arkdaşlar bu kuşlar beni deli etmeden izah edebilcek arkdaş?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan arslanmashadow
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 17
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
arslan
Meslek
memur
İlgi Alanı
Selamın aleykum değerli arkdaşlar. Kuşlarımla ilgili sıkıntılarım var lütfen yardım. Gençende yazdım foruma bu sefer sorun boyut değiştridi.Arkadaşlar yaklaşık olarak 26 gün önce bana bir çift beyaz perçemli kuş geldi.neyse yaklaşık 17-18 gün kadar önce erkek yuva kızdırmaya başladı.sonra ben bi saksı koydum yuvaya içi toprak dolu. orayı kızdırmaya başladı erkek. öterek dişiyi çağırıyodu. sonra 12 gün kadar önce hafif hafif yuvalık yapmaya başladılar.7-8 gün kadar öncede yuvalı k bitti gibi oldu. çöp felan taşıdılar. sonra yaklaşık 5 gün önce dişi kuş yuvaya yatmaya başladı aradan 2 gün geçtikten sonra son 4 gündür folluktan tamamen kalkmadı kabarmaya başladı.beni görünce kabarıyodu.elimi yaklaştırınca ısırıyo kanat vuruyodu bana. düne kadar bu şekildeydi. sanki ha yumurtladı ha yumurtlayacak gibi duruyodu. follukta sürekli yatıp kalkmıyodu kabarıyodu. hatta bezen yumurtladı sanım altına bakardım boş çıkardı. bu gün pek fola yatmadı. hatta az önce baktım yuvada ayakta bekliyo.11 den sonra hiç yatmadı fola. bu olay neyin nesi. yumurtlacak gibi olupta b kuş niye yumurtlamaz?? ayrıca tam 2 gün önce arkdan baktım çatısı açılmıştı hah dedim yumurta geliyo. bu gün bi baktım çatı normale dönmüş. bu olayı biri açıklasın canım çok sıkılıyo. neden böyle oldu?? bu kuşlarım yumurtlamayacakmı ??

Re: arkdaşlar bu kuşlar beni deli etmeden izah edebilcek ark

Kısır olabilir. Pazardan veya mezattan sahte yumurta al folluğa koy dişi yumurtaya yatıyorsa kısırdır

iLLeqaL54' Alıntı:
Kısır olabilir. Pazardan veya mezattan sahte yumurta al folluğa koy dişi yumurtaya yatıyorsa kısırdır
iyide kısır diyelim de neden böyle fola yatıyo çatısını açıyo yuva yapıyo sonra şaka yatım der gibi yumurta vermiyo.??

arslanmashadow' Alıntı:
iLLeqaL54' Alıntı:
iyide kısır diyelim de neden böyle fola yatıyo çatısını açıyo yuva yapıyo sonra şaka yatım der gibi yumurta vermiyo.??
ayrıca son 5-6 gündğrde kuşları biraz rahatsız da ettim dişiyi günde 2 - 3 defa kaldırarak yumurta varmı diye konrol etmek için birde günde bi defa çatısna baktım. bundan dolayı olmamışta olabilir mi?

arkadaşım anlattıklarından anlaşılan dişi kuşun malesef kısır ama sen yinede acele etme bekle eğer aynı durum bir süre sonra tekrar başına gelirse kısır olduğuna kesin kanaat getirebiliriz

Kısır kuşlarda zaten bütün gün yumurtlucakmış gibi follukta yatarlar ama yumurtlamaz sahte yumurtayla dene yumurtaya yatmazsa sıkıştırma kuşu mineral taşı filan ver zamanla yumurtlar

perdah77' Alıntı:
arkadaşım anlattıklarından anlaşılan dişi kuşun malesef kısır ama sen yinede acele etme bekle eğer aynı durum bir süre sonra tekrar başına gelirse kısır olduğuna kesin kanaat getirebiliriz
yapmaa yavv :( tühh.. kısır kuş böylemi yapıyo sonra yumurta boş çıkıyo. dur bakalım daha geleli 26 gün oldu kadar oldu. kuşları ben biraz rahatsız ettim gibi çok elledim elime ladım. eridnen kladırdm. biraz bekleyim rahat bırakayım bakalım bu sefer ne yapcaklar.

