ATMACALARIN KORKULU RUYASI FULUT

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan musa celik
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 30
  • Görüntüleme Görüntüleme 13K

musa celik

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
musa celik
Meslek
serbest
İlgi Alanı
Kuşlar
ATMACALARA KARSI KULLANILAN VE ETKILI OLDUHU IDDA EDILEN BIR DUDUK HER TURLU GUVERCINE TAKILARAK UCURULDUHU ZAMAN RUZGARINDA VERMIS OLDUHU HIZLA GAYET ETKILEYICI BIR SES CIKARDIHI VE YAKLASIK 2 KM UZAKLIKTAN DUYULAN VE COK INCE ETKILEYICI SES CIKARMASI ATMACALARTI URKUTUYOR VE SIZINLE PAYLASMAK ISTEDIHIM BIR VIDEO http://fr.youtube.com/watch?v=E2I2arfz3U4 FAKAT KAMARADAN FAZLA YANKI YAPMIYOR RUZGARIN SESINDEN DOLAYI TESEKKURLER MUSA CELIK

Peki bu dudukleri taklaci kuslara deneyen olmusmu hic,ayricada nereden temin edebiliriz bu düdükleri...

Paylasimin icin tesekkürler.

SELAM, evet sayin arkadasim her turlu ucan kusa takilabilir ve ayni ses hepsinden cikabilir ayrica yil basinda sahsen ben kendim getirecem ve Bursanin mustafa kemal pasa ilcesinde canli olarakta kuslara takip ucuracahim ayrica isteyen arkadaslarda benden temin edebilir saygilarimla

musa kardes bende susurluktan emre banada temin edebilirmisin

abi ben bursa m.kemalpaşa dan samet garip atmacanın en büyük korkusu bir silah birde 36gr 3 numara fişek ben hepsini denedim

BU DùDùKMù MUSA ABI GùVERCINLERE TAKTIGIN ???

selam evet bu ve buna benzer cesitli ve farkli sekillerde ve fotaraf nasil konuyor islemini beceremedihim icin fotoraflari yukleyemedim yakinda insallah yaparim saygilar

slm ewet arkadaşlar bende böyle bir yöntem duymuştum hatta trabzondaydı herelde kuşların ayağına takılmıştı düdükler haberlere çıkmıştı bende ordan böyle birşey biliyorum bencede güsel bir yöntem

SELAM sayin arkadasim sarikir tahminim sizin tarif ettihiniz ziller olsa gerek yine o tur zilde takip ucuruyorum fakat henuz video om yok ve duduk veya fulut diye adlandirdihimiz cisim bir nevi ince hardal ,sazliklarda bulunan saz ve yine buna benzer pinpon topundanda yapilmaktadir ve yakinda daha genis ozetli fotoraflari ile belirtticem saygilar

SELAM SAYIN BALTACI BASI ARKADASAMINA SUNU SORMAK ISTERIM BIR OYUN KUSU DERKEN NEYI VE HANGI IRKKI TARIF ETTI VE HERHALDE TURKCEYE CEVIRDIHIMIZ ZAMAN YER TAKLASI DIYE ADLANDIRACAHIMIZ SADECE YERDE TAKLA ATAN VEYA YERDE MAKARA YAPAN KUSLARA TAKILMAZ VE IFADELIRIMDE HER TURLU UCAN KUSA TAKILABILECEHINI AYRICA BENIM KUMESIMDE TAM 11 CESIT TURK IRKKI KUSU BESLEMEKTEYIM DENEYLERIMDE DE HER IRKTA YAPILMISTIR VE BESLEDIHIM BUTUN IRKLARIM GEREK TURKIYEDEN GEREKSE AVRUPADAN OLMAK UZERE IRKLARININ EN IYILERINDENDIR HATTA O KADAR IYI VE KALITELILEDIRLERKI ICLERINDE 7 VEYA 8 CINS UZERINDE HODRI MEYDAN DIYECEK KADAR KALITELI OYUN KUSLARIDIR VE ORNEK VERIRKENDE GERCEKTEN YAPILMIS ORNEK LER UZERINDE VERIRSEK GERCEKCI VE MANALI OLUR HELE BIRDE TAKLA BESLIYORSANIZ YAZMIS OLDUHUNUZ CUMLENINDE HICBIR MANASI KALMIYOR CUNKI TAKLA KUSUNA BIRAKIN FULUTU DAHADA COK ZOR OLAN VE BAZEN ZORLANDIHINI KENDIMDEN EMIN OLRAKTA IFADE EDBILIRIMKI ZILLER TAKILIR VE ESKILERDE YAPILANBIR ZEVK CISMIYDI ZILLER. SAYIN ARKADASIM NE TUR KUS BESLEDIHINIDE IZAH EDERSEN SAYGILAR SUNARIM

duyuru turkıyede ılk defa

selam butum dostlar

taklacı güvercine bu düdükleri takabilirsiniz.ama iş böyle olunca taklacıdan oyun bekleyemezsiniz.kelebek gibi gezer havada.eğer bir güvercinim oynamıyorsa,bari bir işe yarasın şahinlere yem olsun.

