arslanmashadow
Üye
- Ad Soyad
- arslan
- Meslek
- memur
- İlgi Alanı
Selamın aleykum değerli arkdaşlar. Kuşlarımla ilgili sıkıntılarım var lütfen yardım. Gençende yazdım foruma bu sefer sorun boyut değiştridi.Arkadaşlar yaklaşık olarak 26 gün önce bana bir çift beyaz perçemli kuş geldi.neyse yaklaşık 17-18 gün kadar önce erkek yuva kızdırmaya başladı.sonra ben bi saksı koydum yuvaya içi toprak dolu. orayı kızdırmaya başladı erkek. öterek dişiyi çağırıyodu. sonra 12 gün kadar önce hafif hafif yuvalık yapmaya başladılar.7-8 gün kadar öncede yuvalı k bitti gibi oldu. çöp felan taşıdılar. sonra yaklaşık 5 gün önce dişi kuş yuvaya yatmaya başladı aradan 2 gün geçtikten sonra son 4 gündür folluktan tamamen kalkmadı kabarmaya başladı.beni görünce kabarıyodu.elimi yaklaştırınca ısırıyo kanat vuruyodu bana. düne kadar bu şekildeydi. sanki ha yumurtladı ha yumurtlayacak gibi duruyodu. follukta sürekli yatıp kalkmıyodu kabarıyodu. hatta bezen yumurtladı sanım altına bakardım boş çıkardı. bu gün pek fola yatmadı. hatta az önce baktım yuvada ayakta bekliyo.11 den sonra hiç yatmadı fola. bu olay neyin nesi. yumurtlacak gibi olupta b kuş niye yumurtlamaz?? ayrıca tam 2 gün önce arkdan baktım çatısı açılmıştı hah dedim yumurta geliyo. bu gün bi baktım çatı normale dönmüş. bu olayı biri açıklasın canım çok sıkılıyo. neden böyle oldu?? bu kuşlarım yumurtlamayacakmı ??