Atmacalar kanımı emdi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ismailada
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 15
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

ismailada

Üye
www.gifajans.com
Ad Soyad
İsmail ADA
Meslek
Php Coder
İlgi Alanı
Kediler
Sa arkadaşlar, Atmacalar bu sene kanımı emdi.Kümeste uçuracak kuş kalmadı, İkitane dumanlı kirli kalmıştı uçan.Bugün Dumanlı kirlinin birini daha gözümün önünde aldı gitti.Başlatmak için günlerdir emek verdiğim, yeni yeni zevkle izlemeye başladığım kirliyi atmaca aldı.

Hep iyi kuşları seciyor bu hayvan, adam boyu kadar kalıp , 4-5 taklayla 10-12 sefer yapmaya başlamıştı.Diğer kirli de ayağı kanlı geldi az önce , çok ufak bir sıyrıkla kurtulmuş.Kalanlara allah uzun ömür versin.

ismailada' Alıntı:
Sa arkadaşlar, Atmacalar bu sene kanımı emdi.Kümeste uçuracak kuş kalmadı, İkitane dumanlı kirli kalmıştı uçan.Bugün Dumanlı kirlinin birini daha gözümün önünde aldı gitti.Başlatmak için günlerdir emek verdiğim, yeni yeni zevkle izlemeye başladığım kirliyi atmaca aldı.

Hep iyi kuşları seciyor bu hayvan, adam boyu kadar kalıp , 4-5 taklayla 10-12 sefer yapmaya başlamıştı.Diğer kirli de ayağı kanlı geldi az önce , çok ufak bir sıyrıkla kurtulmuş.Kalanlara allah uzun ömür versin.

Kardeş düzenli kuş uçurumu yapıyorsan, artık o saatlere o kadar alışmıştır ki o atmaca tam saatinde gelip alıp gidiyordur. Uçurma saatlerini değiştirebilirsin. Çok geçmiş olsun Allah kimsenin başına vermesin.

Sabah saat 8:00 -10:00 ve akşam saat 6:00 da uçuruyordum genelde.Bundan sonra öğlen uçuracam yoksa bu atmacalar beni sinir hastası yapacak.Ustam inanırmısın bu sene hiç kuş yetiştiremedim desem yeridir.Ankara da salgın var , tüy deönemi olduğu için kuşlar çabuk hastalanıyor 10 a yakın yavru öldü, 10-12 tanede atmaca aldı.

perşembe günü ilk defa bende atmacaya kuş kaptırdım. 2 tane yavru büyüten beyaz dişiyi aldı gitti şerefsiz.. erkek bakıyo yavrulara şimdi...

ismailada' Alıntı:
Sabah saat 8:00 -10:00 ve akşam saat 6:00 da uçuruyordum genelde.Bundan sonra öğlen uçuracam yoksa bu atmacalar beni sinir hastası yapacak.Ustam inanırmısın bu sene hiç kuş yetiştiremedim desem yeridir.Ankara da salgın var , tüy deönemi olduğu için kuşlar çabuk hastalanıyor 10 a yakın yavru öldü, 10-12 tanede atmaca aldı.

Merak etme bende atmacalardan olmasa da nasibimi aldım bu sene Ankara'da. Sallabaştan 1 kuş kaybettim 2 kuşta eser kaldı, diğerleri tüy e girip kurtardı, 7 yumurtam telef oldu, bugünde 1 yumurta da problem oldu ne olduğunu çözemeyip konu açtım cevap bekliyorum ama henüz bir cevap gelmedi, zaten o da gitti gözü ile bakmaya başladım. Allah bu sene böyle olmasını istedi vardır bir hayır, buna da şükür etmek lazım, Hayırlısı ne ise o olsun deyip geçicen ama önlemlerini yine alacak gerisini Allah' a havale edeceksin.

Böyle giderse taklacı belsemeyi bırakacağım.Adam akıllı yarış postası bulabileceğim biryer arıyorum.1 çift damızlık posta alıp posta beslemeye başlayacağım nasip olursa

Gecmis olsun.
Ucurmadigin iyi damizliklarin yokmu?
Burda cok atmaca yok önlemde almiyorum daha yakaladigi olmadi kuslarimdan.

