Aşı sonrası ölümler

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan osman0606
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 32
  • Görüntüleme Görüntüleme 9K

osman0606

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
osman yılmaz
Meslek
özel
İlgi Alanı
Kediler
Selam arkadaşlar hersene hastalıkdan kayıplarımız oluyordu bu sene aşı yapdıralım dedik aşı sonrası 3 tane yavrumuz sapa sağlam kuşlar aşı sonrası iki gün içinde öldü bir tanede eke kuşumuzun orta ayak parmağı kaydı aşımı bayatdı anlamadım gitdi daha önce hiç başınıza böyle bir olay geldimi pişman oldum aşı yapdırdığıma

Veba aşısı diye yapdırdık enseden

marka ne ve aşının şişedeki rengi nasıl su gibimi süt rengindemi

Hollandadan ithal dediler şişesinde öyle yazıyordu ismini tam hatırlamıyorum su gibi aşı süt aşısı değil

aşıların bağzıları buzdan çözülüp tekrar donduruyorlar bu nedenle bozuk olabilir yada kuşlara kür yapmadan aşı yaptınız hastalık vardı hortladı iki ihtimal var

hayalet beyaz' Alıntı:
aşıların bağzıları buzdan çözülüp tekrar donduruyorlar bu nedenle bozuk olabilir yada kuşlara kür yapmadan aşı yaptınız hastalık vardı hortladı iki ihtimal var

:tamam:

Aşı yapdırdığım kuşların hepsi sapa sağlam kuslardı 3 yavrum zaten bu senenin yavrusu hastalıkdan süphelenmiyorum velhasıl bayat olma imkanı dediğin gibi olabilir. Buda bize ders oldu

Muhtemelen soğuk zincir kırılmıştır doğal olarak aşı bozulmuş,yukarıdaki arkadaşların dediği gibi aşıdan önce parazit tedavisi ve vitamin takviyesi yapmanız gerekir geçmiş olsun.

Selam...Aşılardan önce belli bi süre vitamin takviyesinde bulunmanız lazım eğer aşıdan sonra ölümle yada diğer yan etkilerle karşılasırsanız ya aşının bozuk olmasından kaynaklanır yada vitamin takviyesi yapılmadan vurulmustur bünyeleri kaldırmayıp yan etki yapmış ola bilir.Aşı vurulan kuşların birkaçında yan etki görüldüyse eğer daha önce hastalık geçirmiş ve taşıyıcı olarak kalmış aşı vuruluncada bünyesi kırılarak yan etki gösterip ölümler ola biliyor...Türkiyedeki aşıların kaçak olma sebebiyle ben aşıya yakın bakmıyorum sağlam güvenilir aşı bulmak çok zor onun yerine aşı tarzında bakım kürü uygularsanız daha iyi oluyor bence kolay gelsin...

slm bende size katılıyorum sadece vitamin takviyesinde bulunuyorum.hiç aşı yaptırmadım.maşallah hepside sağlıklı

BEN ŞÖYLE ÇÖZDÜM OLAYI ;

VETERİNERE GİTTİM.AŞILARIMI SİZE YAPTIRMAYI DÜŞÜNÜYORUM.SİZİ ÖNERDİLER.YAPARMISINIZ.?

YAPARIZ TABBİİ.YAPIN FAKAT KUŞLARDAN ÖLEN OLURSA KAPIYA DİKİLİRİM.İYİ DÜŞÜNÜN

BAK PROBLEM OLUYOR MU ? KUŞ ÖNEMLİ DEĞİL ONUN İÇİN CANI ÖNEMLİ ŞİMDİ.. :haha:

VELHASIL KELAM BU AŞILARI SATANLAR ,VURANLAR ..PAZARLAYANLAR MESULİYETE DAHİL OLMALILAR. :slm:

İlk başdada belirttiğim gibi ilk defa aşı yapdırdım bunlar başıma geldi vitamin takviyesi zaten yapıyorum devamlı kuşlara doğal vitaminleride fazlasıyla alıyorlar kuşlar gözüne bakdımız üç yavrumun ölmesi canımı sıkdı birde uçurduğumuz bir kuşun orta ayak parmağı döndü buda bize ders oldu kime güveniğ aşı yapdıracağız şaşırdım kaldım

Aşıyı yapan şahsiyetlede konuşdukda bünyesi kaldırmamışdır diyor sıyrılıyor için içinden

BU VE BENZERİ KİŞİLERİN ''DEŞİFRE '' EDİLMESİ GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM..

