gün temiz su ger gün sularını degiştirmekte çok faydalı. bakteri üremesini önlüyor. inşallah kuşunuz saglıgına kavuşur!!

Geri