Gecen boynu üstünde ve kanadin üstünde kan sicramis kusum vardi elime aldim hic bir iz yok kus sayisida normal

Birde bende basima geldi kuslarin bir kismi catinin birinde geziyorlardi bir kacida ucuyordu,nasil oldu ufo sandim ama kücük bir sey sag sol ani dönüsleri cok hizli bir hayvandi secemedim önce damdaki kuslara saldirdi sonra ucan kuslara,kuslarim benim öyle cok seferisi olan taklayi atan kuslar degil
O gün kuslara saldirdiginda takla atmasaydi kus kapip gitmisti tam yakalayacak kus bir takla atmaya basladi,hayvan apalladi saskina döndü.
ses(islik) yaptim kacti bir dahada gelmedi.

Burda saksaganlar var,kusu tek gördümü pesine takiliyor kovaliyor ayni seyi kargada yapiyor.
zararlari yok simdilik
eger zarar verse kiz kaciran torpil her seyi kullanirim o an.
Türkiyede olsam kesin kuru SIKI tabanca ile havaya ates ederdim vurma amacli degil sadece korkutma.

Damızlık çokta bu sene yavruların bir kısmı öldü, bir kısmınıda atmacaya verdik.Kızılayın merkezindeyim ustam, ne torpil atabilirim nede kuru sıkı.Elimiz kolumuz bağlı valla, kuşu aldıktan sonra tek yaptığımız dua etmek elinden kurtulsun diye

kardeş kızılayda nerde besliyosun. bende kızılaydayım. ayın 24.de ilk defa atmaca aldı kuşu... kocatepe tarafındayım ben...

İzmir caddesindeyim ustam, buyur gel hafta içi mesai saatlerinde çayımı iç

Arkadaşlar allaha şükürler olsun az önce diğer atmacaya kapılan kuş geldi, şuanda karşı çatıya indi.İnşallah iyleşmeyecek bir yarası yoktur , ki gayet iyi görünüyor seferini yaptı indi karşıya.Herkese benden çay atmacaya yok :haha:

ismailada' Alıntı:
Arkadaşlar allaha şükürler olsun az önce diğer atmacaya kapılan kuş geldi, şuanda karşı çatıya indi.İnşallah iyleşmeyecek bir yarası yoktur , ki gayet iyi görünüyor seferini yaptı indi karşıya.Herkese benden çay atmacaya yok :haha:

Sevindim hocam, aman dikkat saatleri değiştir.

bugün duyduğum en güzel haber.. çok sevindim inşallah sıkıntısı yoktur...

Hayvan gayet sağlıklı şuanda, kanadının üzerinde çok ufak bir çizik var, muhtemelen havadayken kurtuldu oda.2 gün sonra uçmaya devam edecek nasip olursa.

Nasil kanmis anlamadim
1 kus geldi moralin düzeldi.Bizde sevindik yalan degil.
2,3 gün sonrada ucuracan güvercinini yirtici kus bir daha kaparsa ozaman elinde ne kalacak merak etdim.
Simdiden elindeki iyi kuslari ayir belliki senin oralarda atmaca vs yirtici hayvan cok,önlem almazsan kan kalmayacak haberin olsun.
Tekrardan gecmis olsun

Damızlık çokta bu sene yavruların bir kısmı öldü, bir kısmınıda atmacaya verdik.Kızılayın merkezindeyim ustam, ne torpil atabilirim nede kuru sıkı.Elimiz kolumuz bağlı valla, kuşu aldıktan sonra tek yaptığımız dua etmek elinden kurtulsun diye
Ankara kızılay merkezdede mi var atmacabende karsi binanin catisinda goruyorum surekli tuzlucayırda.bunlar nasil boyle sehrin ortasina kadar indi anlamiyorum.yabani postalar bir anda asagi atip ucuyolar bilmiyorum yakaliyo mu anlayamadim

Geri