Arkadaşlar yeni kümes projem

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan p0sta1616
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 24
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K

p0sta1616

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Süleyman özer
Meslek
ögrenci
İlgi Alanı
Mrb arkadaşlar ... Unutmayın ki Kuş beslemek bir hobi hobidende daha ötesinde bir tutkudur .. Onlar bize emanet ve bizim bakımımızla yaşarlar... Onları besliyorsan en iyi şekilde elimizden geleni yapmamız gerekir. Bende böyle düşündüm ve öncelikle güzel bir kümes yapmaya karar verdim . Bir kümes projesi cizdirdim tasarladım ortalama kümes 1000 ytl e denk geliyor ama boyut ve ebatları oldukca büyük ve geneLi kaliteli malzemeden Oluşuyor sizce bu kümese bu fiat uygunmudur ??
http://img62.imageshack.us/img62/5457/mjlli.jpg

[email protected] acil cevaplarınızı bekliyorum ama konuya ama Msn adresimden ulaşabilirsiniz
İlginiz icin teşekkür ediyorum ...

Selamlar Süleyman bey,

Öncelikle yeni tarasladığınız salmanız şimdiden hayırlı olsun, maliyeti konusunda ben bu ebatlardaki bir salmayı çok pahalı buldumu belirtmek isterim. Benim salmam 166cm 130cm yüksekliği 150cm bunun bana maliyeti 200 tl yı geçmemiştir.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

Güzel bir kümes olacağa benziyor.Boyutları yetiştireceğin kuşun sayısına uygundur umarım.İç dizaynınada aynı titizliği gösterirsen gayet hoş bir kümes olur.Yalnız içten köpüklerle izolasyonunu yapmanı tavsiye ederim.Birde çatısına havalandırma çıkışı (baston şeklinde boru) muhakkak koymalısın.Çünkü çatıdan havalındırma çıkışı çok faydalıdır.Hayırlı olsun...

Tşk ediyorum bilgilendirmeleriniz icin.... Banada cok pahalı geldi sanırsam biraz daha arasdırırsam daha ucuzunu bulurum.

bencede çok pahalı.eğer bahçe için tasarladıysanız bu kümesi kuşların çıkması için yaptığınız deliklerden kedi girmemesi için bir önlem düşünmelisiniz

Dış cephe OSB demişsin yağmur onları şişirir ve dökükürler ona göre başka malzeme kullanmalısın.

Selamlar
kümes ebat olarak güzel.fakat eksikler var.havalandırma güzel düşünülmüş ama muhakkat cam ve baca gerekiyor
Hemde çok pahali bu kümese 10 adet osb gider bunda maliyeti 200 250 tl yi geçmez herşeyiyle bitmiş olarak iç bölmeler dahil 400tl yi bulur,
saygılar

BATILI' Alıntı:
Selamlar
kümes ebat olarak güzel.fakat eksikler var.havalandırma güzel düşünülmüş ama muhakkat cam ve baca gerekiyor
Hemde çok pahali bu kümese 10 adet osb gider bunda maliyeti 200 250 tl yi geçmez herşeyiyle bitmiş olarak iç bölmeler dahil 400tl yi bulur,
saygılar

Batılı bey 400 liraya köpek kulübesimi yapıyosunuz

ismail güleç' Alıntı:
Bacayı yukarı muhakkak koy.

arkadaşlar kümese koyulan baca bu kadar etkili mi neyi saglıyor kümes içerisinde yani baca sisteminin kümesteki etkisi nedir?

Kümeste sadece baca sistemin pek yararı yoktur ancak baca yapıldıktan sonra hava akımı oluşması için kümesin alt kısımların delik olması gerekir bu delikde boğucuların içeri girmemesi için küçük olmalıdır kısacası jeyran oluşacak ama o deliği öyle bir yere koymalısın ki güvercinler o jeyranda durmamalı yoksa hepsi hasta olur
Saygılarımla

Minyatür Baloncu

Serkan BONCUK' Alıntı:
ismail güleç' Alıntı:
Bacayı yukarı muhakkak koy.

