Atatürk'ün kuş merakı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hoca
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

Hoca

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Hayrettin BÜYÜK
Meslek
Öğretmen
İlgi Alanı
Kediler
Büyük önder Atatürk'ün hayvanlara ilgisini onu yakından tanıyanlar genelde bilir. En çok sevdiği hayvanların başında atlar gelirdi. Hatta bir keresinde yeni doğmuş bir tayı misafirlerine gösterebilmek için köşke getirtmişti. Atlardan sonra köpekleri severdi. Köşkte kendi beslediği bir köpeği vardı ve yanıbaşından pek ayırmazdı. Bunlar genelde bilinen şeylerdi. Ancak Atatürk'ün köşkte bir güvercinliği olduğunu ve özel bir bakıcı tarafından bunlara bakıldığını biliyor muydunuz? :evet:

Atatürk;
Atatürk orman çifliğinde, selanikten getirdiği dönekler olduğu sölenir ama o kadar aramama rağmen resimlere raslayamadım.

Evet bizim şehrimizde döneklere dönek denmez selanik denir bir alakası varmı acaba?

Selamlar,

Bu konuda yayımlanan birçok eserde Atatürk'ün 1923 de cumhuriyetin ilanı ile birlikte Ankarada ikamet etmeye başladığında, zamane adı ile Kasapoğlu köşküne bugünkü Cumhurbaşkanı köşkü selanikden Selanik (Dönek) cinsi güvercin getirttiği söylenmektedir. Bu da Atatürk'ün doğum yeri olan Selanik de güvercinlere meraklı olabileceği kanısını ortaya koymaktadır.

Saygılarımla,

Aykut KARABULUT

bende ATATÜRK'ün çankaya köşkünde kuş beslediğini okumuştum

Gereçekten ilginç ve güzel bilgiler bunlar .;
Sayenizde genel kültürüm artıyor .Ayrıntı belki, ama bu güne dek hiç dumamıştım Atamızın 'da güvercin sevgisi olduğunu haşuma gitti , böyle farklı ve güzel bilgilerin forumda paylaşılması açıkçası çok hoşuma gidiyor .

Katkı sağlayan tüm arkadaşlara teşekkürler. selamlar.ŞEREF

selamlar.o güzel insana da güvercin sevdası yakışırdı zaten :slm:

vay be bunu ilk defa duydum.ama bildiklerim var mesela aziz yıldırımın fena mardinleri var.haluk levent adana beslio.hakan ural sibel canın eski kocası sıkı bir bangocu hatta dernek başkanıymış diye duydum.şarkıcı alişanda var.

Kuş meraklısı birçok ünlü varda çoğunluğu tepkilerden çekindiği için çatı aralarında gizli gizli bakıyor..

Birde kuş besleyenlere boş insan derler. Tam cevap olacak bir konu...

........SİNAN ÖZTEKİN........

Merhaba Arkadaşlar;

Ata Demirer'inde taklacı beslediğini duymuştum.....

vay be bu şişko olan ata demirermi

vay be oda güzel insanlar hastalıkdan ölsün ben kuş besleyeyim hemde bakıcı tutayım özelll çok genel kültürünüz var yok hakan ural yok haluk levent yok bilmem kim ne kadar okudugunuz ne kadar bildiginiz ortada biraz kenar çekilinde arkadan gelene yer kalsın OSMANLI PADİŞAHLARININ ÇOGU BESLERDİ HALUK LEVENT KİM şimdi OSMANLI kuşu desem çogunuz bilmez googlede arar çok büyük meziyet gibi çıkar biliyorum diye burada bas bas bagırır şu kuş OSMANLININ diye

Geri