Atmaca saldirisi ve kalan 2 yumurta

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Fenerbahcem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Mehmet
Meslek
Guvercinci
İlgi Alanı
Kediler
Dun serefsiz atmaca ucurdugum 3 kusa dalmisti , 5 dakka bir onu bir otekini kovaladi ama hic yakalayamamisti.
Bugun tekrar ucurdum kuslari 15 dakika sonra atmaca yine geldi , birini kovaladi yakalayamadi ama benim kus korkudan kacti nereye gitti bilmiyorum..bu serefsiz tekrar diger ucan 2 kusuma daldi , ve uzun bir kovalamaca ardindan kapti kusu gitti.Cok uzuldum cunku kumesimin en uzun ucan kusuydu acim buyuk yani ilk defa basima boyle bir olay geldi.Diger tek kalan kusum indi , digeri kacti..Bu kacan kus bir disi ve yumurtalari vardi 16 gunluk.

Maalesef bu kacan kusumda kumesimin en dedgerli iki kustan biriydi ve bunlarin yumurtalarini baska kusun altina surmeyi dusunuyorum ama once sizin fikirlerinizi almak istedim.

Kumeste bir diger ciftimin 11 gunluk yumurtalari var , onlari kaldirip kacan kusumun 16 gunluk yumurtalari surmek istiyorum acaba bir problem olurmu ?

Tesekkurler.

selamlar olma ihtimali varda yokta nasıl dersen şimdi 16 günlük yumurtayla 11 günlük yumurta arasında 5 gün var bunu 3 güne düşürüsen kesinlikle sorun kalmaz bunuda sürüdüğün yumurtanın ilk cıkan yavrusunu calıp sıcak bir yerde saklıyacaksın ve ölmesini önleyeceksin bir gün geçtikten sonra tekrar koyacaksın ama bu işlemi yaparken cok dikkatli olmalısın ki yavruyu öldürme ama şöylede bir sorun var 11 günlük yumurtada tutmuş yumurtadır sen yumurtaları değiştirirken diğerinin yaşamını son vererek yapıyorsun buna dikkati cekmek isterim. ben bu güne kadar değişiklikler yaparken hiç tutmuş yumurtayı atmadım veya feda etmedim kısmet hangisininse o zaten yaşar kaybolan anne gelir alınan kuş yaralı kurtulur gelir yaşam hakkı varsa o yavruların yaşar. bence fazlada sıkma canını derim ben benden kaynaklanmayan hiç bir olaya üzülmüyorum yaşamında bir kanunu var eger senden kaynaklanan bir olaysa onada üzülme careleri neyse o sebebi ortadan kaldır bir kere bir gün avcı yer belirlemiş ve saldırmış 2 . gün ucurmamlısın bırak 2. günü 1 hafta bile ucurmamalısın bu atmacanın değil kuşçunun hatasıdır.avcıya av sunarsan avlar onların görevi avcı olmak yemini her türlü bulur ama sen yeterki ona fırsat verme her avcının av saati vardır bununda av saatini bul o zamanlara denk gelen saatlerde kesinlikle kuş uçurma.

Kötü bi laf olsada o yaratığa denecek başka bir söz kalmıyor artık atmaca saldırısı almayan kalmadı:D

