Atmacaya kaptırdığım yavrum

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ozgur06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 17
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

ozgur06

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
özgürr
Meslek
kahveci
İlgi Alanı
Kediler
Bugun sabah 7 gibi atmacanın almış olduğu yavrum. İlk yavrum olması vede tek e dustu diye ilk defa bugun tek kaldırdım 30 saniye olmadan atmaca aldı daha yukselmemişti bile . Saglık olsun

Ekli dosyalar

• Atmaca kurbanı.webp
    Atmaca kurbanı.webp
    124.8 KB · Görüntüleme: 1,458
Yapma yaaaa off ya çok üzüldüm kardeş, geçmiş olsun Allah kimsenin başına vermesin. Diyecek birşey bulamadım ama atmacaya büyük sövdüm, o kadar yabani kuş içinde bizimkilere musallat oluyor ya deli oluyorum.

özgür, büyük geçmiş olsun.

(ben kuşları uçurmadan evvel mutlaka kuşları takip ediyorum, mübarek hayvanlar hava da yırtıcı kuş varsa hemen kafalarını yan dikip bakıyorlar, ben de kendi gözümle görmesem bile anlıyorum ki yukarı da bir beleşçi dolanıyor, yere hemen yem atıyorum, çaylak kuşların uçmasını da engellemiş oluyorum, ama nasipten çıktıysa yere yem de atsan 1 hafta kuşu da uçurmasan, gidecek olan bir şekilde elden gidiyor)

Söyleyip duruyordu zaten atmacalar geziniyor diye üzüldüm valla kendi kuşum gitmiş gibi oldu yani.

Sabah hevesli hevesli direk kumes e gittim gök u attım tek dün ufak ufak fişekler gibiydi dedim ilk onu atayım sonra diğerlerini toplu kaldırırım. Hayvan 2 dakka ucmadı kumese soktum. Bu em buyuk yavru gruptan ayrı takılıyordu zaten önceden dedim bunu bir tek deneyim kumesten tel bölmeden cıktı ben dışarı çıkana kadar kafayı bir kaldırdım çatı hizasında atmaca oyle bir gecti evin öteki kısmına koştum bakayım aldımı almadımı diye ama ne atmaca nede kuş var ortalıkta. Alçakdan aldıysa bahçededir diye baya aradım ama yok. Su ana kadarda gelmedi kuş ama atmaca 1saat once yine buradaydı . Sonrasında da buyuk kahverengi birşey geldi bahcenin uzerine onu video ya aldım ne oldugunu bilemedim.
FeLix_' Alıntı:

(ben kuşları uçurmadan evvel mutlaka kuşları takip ediyorum, mübarek hayvanlar hava da yırtıcı kuş varsa hemen kafalarını yan dikip bakıyorlar, ben de kendi gözümle görmesem bile anlıyorum ki yukarı da bir beleşçi dolanıyor, yere hemen yem atıyorum, çaylak kuşların uçmasını da engellemiş oluyorum, ama nasipten çıktıysa yere yem de atsan 1 hafta kuşu da uçurmasan, gidecek olan bir şekilde elden gidiyor)
Haklısın ve sesde cıkarırlar. ama benim kumes in etrafı tamamen kapalı 3 tarafı agaçlar ön tarafdada yuksek ev var kusları kumesin oldugu yerden sadece kumesin üzerin e gelince görünüyor baska görükmüyor. Kusları kaldırıp evin diğer kısmından görebiliyorsun yada catıda seyretmek lazım. Burada surekli atmaca vs. Var yakında orman var ve köy yerinde 10 dönümlük bir meyve bahcesinde besliyorum. Hakan adana bulsam 1 takım beslerim atmacayla yarısır aslında ne dersin

Ekli dosyalar

• Kümes.webp
    Kümes.webp
    170.7 KB · Görüntüleme: 1,445
ben denemeni öneririm, kuşların yanına 1-2 çift adana veya iri postalardan atarsan atmaca problemin %90 çözülür, atmacanın peşine takılıp kovalayan postalar gördüm ben :)

yazık olmuş ya çokta güzelmiş kuş kaçırınca üzülmem ama kedi yada atmaca vs. kaptığı zaman dayanamıyorum inşallah yeni sağlıklı yavrular büyütürsün saygılar.

