atmaca belası

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan baraacuda
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 30
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K

baraacuda

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
mehmet akyol
Meslek
memur
İlgi Alanı
Kediler
değerli arkadaşlar bu yıl 15 tane atmacaya yavru verdim.en son bu gün 3 adet kuşa saldırdı birini yaralı vaziyette kurtardık fakat 2 tanesi yem oldu.bu konuyu açma nedenimde sürekli kuş videosu isteyen arkadaşlar var belki bizi yalancı sahtekar rantcı gibi düşünen insanlar olmuştur gerçekten nasipten öteye bişey olmuyor.güzel bir video koyamadık.kusurumuza bakmayın.inşallah emeklerimiz devam edecek sizlere güzel oyunlu bir ankara kuşu izlettirecez.sabırla beklemenizi rica ediyor hepinize saygılarımı sunuyorum

[No message]

Ekli dosyalar

• beyaz yavru 1.webp
    beyaz yavru 1.webp
    174.9 KB · Görüntüleme: 1,534
  • beyaz 2.webp
    beyaz 2.webp
    150.3 KB · Görüntüleme: 2,343
  • beyaz 1.jpg
    beyaz 1.jpg
    235.4 KB · Görüntüleme: 1,458
geçmiş olsun

usta aynı şekilde benim çakmaklımıda yaraladı aynı yerde aynı şekilde benim çakmaklıma daldığı sırada içeri girmiştim izlemiyodum ben kaçtı sandım 1 1.5 saat sonra geri geldi ve yaralıydı ama şimdi çok iyi yarası kapandı ama daha filizlenmedi

bu yıl 15 tane verdik 2 tanesini bu gün aldı bu yavruyu alamadı zor zahmet kurtarabildik.

gecmişolsun uzucubirdurum hicbir savunması olmayan bu hayvanları bu şekilde görunce uzulmemek elde degil bu atmaca belası yuzunden oyun kuşunun nesli tukenecek atmacalara yem etmektense ucurmamak daha iyi yazık birde bu işin gunahı var tekrar gecmişolsun demekten başka elimizden birşey gelmez

doğru söylüyosunuz abiler dün akşam üzeri bir yavru var en iyi kuşlarımın yavrusu bende 1 haftaya kadar video ekliycektim bu kuşun videosuydu neyse kuşu ucurdum kuş geldi fişek aldı aniden bir atmaca fişekte aldı gitti arkadan tüfek attım bıraktı 500 metre ileride buldum yarası boynunun orda kurtulacağını sanmıyorum simdilik duruyor
bu yetmiyormuş gibi sabahın beşinde kalktım hava yeni yeni açıtı kuşları uçuruyum diye tam havaya kalktı kuş geldi bir atmaca dolanmaya başladı aldırmadım gelmez dedim bir anda gözden kayboldu atmaca sonra bir baktım benim kuşu kovalıyor kus sefersiz kuştu direk kümese indi atmaca beni görmese inerdi eminim kümese 2 2.5 metre kaldı benimle arasında aniden döndü gitti bu arada kuş bir indi direk yuvalığına girdi oturdu kuşu elime aldım kıpırdamadan duruyordu şimdi hala aynı ne olur bilmiyom havalar soğuduğu için benim burayı ziyaret ediyorlar artık maalesef

ARKADAŞLAR ATMACA VE ŞAHİNLERDEN KURTULMAK İSTİYORSANIZ UÇAN KUŞLARIN KANAT ALTINI,AYAKLARINI,PAÇALRINI,BELİNİ KAFASINI VE KANAT ÜSTÜNÜ TENDÜRTÜYON SÜRÜN O ZAMAN BAKIN FAİDASI OLACAKTIR. KUŞU BÖYLELİKLEN ATMACAYA BENZETMEK,BAKIN GÖRÜN ATMACA YANINDAN TRANSİT GEÇECEK. AMA KUŞA BOYAMAYA KIYABİLMEK .

Geçmiş olsun Mehmet kardeşim.Atmaca için malesef çare yok.kafasına koyduğu zaman mutlaka alıp gidiyor.Alacağı kuşu önceden inceliyor,kuş sersemmi,değilmi,yavrumu,ekemi,ne zamn sefere çıkacak, v.s. herşeyi etüd ediyor,ona göre saldırıyor.
Bende bu yıl 2 yavruyu gözlerim önünde kaptırdım.Çaresiz kalmak zor..

Sana tavsiyem
Serum lastiğinden bir sapan yap,yanınada 1 kutu torpil (50 adetlik kutu)
Kuşu uçurmadan önce sapanla havaya fırlatıp patlat.etrafta atmaca kalmayacaktır.

