ARKADAŞLAR YINE SALMONELLA AMA DURUM BIRAZ FARKLI

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan alger
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

alger

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Hakan YEŞİLLİ
Meslek
Bilgisayar Teknisyeni
İlgi Alanı
Kediler
Ustalarım, abilerim ve arkadaşlarım nadir basit hastalıklar haricinde hastalık uğramayan kümesim bu sene sürekli bir hastalıktır gidiyor. Gerek forumdan tanıdığım gerek usta dediğim abilerimi arayıp çözümler bulmaya çalıştığım sorunumu birde herkesin yaptığı gibi forumda paylaşmak belki net bir çözüm bilen birileri olduğuna inanmak istedim. Sorunumu mümkün oldukça detaylı bir şekilde anlatmaya çalıştım ve yardımlarınızı bekliyorum.

Diğer kuşlarımda hiç bir belirti yoktu ama ben yinede önlem almak amacıyla tüm kuşlarıma 3 gün boyunca 1 er damla baytril verdim. Dün aklıma takıldı tüm kuşları tek tek kontrol ettim. Yerdelerken hiç bir problem yok fakat 2 tanesinde ele alındığında birinin boynunda hafif titreme ve istemsiz dönme olduğunu, diğerinde ise bir sonraki cümlede net olarak anlatacağım uçuş problemi olduğunu farkettim. Bu 2 kuşu havaya atmadan elime alıp kanatlarını sadece serbest bırakmak suretiyle yere doğru uçmalarını sağladığımda balansı bozuk araba gibi sağa yada sola yalpa yaparak uçmaya çalışıp düştüğünü gözlemledim. Sizce durum nedir? hastalık tekrar bulaşıyor mu? Yoksa ilk bulaşma esnasında verdiğim baytril sayesinde erkenden hastalığı durdurup sadece kuşta eser mi bırakmış olabilir? Nasıl bir önlem almalıyım? Sağlıklı kuşlara ne yapmalıyım? Diğerlerine ne yapmalıyım? Nasıl yapmalıyım? Eğer detaylı bilginiz varsa bana yardımcı olun. Şimdiden bilen bilmeyen herkesten Allah razı olsun.

.

Hastalığın belirtileri salmonella diyorsa; kesinlikle kuşlarını dinlendirmeni tavsiye ederim, kümesini dezenfekte et, sular günlük tazelensin, ilaç tedavisine devm et ve vitamin takviyesi yap.

kenalp' Alıntı:
Hastalığın belirtileri salmonella diyorsa; kesinlikle kuşlarını dinlendirmeni tavsiye ederim, kümesini dezenfekte et, sular günlük tazelensin, ilaç tedavisine devm et ve vitamin takviyesi yap.

Teşekkürler Kenan hocam uygulayacağım söylediklerinizi, Allah' ın izniyle kurtaracağım, çok zor durumdayım. Düşmanımın dahi başına böyle birşey gelmesin.

merhaba
imkanınız varsa kanatlı uzmanı veterinerden yardım alınız. mutlaka önceden dışkıya tahlil yaptırabilirseniz, doğrudan duyarlı olduğu etken maddeye göre kısa sürede gerçek anlamda iyleşmesini sağlarsınız, böylece hayvanı ilaçlarla fazla yormamış da olursunuz! hasta kuşları korunaklı ve rahat uygun bir karantina ortamına alınız. öncelikle şu dökümanı incelemeniz faydalı olacaktır: https://goo.gl/TVOLqb Tip2 ecoli yetişkinlerde ani ölüm ve yavru/genç kuş hastalığı konusunu da bulup okuyunuz. Salmonella Belirtileri ve Detaylı Tedavi Yöntemleri için bir diğer dökümandan http://goo.gl/m61z6 faydalanabilirsiniz. dökümanları güncellenebileceğinden sadece linkiyle paylaşınız ve bilgisayar üzerinden açınız. yiyemeyenlere iyleşene dek günde birkaç kez uygun kıvamlı mama takviyesi yapınız. kafesinizi uygun şekilde dezenfekte ediniz.
geçmiş olsun.

Devir hanım ilginize ve uğraşınıza teşekkür ederim. İnşallah bu eziyetten de kurtuluruz.

Rica ederim, geçmiş olsun..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri