at sinegi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mesutxxl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

mesutxxl

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
mesutkarabaş
Meslek
işçi
İlgi Alanı
Kediler
kuşlarımda at sinegi var ne yapmam lazım

Walla Ben Eczaneden ilac Alyıodum.Bit ilacı Kuşları O Suyla Yıkıyodum Hiç Bi Şey Kalmıyodu.

EFKARLI_ÇOCUK

Forumda at sineği ile ilgili iç ve dış parazitler bölümünde bir çok bilgi bulabilirsin.

Sorunlarınızı yazmadan önce....

Arkadaşlar sorunlarınızı yazmadan önce bir zahmet konuyla ilgili topiklere bir göz atmanız yeterlidir. Benzer sorular lüzumsuz yığılmalar, karmaşa ve aranılan doğru bilgilere ulaşmada gecikmeye sebep oluyor. Lütfen biraz araştırmacı yönümüzü kullanalım. selamlar.

viewtopic.php?f=19&t=1619&st=0&sk=t&sd=a&hilit=at+sine%C4%9Fi&start=15

arkadaşım sinek özellikle temizlenmeyi bilmeyen yavruları çok rahatsız eder.Kümesi düzenli olarak kireçlemek kuşlara zararı olmayan bit pire ilaçları çare olabilir.

öncelikle merhaba arkadaşım.

Bende çok önce atsineği probleminden kurtulmak için çeşitli dış parazit ilaçları denedim ve bu ilaçları bilinçsizce kullandığım için en iyi damızlıklarımın birçok yavrusunu kaybettim. Bana göre ( tecrübelerime dayanarak ) tek çözümü Blotic adındaki ilaç. Yalnız kullanırken çok dikkatli olmalısın, dozajı fazla kaçırdığın anda bütün herşey biter. Heryerde bulabileceğin plastik kovalara 4-5 parmak boşluk kalacak şekilde su doldur. Bir kapağın yarısı kadar blotic koy. Zaten göreceksin su rakı rengini alacak. Kuşların gözleri suya gelmeyecek şekilde içine daldır ve çıkar bir kaç kez. Ama bunu güneşli güzel bir günde yap ki kuşların hastalanmasın. Yapabiliyorsan ve kümesinde yavru yoksa kalan suyun bir kısmını tülbentle süzüp pompa yardımıyla içeride kuş yokken salmana at ve mümkün olduğunca çok havalandır. Göreceksin sinek dahil hiç bir dış parazit kalmayacak.

Temiz ve sağlıklı kümesler dileklerimle...

Geri