(Torpili atarken çok dikkat et,elinde yada göz ile kulak seviyende patlamasın..)
sevgilerimle

abi ilk önce geçmiş olsun .bence güvercinleri atmacadan veya kerkenezden kurtarmanın en iyi yolu atmacanın uçuşunu takip etmektir zaten atmaca aç olduğunu ve o kuşa saldıracağını belli ediyor mesela bir atmaca veya kerkenez senin kuşunun üstünde dönmeye başlıyorsa bilgi teklike var şu zamana kadar(4 yıl) atmacaya hiç güvercin kaptırmadım inşallahta kaptırmam benden tavsiye atmacaları iyi bilen bir kişiden kısa bir ders almak iyi olur

Önce havaya baktık ve hiçbirşey görmedik,ortalık güvenli..Kuşları uçurduktan sonra,atmaca geldi ve kuşların üzerinde dönmeye başladı, Ne yapmak lazım emir ciğim?

valla abi kuşları indirmeye çalışcan mümkün olduğunca çabuk havalı tüfek varsa çek vur bnm abim öle bi kaç defa yaptı :)

valla usta öncelikle geçmiş olsun bende bi tane kaptırdım ılk bu işe başladıgımda ondan sora 3 defa daha saldrdıda kuşları alamadı bı tane gokdoğan saldırdı kuş çatıya oynuyodu tam o sırada şans işte çatıya oynadıgı seferde çatıya yakın oldugundan alamadı ama usta sen 15 tane kaptırdıysan onlar alışmışdır
kışın ara ver uçurma yada atmaca zaten aynı saatlerde gelir dolanır ben kaptırdıkdan sonra o saatde çıkarmadım biraz yararlı oldu gibi bilmiyorum belki şansımadır Rastgele diyorum SAygılarımla

Öncelikle geçmiş olsun, yarayı temizleyip bir an önce pamuklu iple dikersen kuş kısa zamanda iyileşir.Kuşu ayrı bir bölmeye koy sitrese girmesin.

kuşları boyama şansın varsa dene kardeş gercekten etkılı bi yontem cok yerde gordum sende yaparsan faydasını gorursun.. saygılar..

geçmiş olsun dostum sen atmacaya ben hastalıga kaptıerıyom kusalrı ne olcak bızım halımız boyleya

benden sana atmacalar hakkında kısa bılgı sabah 9 a kadar cok gecerler eger daglık bır alana yakınsan yarı msaatte 1 tane gormen mumkun oalbılır ve cok anı gelırler agaclık aralarından gelir birden yuakrı cıkar ve 14 ile 16 arasındada yuvaya donus yapma egılımıne gecerler geldıklerı yerlerı tekrara tararlar mardın kusalrı karan lık kapamadan 1 saatt once ucurulmaya baslanmalı askıdan kalanlar ve zor ınenler ıcın karanlık kapamadna 1-2 saat once ucurunca kaptırma oalsılıgı nazalıyo atmacaya kus kaptırdımmı kaptırdıgın sattlerde 2-3 gun kus ucurma alısıyolar yoksa hayvan dıyo kaptım burdan bı daha kaparım dıyo gelıyo eger ard arda 3 defa kaptırırsan zaten o atmacandan tek bı kurtulma yolun var öldürüceksın yoksa sana kus ucurtturmaz

bir yol daha var ama o yola kus yetısmez guzel kusalrı ucurmadan once havaya 3-4 yoz sallıcaksın atmaca gelıcekse yozları alıp gıtsın dıye guzellerı rahat bıraksın :D

yada benım gıbı bır almancı yanında olman laızm 60-10 kusur alman atmaca kartal sahın gordummu fılo halıne kalkıp atmacayı korkutup kolıyacaklar :D

Geçmiş olsun birkere alıştımı atmaca almaya davamlı gelecektir sen en isyisi bi muhdet kuş uçurma kışta geldi artık devamlı gelirler Söyle Bi ÖrNEK Vereyim sana benim bi arkadaşın güvercin besledigi yer eskişehirin yukarısında kalıyor karapınar diye geçiyor yukar taraf agaçlık ve atmacalarin orada yuvalari var kuş kaldırdıgımız anda direk damlıyorlar ve kuru sıkı tabancayla 3 4 el havaya ateş ediyoruz o şekilde bırakıyorlar yapman gereken bi kuru sıkı al yada torpil al atmaca geldiginde direk patlat atmaca ürküp bırakacaktır arkadaşımın yanına her gidişimde en az 2 3 kere atmaca geliyor ve biz bu şekilde kurtuluyoruz saldirilarindan

bende bozüyüyükde uçuruyorum.Daha doğrusu senin gibi uçuramıyorum:(bu yıl 20 gibi kuş da ben verdim.Hepside uçan teke düşen kuş.en acısı da bu..Alacaksan yavruyken al tam teke düşüyor gidiyor..kuşları bu ara uçurmuıyorum kümes de inat etsem kuş kalmayacak çünkü.Sırf sakat kalanlarla darülacizeye döndük..:)10 tane damızlık bıraktım.Çok kuş çoğaltıp bahata uçuracağım artık.Bu mevsimde uçmuyor bu çevrede..Mayıstan eylüle kadar kuş uçuyor .bu dönem de 5-6 kuş alıyor yine ama olsun..
atmaca vurup da alamadığı kuş yaralı ise dikiş et parçalanmışsa şart ..deri yırtılmış sa mavi tendürdiyot sık.panteramisin ağızdan birkaç damla ver.içde de darbeden kanama olabiliyor.
kolay gelsin...

