Arkadaşlarım abilerim sizlere bi sorum olucak yardım ederseniz sevinirim...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Muratkaya
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

Muratkaya

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Murat kaya
Meslek
Kuşçu
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaşlarım abilerim size bir sorum olucak ?? Öncelikle dişisi gök erkeği mermeri yavrusu ne çıkar merakla bekliyorum sizlerde sormak istedim ? Ve güvercinlerimden bir çifti yumurtasının bitanesini dışarı atmış ve ben aldım geri koydum ertesi gün dışarda parçalanmış bi şekilde buldum bu neden olur sizce ?

Son düzenleme:
Canım kardeşim aramıza hoş geldin mardin kuşları ilgili birşey yazmak istemedim şişede ne sorduğunuda hiç anlamadım en sonuncusu ise senin soru sormanı klavye başında hiç bir arkadaşım beklemiyor bu gün günlerden pazar arkadaşlarımızın çoğu kuş uçuruyor veya bir dost kümesine ziyarete gidip yem ihtiyaçı olan yemini tedarik ediyor hastalıkla ilgili problemi olan ya sitemizden araştırıyor yada bir bilenden faydalanma yolunu deniyor onun için biraz araştırmanı ve sabırlı olmanı tavsiye ederim selamlarımla.

Arkadaşlarım abilerim size bir sorum olucak ?? Öncelikle dişisi gök erkeği mermeri yavrusu ne çıkar merakla bekliyorum sizlerde sormak istedim ? Ve güvercinlerimden bir çifti yumurtasının bitanesini dışarı atmış ve ben aldım geri koydum ertesi gün dışarda parçalanmış bi şekilde buldum bu neden olur sizce ?

Hangi türden hangi renk kuş çıkar olayı malesef birçok etkene bağlıdır. Kesin doktrinleri yoktur. Bakınız: https://www.guvercinler.org/konular/guvercin-calismasi-esleme-hakkinda-bilgisi-olan.23771/ Eşlenen kuşun anne babasına hatta daha üst soylara bile bağlı bir durumdur. Örneğin siyah renk olan kuşların beyaz kanatlı veya kuyruklu yavru kuşlarının çıkmasını örnek gösterebiliriz. Yumurtanın kırılması konusunda size şunu söyleyebilirim kümesinizde yuva kavgaları oluyor muhtemelen yumurta ona kurban gitti.

Tamam daha önce bekar kuşum vardı o zaman yuva kavgası oluyodu dişi kavgası yumurtalar kırılıyordu ozaman ama şuanda hepşi eşli kuşlarımın yani şuanda kavga olucak bi durum söz konusu deil fakat yumurtanın boş olduğunu anlarsa dişi kuş onu atar mı ?

Son düzenleme:
Kuşlar eş olsalar bile kavgalar olacaktır, bunu engellemenin en doğru yöntemi yuvalar arasında geçişe engel olmalısınız. Bu şekilde yumurta kırmalara bile neden olacak kavgaları engelleyebilirsiniz.

Geri