Atmacalardan Bıktım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kuşçu Eşref
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Eşref Gazi
Meslek
Yönetici
İlgi Alanı
Kuşlar
Arkadaşlar 5 hafta önce Edirnekapı'daki pazardan çifti 100 TL olan 1çift susami(nohudinin bir türü) aldım.Erkeği bugün uçurdum.Kuş havada döktürüyor tam taban taklayı bastıktan sonra yükselirken atmaca gözümün önünden aldı ve götürdü. :hungur: Birde 2 arkadaşımda izliyordu.Fena halde bozuldum.Bu atmacaların işi gücü yokta herkesin ii güvercinini alır.Kuş debelendi heralde 10-20 metre ötede yere düştü ama kuşu hem kanattan hem kafadan yaralamış.Kuşları makasladım ve damızlık yaptım.Artık sadece bu kuşlardan yavru alabilirim. :hungur:

Atmaca, en cok oyunlu kuşu alıyor, damızlıkları makaslamada fayda var, bu tür olayları inşanlah bir daha yaşamazsınız.

Selamlar öncelikle gemiş olsun size, yavaş yavaş atmaca sezonu bitiyor, göçmen olanlar gitti sayılır , ancak yerli demirbaş tabir edilenler var, onlar yılboyu kalırlar ve arada bir de alırlar busene bende baya zayii ettim atmacaya ,şuan azaldı gibii , fakat hiç garantisi yok , ..
Yinede teselli olun kuş ölmemiş sağ kalmış .. Yapacak bişeyy yok, ya uçurmadan yerde bakacağız , yada katlanacağız , bazan böyle kötü süprizlere.. geçmişolsun tekrar .. selamlar.ŞEREF

öncelikle geçmiş olsun.merak ettigim kuş ölmedimii yaşıyomu..ölmemesi mucizee..

genede damızlık olarak kullanabileceksiniz ölmediyse bu nada sevinebilirsiniz ..erkegi yaraalndıysa dişisinis eyredersiniz üzmeyin kendiniziii

tekrar geçmişş olsun

Öncelikle geçmiş olsun.Ben kuşlarımı uçururken önce postaları salıyorum atmaca gelmezse oyun kuşlarını öyle salıyorum çünku postaya gelsede almıyor zaten böylece bir nevi tedbir almış oluyorum.

Öncelikle geçmiş olsun arkadaşlar bango misiri gibi kuşlar fazla yükselmezler evin biraz yukarısın dönerler dururlar kuş bakıcaksanız atmaca,şahin vb benzeri şey varsa bango misiri besleyin kapma ihtimali daha düşük.

MerT78' Alıntı:
Öncelikle geçmiş olsun arkadaşlar bango misiri gibi kuşlar fazla yükselmezler evin biraz yukarısın dönerler dururlar kuş bakıcaksanız atmaca,şahin vb benzeri şey varsa bango misiri besleyin kapma ihtimali daha düşük.

Valla ii güzel söylüyon da kardeş, atmaca var diye başka kuş beslemek de insanın içinden gelmiyor.. Ben taklacıdan başka tür sevmiyorum katlanıcaz artık.. Yer müsaitse kuru sıkı bazen işe yarıyor...

Geri