Askerler "yaban güvercini"

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hüseyin BAŞOĞLAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

Hüseyin BAŞOĞLAN

Moderatör
www.kuscular.org
Ad Soyad
Hüseyin BAŞOĞLAN
Meslek
Yazılım-Tasarım
İlgi Alanı
Balıklar

Askerler "yaban güvercini"
14 Kasım 2007 Çarşamba 13:14
Coşkun dağlarda vurularak ölen askerlerimizi yazdı. O yaban güvercinlerini...
Bekir Coşkun bugün "Yaban güvercinleri"ni yazdı; dağlarda şehit olan askerlerimizi.

İşte o duygusal yazı...

"Ben o genç askerlere "yaban güvercinleri" diyorum.

Dağlarda savaşan ve vurulanlar.

Son yıllarda köylerden göç sonucu, çatılardaki güvercinler gibi kentlere yerleşseler de... Ya da Sultanahmet Meydanı’ndaki gibi kalabalığa karışsalar da saf ve ürkektir onlar.

Kimi zaman otobüs terminallerinde, tren garlarında kafile kafile gidişlerini görürüm.

Her seferinde o türkü dilime takılır:

"Yemen yolu çamurdandır

Karavana bakırdandır

Zenginimiz bedel öder

Askerimiz fakirdendir..."

*

Sivil kıyafetler giymiş askerleri sağdan-soldan toplayıp götüren inzibat subayına sormuştum:

"Sivil kıyafetler giydiklerine göre, asker olduklarını nasıl anlıyorsunuz?.."

Yanıtlamıştı:

"Biz anlamıyoruz, onlar bizi görünce hazırola geçiyorlar..."

"Yaban güvercinlerinin" cinlikten-kurnazlıktan uzak, tertemiz sadakat duygularını ancak böyle anlamıştım o gün.

*

Birkaç gündür artık "profesyonel askerliğe" geçileceği haberleri medyada var.

Nihayet akıl ve vicdan işe yaradı.

Ankara’daki bütün büyük politikalar onların varlıkları üzerinden yapılsa da... Onlar hepimiz için; asla bedeli ödenemeyecek bir gururun ta kendisi olsalar da...

"Profesyonel askerlik" haberine sevindim.

Genelkurmay’ın yıllardır süregelen terörle mücadelede almış olduğu en önemli karardır bu.

*

Bence de artık yeter.

"Yaban güvercinleri" vurula vurula görevlerini yaptılar. En iyi yaptıkları şeydi vurulmak.

İşte, tam yazının burasında sevgili Faruk Bildirici haber verdi:

"Biraz önce haber geldi, dört şehit var..."

"Yaban güvercinleri"dir... "

gerçekten güzeldi,biraz daha uzun olsa kesin gözlerim yaşarırdı,paylaşım için teşekkürler :oley: :slm:

O "yaban güvercinleri", o şehitler-gaziler hiç kimsenin sahip olamayacağı bir şerefi, hiç kimsenin yükselemeyeceği bir yüceliği, hiçbirimizin erişemeyeceği bir gururu, önce kendi boyunlarına, sonra yoksul evlerinin duvarlarına asarlar.

SİNAN ÖZTEKİN

Hüseyin BAŞOĞLAN' Alıntı:

"Yaban güvercinleri" vurula vurula görevlerini yaptılar. En iyi yaptıkları şeydi vurulmak.

BU YAZARIMIZIN BU YASIININ BAZI YERLERINE KATILMIYORUM.

Onların gorevlerı vurulmak degıl,onların gorevlerı aslanlar gıbı savasmak hıc bır ulkenın askerınde olmayan yurek,bılek var onlarda.

Asla vurulmak degıl gorevlerı.
Gorevlerı kutsal vatanı korumak olan mehmetcıklerımız gerekırsede hıc cekınmeden olmeyı,şehıt olmayıda goze alıyorlar.

Onlar savasarak sızler yatagınızda rahat yatın dye daglarda ac susuz aslanlar gıbı vatanı koruyarak gorevlerını yaptılar en ıyı yaptıklarıda budur vurulmak degıl.

Avcılar da bılır yaban guvercınlerı tahtalı lar vurulması en guc canlılardır.

selamunaleykum
asker ocagi peyganber ocagi ordan ayrilan ya kendi ocagina yada insallah peyganberimizin yanina

Bir süre önce vatani görevimi yaparken aynı şekil yaban güvercini gibiydik , herzaman ürkek ve korkar bir biçimde askerlik yaptık , bizler Askerler. Böyle olmasının sebebi aileden ve tüm sevdiklerimizden ayrı olmamızdır. En önemlisi ise Hiç korkmadan Aslanlar gibi savaşmak ve gerekirse şehit olmaktır. Türk askerinde olan yürek hiç bir yerde yokturrr....

Geri