Atma,Dalışda Kuş Nasıl Olmalıdır?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ömer ÖZKURT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

Ömer ÖZKURT

Moderatör
www.guvercinler.org
Ad Soyad
Ömer ÖZKURT
Meslek
Kamu Personeli
İlgi Alanı
Kediler
Sayın yetiştiricilerimiz kuşların sefere girmeden önce yaptıgı atma,dalma,kilitlenip hızla hedefe gelme hareketinin nasıl olmasını istersiniz?

Şahin atmaca gibi kümesin önüne direk kapanıp gelmesini mi yoksa cilveli dedigimiz hedefe yaklaşınca yaylana yaylana saga sola yatırmasını mı istersiniz?

Bazılarıda uzaktan duz sekılde dalmaz ve kısadan dönüp dalar.

Bunları degerlendirirseniz sizce makbulu hangisi anlatırsanız sevinirim.

bence makbul olanı hedefe tam kapatıp oyuna başladığı ana kadar kararlı bir atmaca gibi sıkmasıdır. aşağıya serdiğim kuşları korkutacak kadar kararlı gelmeli. birde caymamalı, es geçmemeli. cilveli gelen kuşlar hedefini tam oturtamamış kuşlardır. nereye oynasam, oynasammı oynamasammı kararsızlığı içinde kaldığı için sağ sol yapar. hedefine tam kapatıp gelen kuş genellikle hedef dışı oyun yapmaz başka yere konmaz. tabi bunlar kendi görüşlerim olup yoruma açıktır.

merhaba ;
cilveli oynayan zıplaya zıplaya gelen kuşun seyir sevki bir başka oluyor ama ben direk olarak kanatlarını kapatıp hedefine uzaklardan kitlenen kuştan daha çok zevk alıyorum.Aslında iyisinden her kümeste ikiside olası lazım :)

selamunaleykum
musadenizle birseyker yazmak isterim kus hedevi gordugu yerden atacak atabildigince uzaktan baslangicta kanat kuyruk kitli hedefe biraz yaklasinca hafif hafif sag sol pikeliyecek bunuda sadece hedefe daha ii sokula bilmek hizini ayarlamak icin yapacak hedefi yandan gecergibi yapip pikeyle hedefe oturcak ve geldigi yone donerek oynunu yapacakduz gelen hizli gelen kuslarda bos gecme sansi var geldigi yonde oynuyon kusun taban ve takla eksigi olabilir ama benim anlattigim sekilde oynuyan kuslar hedefi bos gecmez buyuk cogunlugu tabanli olur ve yapisani ni gormedim bu sekilde oynuyan kusda
bunlar benim izlenimlerim ve benim haz aldigim kus turu
saygilarla ferhat

ferro18' Alıntı:
selamunaleykum
musadenizle birseyker yazmak isterim kus hedevi gordugu yerden atacak atabildigince uzaktan baslangicta kanat kuyruk kitli hedefe biraz yaklasinca hafif hafif sag sol pikeliyecek bunuda sadece hedefe daha ii sokula bilmek hizini ayarlamak icin yapacak hedefi yandan gecergibi yapip pikeyle hedefe oturcak ve geldigi yone donerek oynunu yapacakduz gelen hizli gelen kuslarda bos gecme sansi var geldigi yonde oynuyon kusun taban ve takla eksigi olabilir ama benim anlattigim sekilde oynuyan kuslar hedefi bos gecmez buyuk cogunlugu tabanli olur ve yapisani ni gormedim bu sekilde oynuyan kusda
bunlar benim izlenimlerim ve benim haz aldigim kus turu
saygilarla ferhat

bence de pike yapan kuş hedefe daha iyi yaklaşmak için pike yapar ve hedefi şaşırması cok zordur ve sefere basladıgı zaman daha seri olur. Kendini düz atan kuşlarda es geçme daha çok görülebilir ve sefer başlarken biraz sıkıntı cekebilirler.

...........................hedefine kadar kapanarak gelen kuşların hata yapma şansı artıyor.tabi bu kendi görüşüm.atışın benim açımdan fazla bir önemi yok çünkü benim için önemli olan hedefe geldikten sonra yaptığıdır.açık kanat oynayan mükemmel kuşlarda oldu.ama şahsen benim tercihim kapalı kuyruk süzülerek hedefe bilinçli bir şekilde gelmesidir.ara ara kapanıp kayıklayarak sokulan kuşlarda öncelikli tercihimdir çünkü hatasız oynayan kuşlar genelde bu tarz kuşlar oluyor.

.....SAYGILAR....

Yetiştiricilerimizin kuşlarındaki atış şeklini ve nasıl olması gerektigini ,nasıl begendıgınızı yazmanızı beklıyoruz.

Geri