ATMACA GÜVERCİNİMİ YARALADI.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan gokay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 35
  • Görüntüleme Görüntüleme 16K

gokay

Üye
Siteyi ziyaret et
Son bir haftadır atmacalarla başım belada, akşam saatlerinde kuşlarıma saldırıyolar ve dun kelebeğimi kaptı, son anda azından cırpınarak kurtulmayı başardı, yere indiğinde kuşumun boynunu ve kursağını yarmıştı, yarayı tentürduyot dökup kağıt koli bandıyla bantladım sabahı bekledim, aslında dikilmeklikti yara, sabah baktığımda kuş az olsada yemini suyunu içiyo, , ne yapmalıyım yarayı acıp dikmelimiyim yoksa bir kaç gun daha beklemeliyimmi ?

aynı sorun bendede olmustu yapman gereken sey atmacanın zarar werdiği yerin tüğsünü yolup dikmen tek tecaredir bn öle yaptım ve düzeldi bnmkininde kkursağınıı parcalamısıtı

geçmiş olsun gökay bey. bence imkanlarınız el veriyosa bu kuşun tedavisini veterinerde yaptırın. açık yara sonuçta, ve hijyenik bir ortamda müdahele edilmesi lazım kanaatimce. mazallah kursağın içine yerleşen mikroplar ilerisi için sizi sıkıntıya sokacak hastalıkları beraberinde getirebilirler.
dostlukla...

bence de yara bi şekil de dik vya bi bilene dikdir
çünkü diğer şekilde iyileşmesi uzun sürebilir bide istersen kuşları bi kaç gün uçurma

ELEMİM

Sağolun arkadaşlar kuşun kursağını diktim, oksijenli su ile yıkadım yarayı önce pamuklu iplikle diktim, durumu iyi görunuyo, ağızdan baytril vermeye gerek varmı ,düşündüm verirsem belki kuşun savunma mekanizması zayıflar şu an beklemedeyim yemini suyunu içiyo, bunlarda fotoları;

bu kuş kelebek mi acaba
diğerlerine hiç benzemir da

ELEMİM

gökay' Alıntı:
Sağolun arkadaşlar kuşun kursağını diktim, oksijenli su ile yıkadım yarayı önce pamuklu iplikle diktim, durumu iyi görunuyo, ağızdan baytril vermeye gerek varmı ,düşündüm verirsem belki kuşun savunma mekanizması zayıflar şu an beklemedeyim yemini suyunu içiyo, bunlarda fotoları;

Vitamin takviyesi yapmanız iyi olacaktır. Sonuçta atmacanın tırnağından bulaşmış olan bir tür virüs olabilir. Vitamin ve antibiyotik takviyesi iyi olacaktır.

arkadaslar hıç ugrasmayın en ıyısı oynar bakın tavuk kadar kus yakalayamıo ben bursadayım buyru gelın beraber uçuralım ve gorelım sahın atmaca hıç sorun deıl kuslarım şahını gorduklerı zaman yuvarlak çızıolar ve baslıolar oyuna en ıyı sı oynar arkadaslar 5 sendır guvercın beslıorum daha 1 kere bıle oynar kusunu yakaladıgını gormedım ıllakı kaçırıcam dıosanız kuslara saldırdıgında ates edın korksun korktguu zaman o yere bı daha gelmıo _sıte guzel olmus teşekkurler

Bendede oynar var , yakında sıra ona gelecek merak etme :D onunda resmini koyarım buraya, bu yaralı kelebekte tavuk gibi ,hayvanı öle bir yakalamışki tam ölüm noktasından , kuşun iki kalçasını delmiş penceleriyle ,gagasıylada direk boynunu yarmış,bir sure sonra kuş cırpınarak kurtulmuş gören kuşcular anlatıyo, birde bizim burda hemen yan sokağımda atmaca besleyen arkadaşların kahvesi var, onlara söledim son zamanlarda dedim bu bölgedeki kuşculara atmaca cok saldırıyo ne yapabilirim, bizim beslediğimiz atmacaların ayagında zil var dediler ,onlar yabanidir ,atmacaların yavru zamanıymışmış bu aralar cok saldırabilirlermiş, öteki atmaca sever abimizde ben zil takmıyorum dedi ayağına bir kuşunun zil yuzunden agaca dolandığını söyledi atmacasının ,daha neler neler duyacagız bakalım.

Kuşunuzun tedavisini bir veterinerde yaptırmanız en sağlıklısı olur bence.

s.a.arkadaşlar bu olaylar doğanın kanunu kaçınılmaz.bizlerin görevi doğa kanunlarına saygılı olmaktır.bazı okumuş olduğum,iletilerde yırtıcıları vuralım,öldürelim gibi sözler okudum.çok üzüldüm.bizler her canlının yaşama hakkı olduğunu unutmamalıyızve saygı göstermeliyiz.çünkü hepimiz birer hayvanseveriz ve öyle olmak zorundayız.şayet kuşumuzu atmaca yaraladı ise ben yarayı oksijenli su ile temizleyip dikiyorum üzerinede kudret narı dediğim bir bitki kürünü sürüyorum.yara 3-5 gün içinde kapanıyor.allaha emanet olun.

Abi ev ortamında tentürdiyot sür ve birkaçgün sonra tüyünü yolup orayı ama dikeceğin şey eğer iğne ise onu ısıt ve mikroplarını öldür sonra dik ama önceliğin veteriner olsun ayrıca iğneyi soğutmayı unutma

Yaranın üzerine teramisin sürün çabuk kabuk bağlar ve iyileştirir bir şeyi kalmaz inşallah..

Kardes gecmis olsun herkezin basına gelebilir sana tavsiyem tentürdiyot sürme ilk yardım cantalarından da kaldırıldı o ilac cünkü tentürdiyot acık yaralı bölgeye temas ettiginde o bölgedeki canlı hücreleri öldürüyor mus ilk yardım dersinde ögrenmistim haberlerde de izlemiştim aynı sorunu bu arada kusun saglıklı görünüo selametle

geçmiş olsun öncelikle. Şimdide atmaca besleyen leri ögrendim valla bu siteyi iiki yapmışlar. abi bende besleyebilirmiyim bu atmacayı peki bu atmaca nerede satılır nasıl eğitilir biliyorum yersiz oldu ama :D valla hoşuma gitti bu arada tekrar geçmiş olsun...

Abi kedilere doberman,son çözüm şahin ve kargalara karşı kerkenez aldım.

Ekli dosyalar

• Kestrel.webp
    Kestrel.webp
    51.9 KB · Görüntüleme: 1,809
iyileşince o kuşu artık gönül rahatlıylaucurabılırsin cünkü bırdaha kaptırmaz kendısını geçmiş olsun

Real_jackal' Alıntı:
arkadaslar hıç ugrasmayın en ıyısı oynar bakın tavuk kadar kus yakalayamıo ben bursadayım buyru gelın beraber uçuralım ve gorelım sahın atmaca hıç sorun deıl kuslarım şahını gorduklerı zaman yuvarlak çızıolar ve baslıolar oyuna en ıyı sı oynar arkadaslar 5 sendır guvercın beslıorum daha 1 kere bıle oynar kusunu yakaladıgını gormedım ıllakı kaçırıcam dıosanız kuslara saldırdıgında ates edın korksun korktguu zaman o yere bı daha gelmıo _sıte guzel olmus teşekkurler
ağzına sağlıl abicim be hele bi oynar bakan biri cıktı benim burdada cok atmaca var ama bazen benim oynarları kapıyo ne yabalım kader....

geçmiş olsun arkadasım buyuk talihsizlik sana bi tavsiyede bulunayım diktigin yarayı hergun domuz yagı ile ov yani oraya domuz yagı akıt cok cabuk zamanda yara kapanır cok faydalıdır tekrar geçmiş olsun diyorum

sen önlemini alkardeşim kuşa şahin carptiği için çok korkmuştur buda delibaş olmayı tetikler ilacver şimdiden aklında olsun çoğu kuşcu bundan şikayetcidir

abı gecmıs olsun cok guzel bır kus bence cok hasar yok keyfıde ıyı gıbı kendı halıne bırakırsan cok cabuk adam olur dıye dusunuyorum .artı emınım kı sende ole yaptın.saygılar ars

Arkadaşlar kuş bir haftada kendini toparladı, bu resimde son hali keyfi yerinde, arada atmaca mıdır kerkenezmi dalış yapıyor kurtuluş yok.

dıktıkten sonra bırhafta sonra kurtlanma olablır kardesım benımde basıma geldı kendım dıktım kurtcukları temızlemekte bıraz zordur haberın olsun ıyilesır ama

cüneyt arkın' Alıntı:
s.a.arkadaşlar bu olaylar doğanın kanunu kaçınılmaz.bizlerin görevi doğa kanunlarına saygılı olmaktır.bazı okumuş olduğum,iletilerde yırtıcıları vuralım,öldürelim gibi sözler okudum.çok üzüldüm.bizler her canlının yaşama hakkı olduğunu unutmamalıyızve saygı göstermeliyiz.çünkü hepimiz birer hayvanseveriz ve öyle olmak zorundayız.şayet kuşumuzu atmaca yaraladı ise ben yarayı oksijenli su ile temizleyip dikiyorum üzerinede kudret narı dediğim bir bitki kürünü sürüyorum.yara 3-5 gün içinde kapanıyor.allaha emanet olun.
abi sana şiddetle katılıyom wallahi allah wermiş canını sen nsl alcan he av hayvanı olsa vur ama bu olmas kınıyorum
KUBİLAY saygılarımla......

