atmaca

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan silik dumanlı
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
kubilay aydın
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
15 tatilde köye gitmiştim köyden bir tane arap getirdim performansı cok ii bir kuştu cok seviyordum kuşu buraya getirdim yuva felan vardı zaten kusu alıstırdım 5 10 kere ucurdum 1 ciftte baskam vardı ilk defa baskalarla arabı beraber saldım salmaz olaydım kuş baskalar ile sineğe cıktı biraz korkmaya basladım ama hava sakindi izleken bir anda cok hızlı bir şekilde baskalarım catıya indi :? ne olduğunu anlamak için izlemeye başladım aslında anlamıştım lanet olasıca bir atmacanın geldiğini kuş inmeye calıştı ama inemedi :hayir: takladan havada kaldı kuş ani bir hareket atmaca geldi vurdu kusa kusu aldı giderken düşürür sandım ama atmaca bu kerkenez olsa düşürürdü ama düşürmediiiiiiiii :hungur: :hungur:
aradan 3 4 gün geçti bir ççift kalan baskaları saldım güzel ucuyorlardı ama bu sefer kaçamadı akbaşım tam yine gördüler atmacayı tam catıya inerken atmaca aldı akbaşımııı :sinirli: :sinirli: :hungur: benim kuslarımdan ne alıp veremediği var anlamadım biraz ağaçlık bir alan bizim ora ve arkadaşlarla dolanmaya cıkmıştım ve ağaçlığa girdim bir baktım bir atmaca yuvası gördüm arkadaşlarla cıktık ağaca cok yüksekti fakat cıktık cok büyük bir yuva vardı nerdeyse içine girip otura bilirdik dikkatimi cekti oralarda tüyler vardı biraz baktıktan sonra bir tane güvercin kafası gördüm bu akbaşımım kafası idi :hungur: cok üzüldüm nerdeyse ağlayacaktım içimden yuvayı yıkmak geçti fakat yıkmadım yıksam ne geçeçekti elime akbaşımla arabım gelcekmiydi

Re: atmacaaaaaaaaaaaaa

geçmiş olsun gidenin arkasından ne kadar üzülsekte geri gelmez.

geçmiş olsun kardeş öncelikle..bu atmaca anlaşılan senin oraya alışmış...bir müddet kuş uçurma artık ..ve ben den bir tavsiye atmaca eger kuşların uçarken yakınlarda dolaşıyosa çok sert bi şekilde ılslı öttürr..benim dikkatimi çekti ıslıktan ürküyoo hemen terkediyo orayı

Öncelikle geçmiş olsun. Atmaca 2 kuş aldığına göre artık orayı sürekli gözleyecektir. Bir müddet kuş uçurma bence de. Uçururken de mutlaka içi boş bir teneke ve sağlam bir tokmak bulundur. Atmacayı görür görmez çok seslice tenekeye vur tokmakla, büyük ihtimalle işe yarayacaktır.

geçmiş olsun kardeş. inşallah bir daha böle bir tatsızlıkla karşılaşmazsın.

kuşculuğun altın kuralı: gidene üzülme yenisi gelir :)

çok ses cıkarınca kuşlarda ürküp kacıyor daha önce denemiştim

Valla arkadaş lar bende bezdim artık , yani ne keyif bıraktı bEnde nede şevk .
Ayaldır korka kaorka kuş uçuruyorum bu yıl mahfetti beni ,lanet hayvanlar .
RENGİ açık olduğu için'' süt beyez'' taa bu günlere dek kaçak kaçak uçurdum, kuşlar kızma oldu yeni yeni bişeyler yapamaya başladı lar . 4 kardeş sadece 1 tanesi dişi bu gübn akşam ustü geldi ve aklımageleni yaptı o guruptan beyaz tek kızma dişiyi aldı gitti . .. bıktım kafam durdu bilmiyorum ...selamlar.ŞEREF

valla benım bırkusumu aldı bırınıde yaraladı ınsallah kımsenın kusunu almz

Alııır-alıııır.Daha çok kuşunuzu alır.Bir atmaca lafı tutturmuşsunuz gidiyorsunuz.Bu da onun rızkı ne yapalım.Hakkıdır.Kuşlarınızı alan atmaca veya şahin hele kerkenez hiç değildir.Sizin baş düşmanınız Gök doğan dır bir de kerkenezle karıştırdığınız boz doğan dır(Falco peregrinus,Falco columbarius)Ha bu arada da Çakırkuşunu da unutmayalım :)(Accipiter gentilis) Onlar benim canlarım.Yetiştiriyorum ve avlanıyorum ama evcil guvercinler değil tabi.Yaptığınız işe saygı duyuyorum ama ne yapalım doğanın kanunu bu.Güvercinler Olmazsa DOĞANLAR DA OLMAZ :( Ben bir doğancıyım ,kuşlarınıza mukayet olun.bukadarını soyluyorum.Ha bu arada yasal haklarımı biliyorum.Kuşlarım yasaldır hepsinin CITES belğeleri vardır Tabiattan yakalanmadılar Avusturya ve İspanyadaki yetiştirme çifliklerinden alınmışLArdır.Selamlar

ne gökdoganı ya hemen hemen hep atmaca saldırıyor güvercinlere ben şimdiye kadar hep atmaca ile karşılaştım kerkenez ise gnelde kuçuk kuşlari avlarken gördüm

çok kötü bi duygu ama iyi yapmışsın yıkmamakla yoksa büyük günaha girerdin doğanın kuralı bu büyük olan küçüğü yiyo işte geçmiş olsun

Oncelikle gecmis olsun arkadasim inş yerine daha iyileri gelir olan olmus artik ama bence yaptigin davranis cok ornek olcak nitelikte her kuscu arkadasım senin gibi davranmazdi ama yaptigin cok dogru yuva yıkınca eline ne gecicekti seni tebrik ediyorum sağlıcakla kal hersey umarım gonlunce olur

nefret ediyorum yırtıcı kuşlardan doğada başka hayvan avlasınlar fare tavşan falan yada gitsin camiye alsın istediği kadar kuş

Geri