arkadaşlar kümese koyulan baca bu kadar etkili mi neyi saglıyor kümes içerisinde yani baca sisteminin kümesteki etkisi nedir?
baca tabikide etkili içerdeki havayı mutlaka birşekilde dışarı atmak gerekir buda ancak sistemli bir havalandırma ile olur kuşların pislikleri çok etkili bir silahtır kendileri için,düşünsene araba boyasının üstüne bir serçe bile pislese boyaya zarar veriyor.küçük aspiratörde işe yarar

o yazıyı resime baktıktan sonra yazdım. Resimde görülüyorki alt tarafta havalandırma mevcut üsttende kötü hava çıkışı olsunki içerideki hava sirkülasyonu (hava dolaşımı) sağlansın.

kümesin ebatları iyide yanlız serin havada kuşlar ceyrana kapılır hava deliği alttaya ondan bide dış tarafı osb ya osbnn dışına çöp poşeti gerersen osb daha cok dayanr.

arkadaşım kümes projen güzel görünüyor.arka kısmına küçük bir fan koyabilirsin baca koycaksın diye bi kaide yok bence.osb dayanmaz diyo arkadaşlar sonucta her tahta yagmur yediği zaman zarar görür zamanla.ama ahşap koruyucular veya yat verniği var ahşap renginde bu osb nin ömrünü uzatır.ben kullandım gayet memnunum.maliyet konusuna gelince bende kümesimi yeni yaptım iç kısmı 30*30 profil dışı osb ile kaplı çatısı osb üzeri shıngle boyutları da 1*55 - 1*60 yükseklik 1,85 civarında bana maliyeti 300 lirayı buldu ama kendim yaptım.sen marangoza falan yaptırırsan 1000 lira demesi normal.kendin yaparsan bence yarı yarıya maliyeti azalır.şimdiden çok kolay gelsin

kumesin yuksekligi cok bence... bende yeni bir kumes yaptim on taraf 2m arkaya 1.80 iniyor obile yuksek olmus icerde bir kus yakalarken fazla hareket oluyor tahminimce 1.60 ideal olur. ben bu hataya dustum bari sen dusme...

Arkadaşlar bu osb denen malzemeyi nereden bulurum kimler satar piyasası nedir *Bu malzemeyi birleştırmek için bir kasa mı oluşturmak lazım (demir profılden veya 5x10 agactan) tavsiyenız birde tabaka ölçüsü nedir bu osb lerın

Bilgi verenlere şimdiden teşekkur

bence 200 yükseklik çok egerki ilaki 200 olcaksa tabanı biraz büyültd derim bide 1000 tl gerçekten çok bu kümes için :saygılar

thundereblue' Alıntı:
Arkadaşlar bu osb denen malzemeyi nereden bulurum kimler satar piyasası nedir *Bu malzemeyi birleştırmek için bir kasa mı oluşturmak lazım (demir profılden veya 5x10 agactan) tavsiyenız birde tabaka ölçüsü nedir bu osb lerın

Bilgi verenlere şimdiden teşekkur

Kerestecilerde, mobilyacılarda bulunur. Osbyi birleştirmek için kasa gerekli, bunu demir profilden veya dediğiniz gibi ağaçtan yapabilirsiniz.

Bursa ya yeni geldim halı hazırda bir kumesım var 2 x 2 x 2.5 metre portatıf bir kumes tayınden tayıne sokulup takılıyor eşyalarla birlikte gidip geliyor neyse uzatmayalım .... şimdi bana bakıcı kumesı lazım ve bir iki fikrim var ama forumu okuyunca biraz kafam karıştı bu osb konusunda yanı, bu malzeme ile kumes yapmama yardım edecek Bursa'dan arkadaşlar varsa yardımlarını rica ediyorum tabii ücreti mukabilinde ilgilenenlere şimdiden teşekkur

senin dedigin fiyatlara ben bunun iki katı buyuklugunde ponzadan yaptırıyorum fakat 750 tlye mal oluyor icindeki yuvalıklar ve eslestirme kumesi dahil bir tek catıya kıremıtlere para vermıyorum bilgin olsun

Arkadaşar 2 metrekare demirden hazır çatılı kapılı pencereli boyalı harika bir büfe buldum 400 TL ye aldım vinç falan 550 TL yi buldu içine yuvalık yaptırdım suntadan bakıcıları yerleştirdim ama bakıcı bu lüksten ne anlar limon sandıkları dolap içlerine koyunca başladılar yuva tutmaya

Geri