ASIRLIK ÜSTAD DENİZLİLİ TINGIR TALAT

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan umut coşkun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 21
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K
preview.umut-donek.webnode.com.tr
Ad Soyad
Umut COŞKUN
Meslek
Bankacı
İlgi Alanı
Seçiniz
Geçen hafta sonu 1924 Denizli doğumlu olan (tıngır) talat amcanın ziyaretine gittim,artık yürümekte zorlamnan talat amca bizleri görünce çok mutlu oldu eskilerden bikaç soru sorduk ama yaşı itibari ile çok şey hatırlayamıyordu.7 yaşında başlayan güvercin hayatı okumasına engel olmuş ilkokulu zorla bitirmiş.Siz siz olun çocuklarınızı okutun diyede nasihat vermeyi unutmadı.şimdi olduğu gibi eskiden de azman,dolapçı ve yozların çoğunlukta beslendiğini anlattı.Tek seferde 130-140 kuş birden uçururdum ama şimdi hiç uçuramıyorum artık kuşlarımı oğluma devrettim ama oda uçurmuyor diyor.şuan ki oturmuş olduğu kuşpınar mahallesine kayalık mahallesinden taşınırken abim gökhan coşkunla birlikte 150 civarında kuşu çuvallara koyup kuşpınar mahallesine getirmişler ama 70 civarı kuş çuvallarda ölmüş.Talat amcaya Denizli güvercin evi derneği tarafından özel yetiştirici ödülü de takdim edilmiştir.

Kendisine allahtan uzun ömürler diliyoruz.

saygılarımla

UMUT COŞKUN
DENİZLİ

Ekli dosyalar

.

Ekli dosyalar

• Fotoğraf0161.webp
    Fotoğraf0161.webp
    1.4 MB · Görüntüleme: 2,025
.

Ekli dosyalar

• Fotoğraf0163.webp
    Fotoğraf0163.webp
    1.4 MB · Görüntüleme: 2,040
talat amcanın kümesindeki ilginç yazılar dikkatimi çekti kümese girmek yasaktır-karşıdan bak-tuttuğum kuşu geri vermem ve tutturduğum kuşu geri almam gibide güzel yazılar yazmış.

Ekli dosyalar

• Fotoğraf0165.webp
    Fotoğraf0165.webp
    1.4 MB · Görüntüleme: 1,937
.

Ekli dosyalar

• Fotoğraf0166.webp
    Fotoğraf0166.webp
    1.2 MB · Görüntüleme: 2,035
.

Ekli dosyalar

• Fotoğraf0169.webp
    Fotoğraf0169.webp
    1.4 MB · Görüntüleme: 2,004
maşallah kuşlara da talat amcayada allah uzun ömürler versin gerçek bir güvercin sevdalısı.

teşekkürler umut abi denizlimizin böyle saygı değer ustalarını bizlere tanıttığın için .

blueye' Alıntı:
maşallah kuşlara da talat amcayada allah uzun ömürler versin gerçek bir güvercin sevdalısı.

selamlar böyle üstadlarımız var oldukça bizlerde var oluyoruz bizlere çok yardımları dokunuyor.Hemde ne güvercin sevdalısı kocakarı ölse üzülmem ama kuşlarım ölse üzüntüden bende ölürüm diyor :p

dizlek' Alıntı:
teşekkürler umut abi denizlimizin böyle saygı değer ustalarını bizlere tanıttığın için .

selamlar

Artık birer birer dünyadan göç edip gidiyolar onları son günlerinde ziyaret edip mutlu etmek ve sizlere tanıtmaktan onur duymaktayım.

saygılarımla

S A UMUT KARDEŞİMİ BU YAKIN SAMİMİ DURUŞUNDAN DOLAYI TEBRİK EDİYORUM YAŞLI ÇINARLARA SAYGI GÖSTERİLİP BİLGİLERİNDEN FAYDALANILMALI TEKRAR TEŞEKKÜRLER

Umut Bey bize böyle yaşayan çınarları tanıttığın için sana sonsuz teşekkür ediyoruz.
Bu tarz çalışmalarınızın devamını merakla bekliyoruz.

Üstadımıza bir daha gidersen hepimizden kucak dolusu saygılar götürsün inşallah.

Sende mi yanaşamadın kümese karşıdan baktın :)
Yazılar güzel olmuş :)

kuscu_marik' Alıntı:
S A UMUT KARDEŞİMİ BU YAKIN SAMİMİ DURUŞUNDAN DOLAYI TEBRİK EDİYORUM YAŞLI ÇINARLARA SAYGI GÖSTERİLİP BİLGİLERİNDEN FAYDALANILMALI TEKRAR TEŞEKKÜRLER

aleykümselam

muharrem abi güzel dileklerin için teşekkür ederim üstadlarımıza sonsuz derecede saygımız var küçük kardeşlerimizinde saygı göstermesini canı gönülden istiyorum böyle çınarlar var oldukça onların hala ilk başladıkları günki kadar kuşlardan zevk almaları kuşçuluğa daha da bağlıyor insanı.

saygılarımla

Ömer ÖZKURT' Alıntı:
Umut Bey bize böyle yaşayan çınarları tanıttığın için sana sonsuz teşekkür ediyoruz.
Bu tarz çalışmalarınızın devamını merakla bekliyoruz.

Üstadımıza bir daha gidersen hepimizden kucak dolusu saygılar götürsün inşallah.

Sende mi yanaşamadın kümese karşıdan baktın :)
Yazılar güzel olmuş :)

selamlar

iyi dileklerin için teşekkür ederim ömer kardeşim elimden geldiği kadar üstadlarımızı tanıtmaya çalışacağım.İnşaallah birdaha gideceğim yanına selamınızı iletirim.

Valla ne yalan söyliyim yazıları görünce insan yaklaşamıyor kümese :p Bi ara kümese doğru yöneldim yazıları görmüyosun heralde diye söylendi ama faydalı yazılar

saygılarımla

umut kardeşim iyi etmisşin tınga dedeyi ziyaret etmekle sevindim evet oda en son kalan üstatlardan
tınga dedem ömrünü geçirmiş kuşlarlan son nefesine kadarda gecirecek bundan eminim sevindim onu bu siteyle tanıştırdıgın için slm ve saygılr

serdar gün20' Alıntı:
umut kardeşim iyi etmisşin tınga dedeyi ziyaret etmekle sevindim evet oda en son kalan üstatlardan
tınga dedem ömrünü geçirmiş kuşlarlan son nefesine kadarda gecirecek bundan eminim sevindim onu bu siteyle tanıştırdıgın için slm ve saygılr

selamlar

bence herkez böyle üstadlarımızı ziyaret etmeli öyle seviniyolarki anlatamam belkide bizi görünce gençlikleri akıllarına geliyo öleceklerine üzülmüyolar ama ben ölürsem bunlar ne olacak diye düşünüyolar hala

Geri