AYRICA DEĞERLİ ARKADAŞLAR ÖNEMLE BELİRTMEK İSTİYORUM Kİ 3 GÜN ÖNCE YAN KÜMESTEKİ KUŞÇU ABİ ÇATISINA BAKTI KUŞUN DEDİ YUMURTA VAR BU GÜN YARIN YUMURTLAR.HATTA AYNI GÜN BENDE BAKTIM.HAH DEDİM YUMURTA GELİYO. BU GÜN Bİ BAKTIM ÇATI NORMALE DÖNMÜŞ:( BU NASIL OLDU.YUMURTA VARDI BELLİ Kİ. SONRA YUMURTA KAYBOLDU GİTTİ. BUNU NASIL AÇIKLIARSINIZ DEĞERLİ ARKAŞLAR???

FAZLA PARMAKLAMA ; :haha: :slm:

YUMURTLAR, SEN SEVGİ İLE BAK, İYİ BESLE, SAĞLIKLI OLSUN. SONRASI ALLAHTAN..

SABIR..

ARSLAN KARDESİM BELLİKİ ÇOK HEVESLİSİN BİR OKADARDA MERAKLISIN

BİRİNCİSİ KUSLARI ÇOK RAHATSIZ EDİYORSUN KUSLARDA İNSANLAR GİBİDİR

YANİ HEPİMİZ İNSANIZ AMA KARAKTERLER FARKLI DÜŞÜNCELER FARKLI SEKİLLERİMİZ FARKLI

KİMİ KUSLA TOP OYNASAN ORALI OLMAZ YUMURTLAR KİMİ KUSUN DA YUMURTASINA ELİNİ DEGSEN KALKAR YATMAZ

BURADA SANA SÖYLEMEM GEREKEN SUDUR KUSLARI BEDEL ÖDEYEREKMİ ALDIN ÖYLESİNE HEDİYE GİBİMİ

SENİ AYDINLATACAK EN ÖNEMLİ KİŞİ KUSLARI VEREN KİŞİDİR ANLATILANA GÖRE KUSLARIN DİŞİSİ KISIR GÖRÜNÜYOR

SANA EN DOGRU BİLGİYİ KUSLARI SANA VEREN KİŞİ BİLİR KENDİSİNE SORUNUZ KUSLAR DAHA ÖNCE YUMURTLAMISMI YAVRU BÜYÜTMÜSMÜ HER SEY ANLASILIR YOK EGER KUSLAR İLK KEZ YUMURTLAYACAK SA BİRAZ GEÇ YUMURTLARLAR
EGER KUSLAR DAHA ÖNCE YAVRU VERMİŞLERSE BAZI KUSLAR YER DEGİŞİKLİG İVE STRESDEN DOLAYI YUMURTLAMAYABİLİRLER ONLARA BİRAZ ZAMAN TANIYIN YERLERİNİ SEVSİNLER VEDE RAHATSIZ ETMEYİNİZ HALLERİNE BIRAKINIZ

kuscu_marik' Alıntı:
ARSLAN KARDESİM BELLİKİ ÇOK HEVESLİSİN BİR OKADARDA MERAKLISIN