Allaha havale ediyorum diyecek birşeyim yok

Serkan Şen' Alıntı:
Selam...Aşılardan önce belli bi süre vitamin takviyesinde bulunmanız lazım eğer aşıdan sonra ölümle yada diğer yan etkilerle karşılasırsanız ya aşının bozuk olmasından kaynaklanır yada vitamin takviyesi yapılmadan vurulmustur bünyeleri kaldırmayıp yan etki yapmış ola bilir.Aşı vurulan kuşların birkaçında yan etki görüldüyse eğer daha önce hastalık geçirmiş ve taşıyıcı olarak kalmış aşı vuruluncada bünyesi kırılarak yan etki gösterip ölümler ola biliyor...Türkiyedeki aşıların kaçak olma sebebiyle ben aşıya yakın bakmıyorum sağlam güvenilir aşı bulmak çok zor onun yerine aşı tarzında bakım kürü uygularsanız daha iyi oluyor bence kolay gelsin...
katılıyorum saygılar

Aşı yapılan çocuklara okul tatil edilir çocuk ateşlenir hastalanır istirahat etsin denir. Aşı vücuda hastalık vermektir.
-----Aşı bozuk olsa hiç etki yapmaz kuşları öldürdüğüne göre aşı sağlam.Aşı dondurulunca ölür aşı kesinlikle buzluğa konmaz.dolabın alt gözüne konur. aşı demek safi arındırılmış kontrollü mikrop demek.Yani hayvana mikrop vermek demektir.Kontrollü olarak bu mikrop bünyeye girdiğinde vücudun savunma mekanizması uyarılıp karşı mikroplar üreyecek ve bu zararlı mikropları yok etmek için savaşacak ve hızla çoğalacak.ve o mikroplar öldüğünde vücutta hastalığa karşı çoğalmış şavaşmış ve galip gelmiş bir ordu bulunacak ilerde tekrar vücuda bu mikroplar bulaştığında hemen yok edilecek ve hayvanın savunma mekanizması faal tutulmuş olacaktır.yani aşı budur.
-----senin kuşların ölmesine gelince:
1-kuşlarında zaten o mikrop mevcut muştur fakat ölümcül seviyeye henüz gelmemiştir ve yenileri eklenince yapacak birş ey kalmaz.
2-kuşların savunma mekanizması yani bağışıklık ta dediğimiz yönü gelişmemiş yenilmiştir.
3-aşının dozu fazla gelmiştir.
4-kuşta başka bir hastalık mevcut ve bünye onunla mücadele durumundayken yeni gelen mikroplarla savaş yapamaz.
Ne yapmak lazım
aşıdan önce kuşları güçsüzleştiren iç ve dış parazit tedavisi+başka hastalık varsa önce onun tedavisi +ishal varsa tedavisi+sindirim sistemi enzim takviyesi+vitamin takviyesi
HİÇ BİRŞEY YOKSA BİLE BEN ÖNCE KURT İLACI (NİLVERM) +İSHAL İLAI (COKSİDİN)+ SİNDİRİM SİSTEMİ İÇİN DİAZMİ 250 +SARIMSAKLI LİMONLU ELMA SİRKESİ+bitki çayı : SUYU+BEROVİT+SÜPERVİT Bunlar 1 hafta sürer ) bitince 3 gün bekledikten sora EN SON AŞI
Böyle yap bakalım aşı dokunur mu. :heyo:

LEVENT MERT' Alıntı:
Aşı yapılan çocuklara okul tatil edilir çocuk ateşlenir hastalanır istirahat etsin denir. Aşı vücuda hastalık vermektir.
-----Aşı bozuk olsa hiç etki yapmaz kuşları öldürdüğüne göre aşı sağlam.Aşı dondurulunca ölür aşı kesinlikle buzluğa konmaz.dolabın alt gözüne konur. aşı demek safi arındırılmış kontrollü mikrop demek.Yani hayvana mikrop vermek demektir.Kontrollü olarak bu mikrop bünyeye girdiğinde vücudun savunma mekanizması uyarılıp karşı mikroplar üreyecek ve bu zararlı mikropları yok etmek için savaşacak ve hızla çoğalacak.ve o mikroplar öldüğünde vücutta hastalığa karşı çoğalmış şavaşmış ve galip gelmiş bir ordu bulunacak ilerde tekrar vücuda bu mikroplar bulaştığında hemen yok edilecek ve hayvanın savunma mekanizması faal tutulmuş olacaktır.yani aşı budur.
1-kuşlarında zaten o mikrop mevcut muştur fakat ölümcül seviyeye henüz gelmemiştir ve yenileri eklenince yapacak birş ey kalmaz.
2-kuşların savunma mekanizması yani bağışıklık ta dediğimiz yönü gelişmemiş yenilmiştir.
4-kuşta başka bir hastalık mevcut ve bünye onunla mücadele durumundayken yeni gelen mikroplarla savaş yapamaz.
Ne yapmak lazım
aşıdan önce kuşları güçsüzleştiren iç ve dış parazit tedavisi+başka hastalık varsa önce onun tedavisi +ishal varsa tedavisi+sindirim sistemi enzim takviyesi+vitamin takviyesi
HİÇ BİRŞEY YOKSA BİLE BEN ÖNCE KURT İLACI (NİLVERM) +İSHAL İLAI (COKSİDİN)+ SİNDİRİM SİSTEMİ İÇİN DİAZMİ 250 +SARIMSAKLI LİMONLU ELMA SİRKESİ+bitki çayı : SUYU+BEROVİT+SÜPERVİT Bunlar 1 hafta sürer ) bitince 3 gün bekledikten sora EN SON AŞI
işte bukadar agzına saglık levent kardesim :tamam:

