!!!!ATMACAYA YAKALANMAYAN BİR KUŞ CİNSİ!!!!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan onur198521
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

onur198521

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Uzaklaştırıldı
Meslek
Uzaklaştırıldı
İlgi Alanı
DEĞERLİ KUŞBAZ ARKADAŞLAR BEN HANGİ GÜVERCİN CİNSİNİ BESLEMELİYİM Kİ ATMACA ALMASIN

BIKTIM ARTIK TAKLACI BESLEMİCEM OYUN KUŞUNU ATMACA BIRAKMIYO ÖNERİLERİNİZİ BEKLİOM

şahin ve atmaca saldırısından en çok cinpernin kurtulduğunu duymuştum. araştırmanı tavsiye ederim. ama genellikle form (süs) amacı ile beslendiğinden fiyatları biraz pahalı. posta ve bango cinperiye göre daha ucuz ve bulunması kolay kuşlar . bence.

bence atik kuş almalısın taklacılar genellıkle daha yavas oluyolar havada ve buna göre benim tavsiye edecegım kuslar ya bango olur ya posta bak dönek kuşlarda cok iyi bende karabas kara kuruk var karga ,atmacave yaban kulsara satasıp duruyo havada rahat durmuyo cok atık bi kuş karabaş ayrıca cok akıllı oluyolar bendeki karabaş sahane bence gökyüzünde nokta oluyo kayboluyor (:
danızmak ıstersen msn adresım [email protected]

bak ne dıyecem sen dedıgım gibi yapsan daha güsel olur heralde kumeste daima 1 veya 2 sif posta bango karabaş veya posta tut atmaca geldıgı zaman senın dedıgım yuksek kusları kaldırırsın bı yavruda catıya atarsın diğerlerı hemen ıner dedıgım yuksek kular yakalanmaz kolayca zaten poynar atmacayla benım mavi var tek o atmacayl aoynuyo sıradan bi kus taklacı (:

ARKADASIM, ATMACA,SAHIN VE BENZERI BIR UMUM YIRTICI VE AVCI KUSLAR SADECE SENIN DEGIL BUTUN KUSCULARIN ORTAK SIKAYETIDIR.BENIM SANA TAVSITEM AVCIYA AV OLMAYAN KUS ARAMAN YERINE, AVCIYI AVLAMANDIR.NASIL YANI ? DERSEN SOYLEKI, HER AVCI KUSUN KENDISINE AIT BIR AVLANMA BOLGESI VARDIR.SENIN KUS UCURDUGUN MEVK'DE BIR AVCI KUSUN BOLGESI ICINDE KALMAKTADIR.DOLAYISIYLA AVCI KUS BIR KAC KEZ KUSUNU AVLAMIS ISE, O ORYA ALISKANLIK YAPMISDIR.SEN O, AVCIYI ETKISIZ HALE GETIRMELISIN .BU ISI YAPMANIN BIR COK SEKLI VAR. BEN SANA IKI TANESINI ANLATAYIM. 1=KUSUNUN BIR TANESINI YEM OLARAK KULLANACAKSIN.KUSU UCURMADAN ONCE KUSUN DOSUNDEN BACAKLARINA KADAR OLAN ALT KISMINA TUYLERNI KALDIRARAK
KUSUN ETINE TEMAS EDECEK SEKILDE ZEHIR SURMELISIN (ORNEK FARE ZEHIRI) BU DURUMDA AVCINI TOPRAGI BOL OLSUN 2= TUZAK KAVES YAPABILSIN ,NASILMI ? SOYLE ,ENI , BOYU , YUKSEKLIGI ,BIR METRE VEYA CIVARINDA INCE VE KUCUK GOZENEKLI TEL ORGUDEN BIR KAVES YAP,KAVESI AVCININ KOLAYCA GOREBILECEGI VE DALA BILECEGI BIR YERE YERLESTIR SABITLE KAVESIN TAVAN KISMINDAN 25 ILA 30 CM CAPINDA BIR GIRIS KAPASI (DELIK) AC KAVESIN ICINE YEM OLARAK BIR TANE GUVERCIN BIRAK BU SUREDEN SONRA BIR MUDDET KUSLARINI UCURMA DOLAYISIYLA HAVADA KUS AVLAYAMAYAN AVCI ACLIKTAN GOZU DONUNCE TUZAK KAVESE YONELECEKTIR. AVCI KAVESE GIRIYOR AMA CIKAMIYOR BU DURUMDA AVCIYI ETKISIZ HALE GETIRMEK SENIN TERCIHINE VE BECERINE KALIYOR. SIMDIDEN KOLAY GELSIN

gercekten güzel yöntemlermiş

ELEMİM

merhabalar bence arkadaşımızın fikri çok daha doğru. hadi bölgemizdeki(aslında biz onun bölgesindeyiz ya neyse)bir atmacayı avladık. sonra bölge boşalınca bir diğeri bu bölgeyi sahiplenecek onuda avladık. sonra diğeri nereye kadar. atmaca soyunu kuruttuk diyelim. e bi de şahin var sonra doğan. bencede en doğrusu atmacadan kurtulabilecek kuşlar beslemek. o hayvanlarda allahın onlara verdiği göreve göre yaşıyor.

Bu forumda avlanma diye bir konu veya mesaj olması yasaktır. Atmacada avlanmak zorundadır. bhu doğanın kanunudur. Onu öldürmeden kurtulmanın bir çok yolu vardır. Forumda ilgili bölümlerde bunları çok değerli tecrübelerini paylaşan arkadaşlarımızın konuları mevcuttur. Atmaca, şahin gibi yırtıcı hayvanları öldürülmesinin, beslenilmesinin cezası 4000 ytl den başlamaktadır.
Konu tarafımdan Kilitlenmiştir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri