Atmaca Kerkenez Efsanesi Yeniden

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kashar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 15
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

kashar

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Mert Aydogdu
Meslek
Serbest
İlgi Alanı
Atmaca Kerkenez efesanesi yeniden başlıyor.
3. yılda 3. kez yumurtlamaya geldi.
Fabrika gibi atmaca...

Ekli dosyalar

• CIMG0445-1.webp
    CIMG0445-1.webp
    154.5 KB · Görüntüleme: 2,357
Abi bizim kuşlarımız nasıl yumurtluyorsa onlarda yumurtlucak

Anlıyacagın abi Doğanın Kanunu Bu :)) İnş oda sağlıklı büyüütür yavrularını yazıktır :))

Daha öncekileri takip etmiştik,bunlarıda merakla izleriz.Bu durumu yakından gözlemliyebildiğin için çok şanslı olduğunu düşünüyorum.Saygılar.

Güzel serüven basliyor yani digeri yarim kalmis

(: cok harıka bı doga olayı ya

Yavrular büyüyor....

Ekli dosyalar

• CIMG0452.webp
    CIMG0452.webp
    232 KB · Görüntüleme: 2,276
  • CIMG0453.webp
    CIMG0453.webp
    256.1 KB · Görüntüleme: 2,293
Resimlerle bizleri mutlu etdin ama bir cogunu üzüyorsun :)

yarin kim bilir kimlerin canini yakacak doga kanunu sonucta

senden iyi bakicimi bulacak
atmacanin isine geliyor yavrular büyüdügünden ve saglikli oldugundan ihale yine sende :ckmk:

abi yasina bakmadan senli benli yazdim kusura bakma.

simsek123' Alıntı:
Abi bizim kuşlarımız nasıl yumurtluyorsa onlarda yumurtlucak

Anlıyacagın abi Doğanın Kanunu Bu :)) İnş oda sağlıklı büyüütür yavrularını yazıktır :))

Ya bu denin profil fotondaki güvercin ne cins? Güzelmiş baya :)
Atmaca ile değişelim dermişim :)

abi irk olarak daha tam bir cins ismi bulamadim.
sitede aradim bir kac resim baktim ingilizce hollandaca arama yaptim.yok

vede bu pacalar kesilmis hali yani uzun olupta yumurtalari atiyormus kepce gibi eski sahibi kesmis.

degisirim ama dogaya kendim salarim :)))

birde bu kuslarin ciftini vermedi eski sahibi ben cift sandim kafam iyiydi adam bir sey anlatdi duymadimv :hungur:

gelir gelmez 2 side yumurta ile doldurdu kümesi,kac tanesine kendim sahit oldum(konu var) gunde 2 yumurta ve en sonunda kesildi ve 1 aydan berli bir yumurta yok.cift kus ayrildi

kuslar yavruya bakamayinca cogu yumurta ziyan oldu ezildi yavru cikti üstüne basip ezdi.

ve nasil olduysa bir ymurtayi baska kusun altina koymusum ve ak beyaz bir erkek kus aldim.
erkekligini nerden aldadin dersen cok buyuk gagasi var digerleinden uzun
pacalar simdiden belli ediyor kendini eger tutarsa bu kuslardan bir tanesi ile es tutacak ve soy elde kalacak.
eski sahibinde cok disi vardi bana 2 tane verdi diger kuslarin yaninda

ama unutdugu bir sey vardi Allahin sevgili kulu var karsisinda :)
2 kus ona yumurta vermedi bende akti yumutalar ve icinden bir kus saglam vede bir erkek.

maasallah diyelim cok gözde kus benim icin.
6 haftalik ve erkekligini gösteriyor kuslari kovuyor yem yiyeli 2 haftadan cok oldu.
üvey ana baba coktandir terk etdi diger kuslar kiskandi düse kalka geldi ve cok yaman.

abi bende yazdimmi birakamiyorum.
keske okusaydim diyorum bazen :)

http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl17@d&tur=Kerkenez

türkiyedeki bütün yırtıcı kuşları bu siteden öğrenebilirsiniz.balkonunuzdaki kuş çok büyük ihtimal KERKENEZ.çok daha detaylı fotografları linkte mevcut. siz daha iyi karar verirsiniz heralde ne olduğu hakkında artık epey tecrübelisiniz :)

nat geo wild ile yaban hayat evinde canlı :))9

alıştır sen bunları kendine, mahallede kıl olduğun kuşçular kuşlarını uçurunca sende bunları uçurur eşşek şakası yaparsın:)

slm abicim bakiyorumda baya guzel bakiyorsun :D 5 yumurtadan 2 tane tek cikmis digerlerine ne oldu :D ne olursa olsun hayvan insan kucukken ne kadar anneye babaya muhtaclar saygilarimla

Geri