tengelli' Alıntı:
selamlar olma ihtimali varda yokta nasıl dersen şimdi 16 günlük yumurtayla 11 günlük yumurta arasında 5 gün var bunu 3 güne düşürüsen kesinlikle sorun kalmaz bunuda sürüdüğün yumurtanın ilk cıkan yavrusunu calıp sıcak bir yerde saklıyacaksın ve ölmesini önleyeceksin bir gün geçtikten sonra tekrar koyacaksın ama bu işlemi yaparken cok dikkatli olmalısın ki yavruyu öldürme ama şöylede bir sorun var 11 günlük yumurtada tutmuş yumurtadır sen yumurtaları değiştirirken diğerinin yaşamını son vererek yapıyorsun buna dikkati cekmek isterim. ben bu güne kadar değişiklikler yaparken hiç tutmuş yumurtayı atmadım veya feda etmedim kısmet hangisininse o zaten yaşar kaybolan anne gelir alınan kuş yaralı kurtulur gelir yaşam hakkı varsa o yavruların yaşar. bence fazlada sıkma canını derim ben benden kaynaklanmayan hiç bir olaya üzülmüyorum yaşamında bir kanunu var eger senden kaynaklanan bir olaysa onada üzülme careleri neyse o sebebi ortadan kaldır bir kere bir gün avcı yer belirlemiş ve saldırmış 2 . gün ucurmamlısın bırak 2. günü 1 hafta bile ucurmamalısın bu atmacanın değil kuşçunun hatasıdır.avcıya av sunarsan avlar onların görevi avcı olmak yemini her türlü bulur ama sen yeterki ona fırsat verme her avcının av saati vardır bununda av saatini bul o zamanlara denk gelen saatlerde kesinlikle kuş uçurma.

Kenan abi dedigin her bir kelimene katiliyorum , yalniz bu olay benide caresiz birakti ne yapacagimi bilmiyorum.
Bu kacan kus ve esi benim kumesimin en degerli kuslari , yavrularindan beklentilerim cok ben kendimi kac haftadir tamemamen bu kuslara hazirliyordum ama maalesef kus kacti yumurtalar oyle kaldi.Ya insan isyan ediyor , tamam kus kapmaya geliyorsun gel kap ama kovaladiginda vazgecip diger kusa yonelme be hayvan git kusun pesine sonunda kaparsin niye pes edip kusu urkutuyor kaciriyorsun sonra diger bir baska kusun pesine dusup onu yakaliyorsun ..soylediklerim cok sacma olabilir ama bir saldirida 2 kus kaybettim , 1 tane kaybetsem tamam diyecegim bu nasil adalet ya.Hem ben zor durumdayim , hemde yumurtada 2 can zor durumdalar hernekadar yumurtadan cikmamis olmasalarda sonucta simdiden bir canlar..kaptigi kus ise ilk goz agrimdi , yavrulugundan beri ucuruyordum her gun kac aylik antrenmani vardi banada yazik ya..tamam bendede hata vardir muhakkak , ama ben bu doganin kanunundur lafima katilamayacagim.Burasi sehir ya , sehirde atmacanin isi ne ..gitsin daglik yerlerde kus felan avlasin modern bir sehirde hertarafi binalik evlerle donanmis bir sehirde senin amacin doganin kuslarini avlamak degil evcil hayvan avlamak.Bizim besledigimiz Taklacilar doganin kuslari degildir , evcil hayvanlardir bunlarin yeri insanin yanidir bahcelerde damlarda catilarda balkonlarda beslenirler ..ben bu atmacaya kizarim , herkesin fikrinede saygim vardir ama ben bu yonden dusunuyorum ..neyse abi sinirlerim yerinde olmadigindan atmaca lafini bile agzima almak istemiyorum.Benim suanki asil derdim bu yumurtalar..

Tek carem beklemek herhalde , diger 11 gunluk yumurtalari da baska kusun altina kaydiramayacagimdan kacan kusu bekleyecegim gelmezse artik yarin birgun cikan yavrularin olumunu bekleyecegim cunku babalari tek baslarina bakamaz.Dedigin gibi 11 gunluk yumurtalarda tutmus , onlari atmak dogru olmaz yazik gunahtir..aslinda 1 cift kusum daha var 5 gunluk yumurtalari var(bozuk yumurta surdum altlarina) o 11 gunlukleride onun altina koyayim diyecegim ama arada 6 gun oldugundan burdanda bir sonuca varamayacagiz sanirim ??