yanlız ortam çok müsayit atmacaya işiniz zor geçmiş olsun

Geçmiş Olsun ...

ozgur06' Alıntı:
Sabah hevesli hevesli direk kumes e gittim gök u attım tek dün ufak ufak fişekler gibiydi dedim ilk onu atayım sonra diğerlerini toplu kaldırırım. Hayvan 2 dakka ucmadı kumese soktum. Bu em buyuk yavru gruptan ayrı takılıyordu zaten önceden dedim bunu bir tek deneyim kumesten tel bölmeden cıktı ben dışarı çıkana kadar kafayı bir kaldırdım çatı hizasında atmaca oyle bir gecti evin öteki kısmına koştum bakayım aldımı almadımı diye ama ne atmaca nede kuş var ortalıkta. Alçakdan aldıysa bahçededir diye baya aradım ama yok. Su ana kadarda gelmedi kuş ama atmaca 1saat once yine buradaydı . Sonrasında da buyuk kahverengi birşey geldi bahcenin uzerine onu video ya aldım ne oldugunu bilemedim.
FeLix_' Alıntı:

Haklısın ve sesde cıkarırlar. ama benim kumes in etrafı tamamen kapalı 3 tarafı agaçlar ön tarafdada yuksek ev var kusları kumesin oldugu yerden sadece kumesin üzerin e gelince görünüyor baska görükmüyor. Kusları kaldırıp evin diğer kısmından görebiliyorsun yada catıda seyretmek lazım. Burada surekli atmaca vs. Var yakında orman var ve köy yerinde 10 dönümlük bir meyve bahcesinde besliyorum. Hakan adana bulsam 1 takım beslerim atmacayla yarısır aslında ne dersin

Valla kardeş ben denemedim atmaca ile hiç uğraşmadım çözüm olacaksa elbette yerin müsait yer sorunun yok al tabi. Ama bence ben bir tüfek bulup geleyim o .... yi oraya direk yapıp asalım fikri daha mantıklı gibi geliyor. Şaka falan yapmıyorum valla çok sinirliyim dönüp dolaşıp konuya geri dönüyorum. Yöntemi söyleyen arkadaş denedim başarılı oluyor diyorsa güvenilir bir insana benziyor denemekte de fayda var. (O ....ye Tüfek garantili çözüm olur)

Neyse artık olan oldu bundan sonra daha cok dadanacak benim oraya demektir aldıgını göremedim arkada kaldım ama saat aksam 8 e kadar kuş gelmedi sanırım yakalamış. Hakan senin aklında olsun 1 takım adana yavru ekesi olsun mümkünse duyarsan görürsen sen bulursan al ben gelene kadar beklemezler o yüzden ben senden teslim alayım olurmu

ozgur06' Alıntı:
Neyse artık olan oldu bundan sonra daha cok dadanacak benim oraya demektir aldıgını göremedim arkada kaldım ama saat aksam 8 e kadar kuş gelmedi sanırım yakalamış. Hakan senin aklında olsun 1 takım adana yavru ekesi olsun mümkünse duyarsan görürsen sen bulursan al ben gelene kadar beklemezler o yüzden ben senden teslim alayım olurmu

Ok yavru ekesi adana sipariş tamam :D

Senin çevren geniştir hocam yüzden. Benim çevremde bir tek sen varsın .

ozgur06' Alıntı:
Senin çevren geniştir hocam yüzden. Benim çevremde bir tek sen varsın .

Allah razı olsun beni kendine bu kadar yakın gördüğün için gerçekten ilgileneceğim.

gecmiş olsun insanın cok zoruna gidiyo ama yapacak bişyde yok

Arkadaşlar kuş hala yok kesinlesti sanırım atmacanın aldığı .

Bugun güzel bir haber aldım bizim bir tanıdık bu civardan bir bahçe aldı içinde 2-3 çift güvercin varmiş ve 2 tanede köpek. Köpekleri gördüm rot ve kangal. Bakmaya gittiğimizde catıda gök görmüştüm yavrudan sonra biraz sevindirici bir haber oldu benim için paylaşmak istedim
kuşla işi olmazmış benim olur

sabah çok erken uçurma doğan atmaca kuşun kanat sesini duyar gelir yabanilerle evcil kuşları ayırt eder kesin dalar başıma çok geldi akşam güneş batımındada fazla uçurma üzülürsün

Geri