Güzel yazmışsın levent bey aşının mikrobu mikropla kırmak olduğunu biliyorum zaten vitamin konusuna gelince kuşlarımıza yeteri kadar vitamini minarali fazlasıyla veriyoruz zaten yeni kuşçuluğa başlamadım hastalık demissinde yeni büyüyen cin gibi yavrularda ben bir hastalık durumu farketsem yada sezsem zaten aşı yapdırmazdım hepsi sapa sağlam bu senenin yavruları idi tek aklıma gelen dozun fazla olması yada aşının bayat olması

LEVENT MERT' Alıntı:
Ne yapmak lazım

Ağzına sağlık levent abi yazdıklarına harfiyen katılıyorum. :heyo: :heyo: :heyo:

osman0606' Alıntı:
Güzel yazmışsın levent bey aşının mikrobu mikropla kırmak olduğunu biliyorum zaten vitamin konusuna gelince kuşlarımıza yeteri kadar vitamini minarali fazlasıyla veriyoruz zaten yeni kuşçuluğa başlamadım hastalık demissinde yeni büyüyen cin gibi yavrularda ben bir hastalık durumu farketsem yada sezsem zaten aşı yapdırmazdım hepsi sapa sağlam bu senenin yavruları idi tek aklıma gelen dozun fazla olması yada aşının bayat olması

Taşıyıcı olan anne ve baba mikrobu muhakkak yavrularına aktaracaktır her ne kadar yavrular sağlıklı gözükselerde içlerinde mikrobu taşırlar Levent abininde dediği gibi aşı dan sonra ikinci bir mikrop ölümlerine yol açmıştır.

Anne babada taşıyıcılık yok kaç tane yavrusunu uçurdum aynı anne babanın öyle bir durum olsa zaten anlardım şimdiye kadar kaç senedir bende anne babası kuşların uçan abileride mevcut şuan kümesimde

Ben bu aşı olayını burada yazan arkadaşlarımın tavsiyeleri üzerine Ankara Ulus sebze halinin karşısında bulunan veteriner ilaçları satılan dükkana gidip güvercinlerim için karma aşı istiyorum dediğimde orada bulunan veterinerin bana şu sözü oldu. Aşılar mutlaka SOĞUK ZİNCİR HALKASI ile taşınması gerekir. Bu soğuk zincir halkası bozulduğunda aşının faydası yerine zararı olur. Bu güven ortamının bozuk olduğu ortamda kime güvenebiliriz arkadaşım oldu. 2 dükkanda veteriner ilaçları satıyor. bunlar aşı satarak para kazanmak istemezlermi. isterler fakat aşı olayı çok önemli ve dikkat edilmesi gereken çok hassas bir konu. Ankara da aşı satan biri var. mesaj attım bir gün. bu ilaçların ve aşıların Tarım Bakanlığından İthal izni varmı diye sorduğumda bana gelen mesajda bu ilaçların ve aşıların hepsi kaçak geliyor dedi. Kaçak olarak yurda sokulan İLAÇ lara ve AŞI lara ne kadar güven olurki.
Kim ne derse desin ben Kuşlarıma en azından SAĞLIK BAKANLIĞININ izni olan BEŞERİ ilaçları kullanıyorum. Veteriner ilaçlarındanda çok kullandım.Bu veteriner ilaçlarının çoğu TAVUK-HİNDİ GİBİ KANATLI hayvanlar ile Koyun-keçi- GİBİ hayvanlar için üretilmiş ilaçlardır.Bu ilaçların bile çoğu merdiven altı ilaçlar olduğuna inanıyorum. Hiç birinden bir fayda görmedim.