BİRİNCİSİ KUSLARI ÇOK RAHATSIZ EDİYORSUN KUSLARDA İNSANLAR GİBİDİR

YANİ HEPİMİZ İNSANIZ AMA KARAKTERLER FARKLI DÜŞÜNCELER FARKLI SEKİLLERİMİZ FARKLI

KİMİ KUSLA TOP OYNASAN ORALI OLMAZ YUMURTLAR KİMİ KUSUN DA YUMURTASINA ELİNİ DEGSEN KALKAR YATMAZ

BURADA SANA SÖYLEMEM GEREKEN SUDUR KUSLARI BEDEL ÖDEYEREKMİ ALDIN ÖYLESİNE HEDİYE GİBİMİ

SENİ AYDINLATACAK EN ÖNEMLİ KİŞİ KUSLARI VEREN KİŞİDİR ANLATILANA GÖRE KUSLARIN DİŞİSİ KISIR GÖRÜNÜYOR

SANA EN DOGRU BİLGİYİ KUSLARI SANA VEREN KİŞİ BİLİR KENDİSİNE SORUNUZ KUSLAR DAHA ÖNCE YUMURTLAMISMI YAVRU BÜYÜTMÜSMÜ HER SEY ANLASILIR YOK EGER KUSLAR İLK KEZ YUMURTLAYACAK SA BİRAZ GEÇ YUMURTLARLAR
EGER KUSLAR DAHA ÖNCE YAVRU VERMİŞLERSE BAZI KUSLAR YER DEGİŞİKLİG İVE STRESDEN DOLAYI YUMURTLAMAYABİLİRLER ONLARA BİRAZ ZAMAN TANIYIN YERLERİNİ SEVSİNLER VEDE RAHATSIZ ETMEYİNİZ HALLERİNE BIRAKINIZ
EYVALLAH AĞABEYİM TEVSİYELERİN İÇİN ÇOK SAĞOL. kuşlar hediye geldi abi hataydan . arar sorarım abiye ama doğru söyler mi bilmiyorum çünki bi arkadaş aracılık etmişti o arkadaş rica etti ona geldi o arkadaş arar sorar. arayıp sorarım yumurtladılarmı diye daha önce yada yavrumu diye.birde fazla rahatsız etmden bi süredaha bekleyim bakalım belki yumurtlarlar.
ABİ BENİM KAFAMI KURCALAYAN ÇATISI AÇILMIŞTI HADİ BEN ANLAMIYORUM YAN KÜMESTEKİ KUŞÇU ABİ DE YUMURTASI VAR ÇATISI AÇILMIŞ DEMİŞTİ BANA. O ABİ DE YILLAIN KUŞÇUSUDUR. ÇATI AÇILMIŞKEN NE OLDUDA YUMURTA BİRDEN KAYBOLDU. KISIR OLUNCA BÖYLEMİ OLUYO. ??

Aslan kardeşim,yumurtlamama sorunu bazı kuşlarda yer-kümes-eş değişimi sonrası stres yapabilir.

Bazende kuş kendini dinlenmeğe alır,bu iş biraz sabır işi.

Genç dişiler ilk yumurtada zorlanabilirler.Baya geçte yumurtlarlar.

Bence bir dişinin kısır olup olmadığını anlamak için en iyi yöntem,o kuşun altına folluk kızdırdığı zaman başka bir

kuşun yumurtasını kaçır,yatıp yavruyuda çıkardıktan sonra,erkek bir daha yumurtlaması için kovalayacaktır.

Şayet bu aşamadada kuş yuvada yatıyor yumurtlamıyorsa o kuş için kısır deme şansımız olur.

Bir kuşun arkadaşımızda hiç yumurtlamadığını daha sonra verdiği arkadaşta 1,5 yıl sonra yumurtladığınıda gördüm.

Onun için sabret,kuşları yumurtaya hazırlanma devresinde eline alma,havayada atma,bekle.

Selamlar sağlıcakla kal.

Cok güzel anlatilmis umarim yumurtlarlar

Ben haberlerde gördüm yozgat ilinde bir yagmur duasi yapmislar sel olmus
Kuslarin icin yumurta duasi varsa onu okusan üflesen
hani varsa etafta yada gitdigin camide bir hoca varsa tanidikda olabilir ona danissan durumu anlatsan belki yardimi olur

kuşu rahatsız ettiginiz için büyük ihtimal yumurtayı saklamıştır hocam,rahat bırakın yumurtlar büyük olasılıkla.

Bazen yumurta kuşun içinde yan döner.. Kuş da haliyle yumurtlayamaz :D.. Eline iyice zeytinyağı sür, kuşun kıçına serçe parmağını hafif sok.. Yumrtayı düzeltmeye çalış.. iki gün sonra tekrar bak.. Aman fazla zorlama :D

Sahte yumurta koyarak kısır olup olmadığı anlaşılır, Bunun yanında kümesine fare vb.gibi kemirgen girebilir mi oda yumurtalarını çekmiş olabilir. Ama diğer arkadaşların da belirttiği gibi onları çok fazla rahatsız etme,

arkadasım kusun yerını begenmemışte olabılır erken karar verme bazı kuslar yer degıstırdıklerı zaman yenı yerlerını yadırgayıp yumurtlamaya bılırler....

bazı kuşlar yumurtlayacak gibi çatalı açılır yumurta içinde oluşmaya başlar..... daha sonra neden olduğunu tam bilmiyorum ama kuş kıçında yumurta oluşumunu tam olmadan durdurur eritir dışkıyla karışık atar veya kabuksuz zar halinde yumurtlar bazı kuşlarda varki yine bende bir kuş vardıki yumurtlayacakmış gibi bir ay follukta yattı başkasına hediye ettim o arkadaşta yumurtladı sadece bir tane olarak harika oyunlu birtane yavru çıktı bir hafta sonra kaybolmuştu kuş

damızlık kuşlarda böylebir sorun görmedim genelde ayda yılda yumurtlayan kuşlarda olabiliyor

eywallah

Geri