Atmaca Kurbanı, Yardım Lütfen.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan albasansefa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
sefa albasan
Meslek
serbest
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaslar öncelikle Hayırlı Aksamlar Bugun Kuşumun Birine Atmaca Vurmus, Allahtan Göğsünde Yaralanma Yok Kuyruk kısmına Cok Siddetli Bir şekilde parcalamıs sanırım, Kendimce biraz yara olan yerlerin Tüylerini Yolup Tendürdiyotla biraz temizledim yara olan yerleri Degerli abilerimizden ve diger kuscu arkadasların önerilerini bekliyorum baska ne yapmam lazım hangi ilacları kullanıp kısa bir sürede yaraların iyilesmesini saglayabilir? bana bu konuda yardımcı olursanız cok sevnirim, Resim ekliyorum yara olan yerleri ona göre beni yönlendirirseniz cok sevinirim.
Bu arada Kus Tüyde Tüyünü Döküyor.

Bunlar kuyruk kısmındaki yara

Buda Sol taraftaki kuyruga yakın olan yerdeki yara

eyw kardesım cevabın icin. gres yagı sür diyosun yani.

yani ben sürdüm yaranın daha cabuk kabuk bağlamasını sağlıyo.

Geçmiş olsun Sefa Bey,
Çok şükür hayati bir yara değilmiş.
Pansuman yapmışsınız anladığım kadarıyla zaten.
Antibiyotik deri merhemi(örneğin terramicyne) kullanarak tedavi edebilirsiniz.
Acil şifalar temennilerimle...
Khalid

Eczaneden 5 liraya teramiycn yara merhemi al kullan başka ilaca gerek yok geçmiş olsun.Yara çok derin gözükmüyor kendiliğinden de kapanır bence.

Khalid' Alıntı:
Geçmiş olsun Sefa Bey,
Çok şükür hayati bir yara değilmiş.
Pansuman yapmışsınız anladığım kadarıyla zaten.
Antibiyotik deri merhemi(örneğin terramicyne) kullanarak tedavi edebilirsiniz.
Acil şifalar temennilerimle...
Khalid

yorumun icin tesekkur ederim kardesim, evet allahtan fazla derin degil kus ucuyor ama sanırım baya bi korkmus tek ayagında da topallama var hafiften bi yere carptı sanırım. yarın ilk işim bi tane teramicyn alıp uygulamak cok tesekkur ederim.

makturk' Alıntı:
Eczaneden 5 liraya teramiycn yara merhemi al kullan başka ilaca gerek yok geçmiş olsun.Yara çok derin gözükmüyor kendiliğinden de kapanır bence.

iyi dilegin icin tesekkur ederim, allah kimsenin basına vermesin. yarın o kremi alıp insallah tedaviye baslarım.

sefa geçmiş olsun kardesim ne sanssızmıssın ama olagan her sey olabiliyor

tedavi sekli bana göre ve benim uyguladıgım yara yırtık fazla ise dikilebilcek bir yara ise dikmeniz daha mantıklı o sekil yaralar krem vs sürüldügünde nemli kalıp kurumadıgı için iyilesmesi çok uzun olur hatta kendi haline bırakmanız bile kan kurudugu yerde yara kabuk baglayacagından iyilesme daha çabuk olur benim yorumum bu sekil tekrar geçmiş olsun
iyilesmeden sonra korkuyu atabilecekmi eski performansına gelecekmi kusa görede degişen bir durum ve hatta birkaç gün sonra ölmesi bile muhtemel çünkü o korkuyu her kus kaldıramaz atlatamaz insallah bir sey olmaz
saygılar

kuscu_marik' Alıntı:
sefa geçmiş olsun kardesim ne sanssızmıssın ama olagan her sey olabiliyor

tedavi sekli bana göre ve benim uyguladıgım yara yırtık fazla ise dikilebilcek bir yara ise dikmeniz daha mantıklı o sekil yaralar krem vs sürüldügünde nemli kalıp kurumadıgı için iyilesmesi çok uzun olur hatta kendi haline bırakmanız bile kan kurudugu yerde yara kabuk baglayacagından iyilesme daha çabuk olur benim yorumum bu sekil tekrar geçmiş olsun
iyilesmeden sonra korkuyu atabilecekmi eski performansına gelecekmi kusa görede degişen bir durum ve hatta birkaç gün sonra ölmesi bile muhtemel çünkü o korkuyu her kus kaldıramaz atlatamaz insallah bir sey olmaz
saygılar

abicim cok tesekkur ederim allah razı olsun, evet bende sans yok zaten ya kus kaybederim yada atmaca vs yaralar bunada şükür abi napalım olanın önüne gecilmiyor. yaralar fazla derin degil resimdeki yaralarda yırtık yoktu sadece deri kavlaması olmustu. ama bugun kusta hafif topallama gördüm baktım iyice ayagının birlestigi gövdede delik varmıstı kusunda tabiki canı yandıgı icin topallıyormustu. onu gormem cok kotu oldu orayı farketmemıstım serce parmagım giricek sekilde delinmis. bugun eczaneden bi teramcyn aldım sürdüm egerki dedigin gibi fazla uzun surerse tedavı surecı hıc yapmayım o zaman kendi haline bırakayım abi. dikme konusuna gelincede abi dikmeye dikerimde hic denemedim boyle bisey basıma gelmemisti yaralı halde. o dedigim delik yeri diksemmi yoksa bilen birine mi yaptırsam? cunku baska bisey yapmaktan zarar vermekten korkuyorum. performansına gelince kus yaralandıktan sora oyununu yapıyordu yine ucmasında bi sıkıntı goremedım yıne sefere gelıp taklayı cevırıyordu tabi ben hemen indirip yormak ıstemedım cunku canı baya bi yanmıstı. insallah bu performansı kaybetmez eski saglıgına kavusur bir an once. senede bi denk geliyo boyle guzel oyunlu bi kus ya kaybederim ya 4 ayaklı kediler alır yada bizim tabir ettigimiz (2 ayaklı kediler alır gider)

Geri