atamaca yarası.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cursed
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

cursed

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
cihat adaş
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Selamlarr.. :slm:

2 hafta önce bu dişi kuşuma atmaca vurdu alamadı ama derin bir yara açtı, baticon ve bepanten ile hergün pasuman yaparak yaranın kapanmasını sağladım ama çıkan tüyler ve kuyruklar iltihaplı çıktı..

Asıl sorum; iltihaplı çıkan kuyrukları ve tüyleri çekeyimmi yoksa biraz daha bekleyimmi sizce ne yapmalıyım..

Ekli dosyalar

• 12052010219.webp
    12052010219.webp
    305.2 KB · Görüntüleme: 1,283
  • 12052010218.webp
    12052010218.webp
    152.2 KB · Görüntüleme: 1,282
  • 12052010217.webp
    12052010217.webp
    305.8 KB · Görüntüleme: 1,271
.

Ekli dosyalar

• 12052010222.webp
    12052010222.webp
    152.5 KB · Görüntüleme: 1,252
Tüylerde İltihap göremedim , oldukça temizler sorun şuki ,kuş yaralanma sonucu hırpalandığı için bünyesi doğal olarak zayıf düşmüş, buna bağlı çıkan telekler de biraz kapalı uzamış, yani yazıf tekel olmuş sanki, boru olarak uzamışlar , bu borular biraz daha uzayınca uçları açılsın bekle, tüy tam boyutuna ulaşunca kontrol et , sorunlu tüyler telekler olursa birer ikişer sıra ile alabilirsin , ama tüylerin tam olgunlaşmasını mutlaka bekle , içleri tamamen kurusun ..
Son durum larını gör ve kararını ona göre ver .. Bu arada yaralı bir bölüm vasa yine batikonla temizlemeyi ihmal etme .Bu kış Atmaca benim bir erkeğimin kursağını parçaladı içtiği su yediği yem akıyordu kuş leşgibide kokuyordu .. Belliki içten dahi iltihaplı bir enfeksiyonu vardı .. Batikonla gün aşırı temizledim , kuşa batikonlu su dahi çirdim zira kursağına bolca yırtık yerden batikon sızıyordu .. Bu kuşcağız iki aydan biraz uzun bir sürede tamamen düzeldi..
Senin kuşunda bu durumu atlatmış gibi geldi bana.. Geçmişolsun .. selamlarŞEREF

anladım şerafettin abi ilgin için teşekkürler..

telekler diyer kuşlarımdada çıkarken kırmızı bir şekilde çıkıp belirli bir yerden sonra uzamıyordu onları çekince içinden kan aktığını görüyordum ve iltihaplı sanıyordum.. haftada bir balık yağı verip günde bir pasumanını yapıyorum düzenli şekilde.

bu haliyle bile yumurtlucak sanırım foluklarına eşi ile ot taşıyolardı..)

hiçbirşeyi yok kuşun.tüylerde normal

15 yaşındaydım kümesteki en büyük en eski ve iri kuşumu şahin aldı. ertesi gün kuş geldi fakat göğsü yırtık kursağı görünüyor du yemler dışarı çıkyordu çok kuvvetli bir kuştu.ben bunun yrtıkyerini diktim. üzerinede (çocuk aklı) tereyağını eritip döktüm. bir iki günde iyileşti.hiçbişeyi kalmadı. 6 ay falan sonra dişi kuşun onu sevdiğini bitlediğini gördüm dikkatli bakınca anladım ki dikişlerini sökmeye çalışıyor. te tek dikiş iplerini söktü 30 yıl hala dün gibi aklımda unutamadım.o kuşlarım yıllarca yaşadı ve biçok yavru büyüttü.

Geri