aşı her yerden alınmaz.soğuk zincir olmassa olmazıdır.güvercin aşılarının güvenli olmadığı ve kaçak yolla geldiği hatta merdiven altı olduğu şüphesi doğrudur.ben bu yüzden aşı konusunda en büyük ve güvenli marka MSD aldım.İzmir deki bayisi de Bortav tavukçuluk.Yani tavuk firmalarına satış yapan toptancı bayii.Ege üniversitesinin karşısındaki petrol öfisinin arkasında yeri var.dörtlü aşı denilen :Nobilis COR4+IB+ND+EDS Nobilis COR4+IB+ND+EDS tavukların Enfeksiyöz Bronşitis, Newcastle Hastalığı, Egg Drop Syndrome ve Haemophilus paragallinarum tarafından oluşturulan Enfeksiyöz Koriza (Coryza) hastalıklarına karşı immunizasyonu için kullanılan inaktif bir aşıdır.
1000 dozluk aşı size elden verirken bile orjinal köpük ambalajda ve buz akülü verirler.125 liraydı en son. ayrıca salmonella ayrı aşı da var o 160 lira. 10 kişi birleşse 100 er kuşluk aşı olur Colombavak 100 lük 140 lira bu 1000 lik 125 lira.kuşa dokunurmuya gelince 1 haftalık civcivlere yapılıyor.geçen sene bu aşıdan atmadığım kuşlar bu seneyi çıkarmadı.

MSD hayvan sağlığı yazın sitesine girin tüm aşılarla ilgili orjinal güvenli bilgiler alırsınız.

Doğru ve güzel bilgiler sunuldu !

AŞIYA HAZIRLIK

DOĞRU AŞI SEÇİMİ

AŞI SONRASI İSTİRAHAT. (özetle)

Bu yıl İlkbaharda aşı sonrasında benimde kümesimde ciddi manda ölümler oldu , aşıyı uygulamadan önce kümes genel olarak neşeli bir kümesti, birkaç tane müzmin sıkıntılı kuş vardı sadece . Aşıyı uygulamamla beraber ilk 3 gün içinde farklı bulgularla kuşlar hastalandı ishal olan kusan ani ölümler , boyun dönmesi ve akabinde ölüm vs ,. Aşı öncesi tatsız olan kuşlar öldü bunu doğal karşılıyorum hasta kuşa tekrardan mikrop veriyoruz zayıf bünye kaldırmıyor tabi. Ancak taş gibi sağlam öten uçan kuşların bir gece sonra sihirli bir değnek deymişcesine dökülüvermesi manidardı . Aşı dışında başka bir bahanesi oktu , bana görede aşıya bağlı bir sorun yaşadılar . Netice olarak aşını uygulamadan önce bir defa dahi de olsa soğuk zincir kırılmış olabilir , bozuk aşıyı uygulamış olabileceğimizi düşündük . oldukça üzücü bir durum yaşadım. Şuan aşı konusunda çekinceleriim var , sağlam aşıyı bozulmamış aşıyı nasıl temin edebileceğimi araştırıyorum . Gelelim aşı uygulamasının faydası varmı yokmu konusuna ; daha önceleriide aşı uygulayan biri olarak toplu ölümlerin önüne geçmenin başka bir yolu olmadığını düşünüyorum aşı şart amam işte o sağlam aşıya ulaşma konusu biraz muaama. Bilinen ve güvenilen yerden temini önemli , zamanlama kümesin genel sağlığı aşının uygulama esasları vs de gözardı edilmemesi gereken hususlar . selamlarŞEREF

Bu yıl İlkbaharda aşı sonrasında benimde kümesimde ciddi manda ölümler oldu , aşıyı uygulamadan önce kümes genel olarak neşeli bir kümesti, birkaç tane müzmin sıkıntılı kuş vardı sadece . Aşıyı uygulamamla beraber ilk 3 gün içinde farklı bulgularla kuşlar hastalandı ishal olan kusan ani ölümler , boyun dönmesi ve akabinde ölüm vs ,. Aşı öncesi tatsız olan kuşlar öldü bunu doğal karşılıyorum hasta kuşa tekrardan mikrop veriyoruz zayıf bünye kaldırmıyor tabi. Ancak taş gibi sağlam öten uçan kuşların bir gece sonra sihirli bir değnek deymişcesine dökülüvermesi manidardı . Aşı dışında başka bir bahanesi oktu , bana görede aşıya bağlı bir sorun yaşadılar . Netice olarak aşını uygulamadan önce bir defa dahi de olsa soğuk zincir kırılmış olabilir , bozuk aşıyı uygulamış olabileceğimizi düşündük . oldukça üzücü bir durum yaşadım. Şuan aşı konusunda çekinceleriim var , sağlam aşıyı bozulmamış aşıyı nasıl temin edebileceğimi araştırıyorum . Gelelim aşı uygulamasının faydası varmı yokmu konusuna ; daha önceleriide aşı uygulayan biri olarak toplu ölümlerin önüne geçmenin başka bir yolu olmadığını düşünüyorum aşı şart amam işte o sağlam aşıya ulaşma konusu biraz muaama. Bilinen ve güvenilen yerden temini önemli , zamanlama kümesin genel sağlığı aşının uygulama esasları vs de gözardı edilmemesi gereken hususlar . selamlarŞEREF

Yazar: şeref
Konu: Re: Aşı sonrası ölümler

Geri