Saygilarimla.

kardesim acini anliyorum benim de basimdan ayni olay gecti sana tavsiyem bir kac gun kus ucurma ortalik sakinlessin bir kac gun sonra ucur baktin ki olmuyor al bir tane pompali durbunlu bas anasini satiyim bak birdaha atmaca geliyormu

saygilarimla !

Ekli dosyalar

• Review%20-%20FX%20Cyclone%20-%20Tom%20Kimble%201.webp
    Review%20-%20FX%20Cyclone%20-%20Tom%20Kimble%201.webp
    34.4 KB · Görüntüleme: 2,269
soner1905' Alıntı:
kardesim acini anliyorum benim de basimdan ayni olay gecti sana tavsiyem bir kac gun kus ucurma ortalik sakinlessin bir kac gun sonra ucur baktin ki olmuyor al bir tane pompali durbunlu bas anasini satiyim bak birdaha atmaca geliyormu

saygilarimla !

Hocam burda pompaliyla bahcede atmaca vurmaya kalkisirsam komsularim felan gorur aninda ihbar ederler , bu gavur milleti senin bir sinegi incilttigini gorsun ah vah ceker onu bile ihbar eder vallahi.Benim boyle bir sansim yok , caresiz elimiz kolumuz bagli.bir mudded ucurmayacagim kus , sonra tekrar ucurdugumda yine gelirse ciddi anlamda onlem almayi dusunuyorum ..bekleyecegiz ama suan benim kafam su yumurtalara takildi , insallah kacan kus yarin geri gelirde bir nevi rahatlarim.

Iyi geceler dilerim.

selamlar 16 günlüğü 11 günlüğün 11 günlüğüde 5 günlügün altına al sür. şansını dene o zaman yapcak bir şey yok.

Tüfek güzelmiş ama burası tüfek tavsiye edilebilecek bir ortam değil. Ve sizin açınızdan seviniyorum, Örnek olarak avcilarmekani.com adlı sitede böyle birşey yazmış, önermiş olsaydınız kesinlikle mahkemelik olurdunuz. Yırtıcı hayvanların avlanması, vurulması, beslenilmesi her ne olursa olsun yasaktır. Biraz daha bilinçli yetiştiricilik yaparsanız inanın 10 kuştan birini anca kaptırırsınız oda yılda bir belki.

tengelli' Alıntı:
selamlar 16 günlüğü 11 günlüğün 11 günlüğüde 5 günlügün altına al sür. şansını dene o zaman yapcak bir şey yok.

Kus az once geri geldi cok sukur , bende tabi derin bir nefes aldim haliyle :heyo:

Yardimci olmaya calisan herkese tesekkur ederim.

selamlar olma ihtimali varda yokta nasıl dersen şimdi 16 günlük yumurtayla 11 günlük yumurta arasında 5 gün var bunu 3 güne düşürüsen kesinlikle sorun kalmaz bunuda sürüdüğün yumurtanın ilk cıkan yavrusunu calıp sıcak bir yerde saklıyacaksın ve ölmesini önleyeceksin bir gün geçtikten sonra tekrar koyacaksın ama bu işlemi yaparken cok dikkatli olmalısın ki yavruyu öldürme ama şöylede bir sorun var 11 günlük yumurtada tutmuş yumurtadır sen yumurtaları değiştirirken diğerinin yaşamını son vererek yapıyorsun buna dikkati cekmek isterim. ben bu güne kadar değişiklikler yaparken hiç tutmuş yumurtayı atmadım veya feda etmedim kısmet hangisininse o zaten yaşar kaybolan anne gelir alınan kuş yaralı kurtulur gelir yaşam hakkı varsa o yavruların yaşar. bence fazlada sıkma canını

demekki nasip daha yavrunun yaşamısıymış ama gerçekten sana hayrı varsa cıkar yaşar yoksa yavruyken ölür tüykeyden yani her şey nasip meselesi.

Geri