karataş32' Alıntı:
paylasım için tesekürler

Sadece teşekkür etmek için konu altındaki veya mesaj altındaki teşekkür et özelliğini kullanmanızı rica ediyorum.

sn. musa bey yazınızı yeni okudum ve teşekkür ederim benim oyun kuşlarından kastım bizim ankarada çoğunlukta beslenen yere en az 3 metre mesafe kalıp tekrar yukarı doğru fışkıran fişek yapan kuşlara oyun kuşu deriz.inşallah yakın süre içinde videolarını gönderdik bu sitede seyreder düdük takılırmı takılmazmı yorumunuzu yazarsınız.saygılar.

baltacıpaşa' Alıntı:
sn. musa bey yazınızı yeni okudum ve teşekkür ederim benim oyun kuşlarından kastım bizim ankarada çoğunlukta beslenen yere en az 3 metre mesafe kalıp tekrar yukarı doğru fışkıran fişek yapan kuşlara oyun kuşu deriz.inşallah yakın süre içinde videolarını gönderdik bu sitede seyreder düdük takılırmı takılmazmı yorumunuzu yazarsınız.saygılar.

selam sayın baltacı kardesim çok güzel ifade ettiniz ama şunu beyan edeyimki dedihim gibi her türlü ( ucan )kuşa dedim yani sizin dedihiniz gibi oyun kuşunda denemişimdir o yüzden herhangi bir kaygınız olmasın selamlarımla

Musa Bey ben buna katılmıyorum.
taklacı kuşu sefer sırasında 10 gramlık bir yük bile performansını etkiler.
daha detaylı bunun bağlanışını falananlatırmısınız.
bana göre her yönden performans kuşunu yani taklacı kuşu bozar.tamam belki takla atmasını engellemez ama performansında düşmeye yol açacağını düşünüyorum.taklacı besliyorsanız eğer bu dediklerimi anlayabileceksinizdir.

atmaca,kerkenez aslında flütten korkmaz flütün tiz sesi atmaca sesine benzediği için dikkati dağılır.

metin abime katılıyorum,onun kuşlarını izledim ,ağırlık değil ses bile kuşu rahatsız eder kuşlar stressizse 4*4 oyun yapar.herkes nasbini alır,savaşçı kuşlar dileğiyle saygılar. :oley:

Bu bahsettiginiz konu taklaci kusta olmaz diye düsünüyorum,cünkü kimisi taklasini sert attigi icin hayvanda tahribat olabilir ayrica taklaci kusta kuyruk cok önelmidir kuyruguna takildiginda sorun olabilir diye düsünüyorum.Gende siz daha iyi bilirsiniz en azindan denemissinizdir.
Iyi günler.

sLm bu fülüt dönek yada dolapçı kuşa takılırmı?bir de şunu sorma isterim kuş bunu taşırken stres yapmaz mı?hani eskiden ucmayan kuşların ayagına poşey baglarlardı o hesap:)).döneklerin bazıları kuyruklarını ısırarak tam bi daire yapar bu fülüt olunca oyunu bozcagını düşünüyorum.

......................:UşAkTaN__SeRDaR__aRSLaN:......................

bende atmacanın en cok korkdugu sey bence fıseklerdır torpiller vs.ama en cok baykuslardan cok korkuyor

ya bırakın bu boş lafları flutmuş bilmem neymiş.Dünyanın kuralı bu kardeşim.Şahin güvercini yer!Bu iş bukadar.Bir doğancı olarak hepinizi kınıyorum. ve her zaman yırtıcıların yanındayım ve güvercinlerinizi avlamaya devam edeceğim.Bukadar...
011021867-big.jpg

selamun aleyküm .arkadaşlar atmaca dendimi kelimesi bile beni sinirlendirmeye yetitiyor 15 tane bu sene kuş verdim atmacaya bu lanet hayvana korkutmak için fülüt değil uçurduğumuz kuşun eline silahta verseniz nafile nerden çıktığı hayvana nerden vuduğu belli olmuyor eylül ayına geldik hala saldırı devam ediyor sanırım bize kuş uçutturmamaya yemin etmiş bu nalet hayvanlar canımız yanıyor arkadaşlar canımız çarede yok gibi bişey saygılar

Geri