gökay' Alıntı:
Son bir haftadır atmacalarla başım belada, akşam saatlerinde kuşlarıma saldırıyolar ve dun kelebeğimi kaptı, son anda azından cırpınarak kurtulmayı başardı, yere indiğinde kuşumun boynunu ve kursağını yarmıştı, yarayı tentürduyot dökup kağıt koli bandıyla bantladım sabahı bekledim, aslında dikilmeklikti yara, sabah baktığımda kuş az olsada yemini suyunu içiyo, , ne yapmalıyım yarayı acıp dikmelimiyim yoksa bir kaç gun daha beklemeliyimmi ?

Gecen hafta benımde 2 tane kusuma daldı Mavi ve bırtane sabunı ıkısınıde cok kotu yaraladı, yaranın ustune antıbıyotık doktm bıraz duzeldı mavınınkı, sabunıde ayaklarına dogru yara almıs, ucuyor ama cok zor yuruyebılıyor insallah duzelırler, agızdanda antıbıyotık takvıyesı yapıyorum ıyıye gıdıyorlar...

bakın arkadaşlar bu herkezin basına gelebilir. Şahin çartığı yeri temizleyin ve sonra ince bir et parçası ile dikin.sonra üzerine gres yağı sürün hava almayacak sekilde. kuşu ayrı yere koyun ve dikkat edin. suyuna berovit b12 verin kısa amanda düzelir

maymuneli kelebek .. marifetli kuşa benziyor, ne tesadüftür aynı cins güvercinime bugün şahin daldı ve zor kurtardık yere indiğinde kuyruklarını kopardığını gördük şükür ki bir şeyi yok.. Allah güvercinlerinizi nazardan saklasın yaralanan güvercin albenisi olan bi kuş dikkatli olmanız dileğiyle.. Saygılar

benim de bi kuşumda olmuştu sade derisini kesmişti tırnakları ben hemen tentirtiyot damlattım ve ardından sigara tütününü bastım biraz yakar ama mikrobu alır diye biliyodum ve yarı saat sonra yarayı kapattı birleştirdi tütün sabaha yara olmuştu bir kaç yerindede yara vardı bildiğimiz gresyağ sürdüm melhem gibi 3-4 günsonra bişeyi kalmamıştı komik ama buda bi deneyim gerçek ten gresya kuş yarasını geçiriyor başka bikuştada denemiştim iyi sonuç verdi tabisize deneyin demiyorum ama ufakken vetenire götüremezdim kendi naparsam işte ama iyi sonuç aldım

Adi hayvan bugun butun gun gezdi Allah inandirsin saat 5 civari geldi , gitti geldi gitti geldi oraya buraya daldi saat oldu aksam 8 halen Atmaca ucuyor..Isin ilginc yani benim kus yarim saat uctuktan sonra 3 sokak arkadaki bir abi 9 kus birden ucurdu benim 2-3 kus ucuyor bazen bu kuslarla birlikte ucuyordu yani havada toplam 12 civari kus vardi , 2 tanesi indi benim kumesimin en iyi kusu oyunlu oldugundan inemedi ve diger kuslarla ucmaya devam etti..Atmaca bunlara bir daldi benim kus ortaliktan kayboldu , dedim icimden 'yok ya okadar kus arasindan benimkinemi dalacak birsey olmaz dedim' kus 1-2 saat ortalikta yoktu sonra bi baktim catida.1 saat felan catida kaldi , bu kus ilk defa kendini catiya atti hayal kirikligina ugradim megersem sonra havalandiginda bi baktim arka kuryukta 2 telek kalmis , atmaca bu kusa dalmis ama yakalayamamis.Havalandiktan sonra tekrar 1 saate yakin uctu ve indi.Kus topalliyordu belliki sol ayagina da vurmus ama cok sukur kanama felan olmadi , arka kuyrukta 2 telek kalmis birde topalliyor.
Bukadar olmaz ya , adi hayvan 3-4 saat bizim buralarda uctu durdu manyak ama eli bos dondu.

Geri