AT SİNEĞİ TEMİZLİĞİ

mysterio

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
uğur YASSI
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kuşlar
Arkadaşlar 2gün önce bir salmadan beyaz bir kelebek aldım ama acelem olduğu için kuşu çok fazla inceleyemedim kuşu eve getirdiğimde üzerinde at sineği olduğunu gördüm şunu söyliyeyim gördüğüm en iğrenç canlılardan birisi ilk defa karşılaştığım için çok şaşırdım.sonra hemen bunu Blotic ile temizledim at sinekleri ilacı alır almaz kuşun üstünden atlamaya başladılar çoğunu yere düşünce öldürdüm kuş şuan tamamen temizlendi.Ama ben sineklerin kuşta tekrar etme olasılığından korkuyorum acaba sinekler başka biyerden bulaşmadığı sürece kuştan tamamaen temizlemişmidir.yada kaçırdığım birkaç sinek diğer kuşlarıma yerleşebilirmi.Kuşalarımın tamamı blotic ile ilaçlanmıştır.

Belli aralıklarla, sinek ve pirelere karşı blotic ile başedebilirsin.Beş litre suya bir kapak blotik dökerek, kuşları başı suya girmiyecek şekilde daldırma yöntemi en etkili yöntemdir.Bunun dışında banyo sularına, beş litreye 1 cay kaşığı blotic katarsanız, kuşlar hem kendileri banyo eder, suyu içsede birşey olmaz.Bu yöntemde haftalık bakım için yeterlidir.

gökay' Alıntı:
Belli aralıklarla, sinek ve pirelere karşı blotic ile başedebilirsin.Beş litre suya bir kapak blotik dökerek, kuşları başı suya girmiyecek şekilde daldırma yöntemi en etkili yöntemdir.Bunun dışında banyo sularına, beş litreye 1 cay kaşığı blotic katarsanız, kuşlar hem kendileri banyo eder, suyu içsede birşey olmaz.Bu yöntemde haftalık bakım için yeterlidir.

İlginiz için çok eşekkür ederim Gökay bey, kendi kuşlarımda hiçbir parazit yok kuşlarımı sürekli blotic ile ilaçlıyorum. Bu olay yeni aldığım kuşta başıma geldi,kuşu blotic ile temizledim ama at sineği ile ilk kez karşılaştığım için tekrarlamasından korktum doğrusu.

-Birde kuş sineklerden halsiz düşmüş çok keyifsiz duruyo kuşu normale çevirmek için neler yapabilirim

gercekten o sinek çok bulaşık bi hayvan insanında eline ayağına yapışıo bide öle pis bi hayvanki arkadaş üstüne basıorum gene ölmüo:)üstü çok sert

Bu sinekleri öldürmenin çok kolay bir yolu var.. BLOTİC... Eczanelerde var.. Fİyatı 9-10 tl falandı galiba.. 5 litre suya ilacın kapağıyla 1 tane atıyoruz: kuşun kafası suya girmeyecek şekilde 5-6 saniye bekletiyoruz.. Sinek,bit,pire vs. ne varsa öldürüyor..

...........SİNAN ÖZTEKİN............

Sinan kardeşimiz çok iyi açıklamıs 5 litre suya 1 kapak bende uygulamıştım kafası girmemek koşulu iyi batırıp çıkarıcaksınız ama kuşlarınız 1-2 gün tepiniz (yani ayaklarını yere vurmaya başlar) korkmayın önemli birşey değildir. Ben şahsen uygulamayı yaptıktan sonra bir camsil şişesine doldurup bütün kümesimi ilaçladım Blotic ile börtü böcek sıkmaya başladıktan sonra hemen çıkmaya başladılar.....

Sinan kardeşimiz çok iyi açıklamıs 5 litre suya 1 kapak bende uygulamıştım kafası girmemek koşulu iyi batırıp çıkarıcaksınız ama kuşlarınız 1-2 gün tepiniz (yani ayaklarını yere vurmaya başlar) korkmayın önemli birşey değildir. Ben şahsen uygulamayı yaptıktan sonra bir camsil şişesine doldurup bütün kümesimi ilaçladım Blotic ile börtü böcek sıkmaya başladıktan sonra hemen çıkmaya başladılar.....
--- Mesaj güncellendi ---
Yumurtada yatan kuslarinizi ilaclamayin bit dokerken huzurlasip tepiniyorlar bu yuzdende yumurtalar kirilabiliyor.

Geri