Öncelikle Geçmiş olsun Mehmet arkadaşım bende aynı sorunla ugraşıyorum deli oldum teke düşürdügümü alıp gidiyor zaten zor kuşlar denildigi gibi bedduada saglammış üzerlerinde videoyu bir kenara bırak kendi zevkimizi bile yapamaz hale geldik

Benim resmimde gordugunuz kusa yaz boyunca belkide 20 defa atmaca kovalamistir ama hicbirinde yakalayamadi.Kumesimde en fazla saldiriya maruz kalan prensesim.Sadece birgun cok yaklasmisti atmaca , kuyrugundan tutup ayagina vurmustu ama saniye bile surmeden prensesim kendini kurtarip atmacayi pes ettirmisti.Kusta 2 tane kuyruk telegi kalmisti , ayaginin biri topalliyordu 1 ay sonra tekrar ucurdum bazen 3 gun arka rakaya saldiriya maruz kaldi ama hicbirinde yakalayamadi..bazen sanki dalga geciyormus gibi davraniyor , atamaca saldiriyor kovaliyor felan sonunda pes ettirip gelip bide oyununu yapiyor :haha:

Arkadaslar birazdan bir foto ekleyecegim , turkce ismini bilmedigim icin fotoyu koyup siz soyleyin..bunlar yaz doneminde agiclardan dusuyorlar ve kabuklarini toplayip atmaca saldirisinda islik calmaya yariyorlar.2 bas parmaginizi ustune koyup icine uflyerek cok hizli cok keskin duduklerden bile daha keskin bir ses cikartiyor.gecen ay topladim ben bizim buralarda cok var.2 hafta once en son atmaca saldirisinda kullandim ve hemen bu "duduklere" sarildim , isligimi caldim ve atmaca kovalamayi birakip ortaliktan yok oldu bunu tum samimiyetimle soyluyorum.
Ha sans eseri ha tesaduf bilemiyorum ama bence sanki islik caldiktan sonra yok oldugunu dusunuyorum..sonra bir saldiri olmadi ve deneyemedim.Bunu dunyada bir tek ben uyguluyorumdur , cocuklugumda bunlarla hep islik calardik ve haftalar once birden aklima gelmisti.Cok keskin vede yuksek ses cikartiyor , zannediyorum ki buda atmacalar bu sesten urkuyorlar.Fotoyu az sonra ekleyecegim bulabilirseniz tavsiye ederim ..

Yanlış bilmiyorsam Türkiyedeki ismi Meşe Palamutu denemekte fayda var teşekkürler paylaşım için

selamun aleyküm aras kardeşim aynen deli oluyorum bu kuş yeni başladı . yaralı kurtardı . yeni başlayan arap takkalıyı aldı . beyazın kardeşi beyazıda aldı çift geziyor ikisi birden dalıyor kuşa . bunlarla 17 . oldu hepte gözünün içine baktığm .öz kuşların yavrusu .inan kuş uçurtumuyor . çatılardaki yabanilere. bile dalıyor ne.yapacağız bilmiyorum saygılar. m.saim akyol.

saimusta' Alıntı:
selamun aleyküm aras kardeşim aynen deli oluyorum bu kuş yeni başladı . yaralı kurtardı . yeni başlayan arap takkalıyı aldı . beyazın kardeşi beyazıda aldı çift geziyor ikisi birden dalıyor kuşa . bunlarla 17 . oldu hepte gözünün içine baktığm .öz kuşların yavrusu .inan kuş uçurtumuyor . çatılardaki yabanilere. bile dalıyor ne.yapacağız bilmiyorum saygılar. m.saim akyol.
A.Selam Saim abi bende çok verdim bu yaz bu mevsimde burda pek olmaz ama bi tane var terör estiriyor oyunsuz yavrulara dalmıyorda gelip teke düşüdügümü alıyor bir çare bulacaz artık yoksa kendi zevkimizi bile yapamaz hale geldik Erdekten sevgi saygılar

iyi aksamlar.
valla hepimizi biktiriyo atmaca ama ne yapalim.
gecmis olsun valla kardes insallah bu son olur.

inşallah son olurda havaların iyi olduğu günlerde zevkimize göre kus uçurur da hiç olmazsa morelimizi, düzeltiriz saygılar .m saim akyol .

saimusta ustam kusun sag ayagi hala sekiyor ama ucuyor taklasını atıyor iniyor atmacanin yaraladigi yerdeki tuyler cikmaya basladi saygılar

burak yeğenim bir beyaz birde aynı yuva kard eşi dumanlı benekli büyüyor onları uçurursun. iyileşsin

Geri