ATMACAYI KINAMA...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SerdarBRS
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 24
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K

SerdarBRS

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Serdar Mustafaoğlu
Meslek
Ozel Sektör
İlgi Alanı
Kuşlar
Doğa kanunu olabilir tamam, ac kalmis hayvan yasamak icin yapti tamam be mendavur şey en begendigim gozumden bile sakindigim yawrulugundan beri ellerimle uzerine titredigim bozali arabimi ne aliyorsun, git işine ya yaptigin kalleşlik, iste acim de gidip sana tavuk cigeri filan alayim ye ne istedin guzelim kuştan, sinirden her yerim titriyor, nefret ettim ya bende yanimda bundan sonra her ucurusumda mantar tabancasi bulundurup seni korkutmazsam, oda yetmedi kuru sıkı senmi yaman benmi yaman...

Bir kere daha Atmacazede olduk, allah kimsenin basina vermesin...

Rahat ol kurban ins. malum rizki veren ALLAH sende o kuslari üretemedigini ve devamini göremedigini düsün ama Rabbim sana nasip etmis yetistirmisin yenisine saglik takma kafana,ins. tekrar yavru alir ve agiz tadiyla ucurursun.Atmaca konusuna gelince eger yüksekte sinek diye tabir ettigimiz yerde aliyorsa yappcak bir sey yok ama yakinda aliyorsa kurusiki iyi bir cözüm diye düsünüyorum bilmem katilirmisinda.

Yinede sen bilirsin....

ALLAHA EMANET OL.

Cok guzel yazmissin tesekkur ederim.
Fakat daha uretemem cunku annesinide aldi bu atmaca, yumurtalarini baskasina baktirip yetistirdim, tüyünden dolayi herkez begeniyordu kusu, acaba nazarmi degdi nedir, ben simdi bu kani nasil bulucam elimde bi erkek kaldi , birde bi yawru inşallah yawru dişi olur...
hala inanmiyorum ya, izine cikmistim bundan 20 gun boyunca izinde en hayal ettigim sey bol bol uyumakti ki ben saat 6,15 te kalkip o o yawruya performans yuklemesi yapiyordum, uyku umurmda bile degildi annesini gormek istiyordum onda, ama nasip 1 aymis, bu 4 . atmaca saldirisiydi 3unde cok profosyonel dawrandi kacti, dahada fazla korkmuyordum nede olsa artik alisti diye ama buı sefer digerlerinin tersine sahin alttan girip aldi..
ne diyelim dicek birseyde yokki..
allah tum atmacazedelere sabir versin.

Bugunki Gozbebegim Resimdeki..

Serdar bey; malesef gözümüz gibi bakıpta yetiştirdiğimiz kuşlar atmaca saldırısına hedef olabiliyor,gecen haftada benim arap sazlı kelebiğimi yaraladı, kursağını parcaladı diktim duzeldi, şu an iyi .

BESİN ZİNCİRİ BİRŞEY DİYEMEYİZ VERENDE ALANDA ALLAHÜ TEALA SAYGILARIMLA...

Veren de alanda Hz:ALLAH . elhammdülillah.

sağlık olsun abi.daha iyileri gelir Allah' ın izniyle altlardan...sağlıcakla kalın...

İnşallah yavrun dişi çıkar diyelim. Eh abi madem son damar neden yavru çoğaltıpta uçurmuyorsunki?

oncelikle havadaki performansi lazim, eger havada performans gosteremezse hayir beklemem, onun icin perofmrnasina bakip tecrube kazanmasini istedim, dewamlida oyle yaparim, kuslarimin ucamaz sekilde yerlerde yada dewamli kapali kumeste olmalari hosuma gitmez, uzgun olduklarini dusunurum, talihsiz bir olay ama herseyde bir hayir wardir derler ya.. bizde oyle dioruz.

önemli değil kafana takma daha iyilerini allah sana nasip eder.

Re: ATMACA SEVENLERDEN BIRI OLARAK

SLM guvercınzede kardesım... bende GUVERCININ en buyuk dusmanı INSAN olarak goruyorum cunku en sevdıgım cakal doneklerım 4 kez kumes yaptım hepsındede calındı basım belaya gırmesın dıye artık ıkıncı hobım olanATMACA -SAHIN beslıyorum onlara da hasta yada olu guvercın serce ne bulursam yedırıyorum yada para ıle et satın alıp beslıyorum... demek ıstedıgım :kuslarınızın calınmasından daha ıyı bence dogadakı savasa karsı guvercının kaybetmesı. obur turlu olsa sız bır guvercın ıcın kımbılır ne gıbı pıs olayların ıcıne dusecek basınızı belaya sokacaktınız bunu da daha ıyı dusunun derım ve sızı beladan kurtardıgı ıcın bence o atmacaya TESEKKUR edınız benden tavsıye...
.

Abi kafana takma verende allah alanda allah bu işler nasip işi!

evet sahin atmaca dan kolay kolay kurtulunmuyor yapabilecegimiz az sey var ya bulutlu kapali havalarda kus ucurmucaz cùnkù o havalar genellikle sahinin havasi olur egerki hergùn ayni saatlerde kus ucuruyorsak ve oda o saatlerde geliyorsa o zaman hayvan alismis demektir saatleri degistirecez yada birtane gùvercine carpmadan gomlek yapicaz sahin onu aldiginda carpmalar vucuduna takilcak sonrada mefta olur o sahin zaten baskada zannetmiyorum biryol olsun :? ama doganin kanunu bu sahinin gùnahinada girmemek lazim derim bne secim vicdana kalmis

bayramdan önceki gün yeni uçurduğum baskalarımın yavrusu olan çikolata baskam atmaca tarafından kovalandı ve gelmedi onun ardından korkudan beyaz kelebeğim kaçtı :(

Benim kuşlarıma atmaca saldırdığında imkanım olduğu takdirde yani denk gelirse atmacayı tüfekle vurmayı düşünüyorum. Tamam besin zinciridir veya kaderdir ayrı konu ama niye dağda otlattığmız koyunlara kurt saldırınca besin zinciridir deyip seyretmiyoruz olayı? Koyunları Allah vermiyor mu? :tamam:

kümesin icine dalan atmaca,yazık ki alamamış herhalde saymadım kuşları ama bir rüzgar sesi ve arkamdan kaybolan bir karartı.ve bütün kuşlar havada cok hızlı ve atik bi hayvan tabi giden de cok oldu bugüne kadar ama yapacak bişey yok.geri de kalanlar sağolsun.kuş ucurmadan önce tüfek le ve kurusıkıyla iiki el ateş edin faydalı oluyor.veya 2 veya3 kuş ucurup öncülük yapıp sonra iki üc el atış tüfekle veya kuru sıkı ile gelmez tahmin ediyorum ben öyle yapıyorum.ama kümese kadar daldı,,,,,,

tearfulchild' Alıntı:
Cok guzel yazmissin tesekkur ederim.
Fakat daha uretemem cunku annesinide aldi bu atmaca, yumurtalarini baskasina baktirip yetistirdim, tüyünden dolayi herkez begeniyordu kusu, acaba nazarmi degdi nedir, ben simdi bu kani nasil bulucam elimde bi erkek kaldi , birde bi yawru inşallah yawru dişi olur...
hala inanmiyorum ya, izine cikmistim bundan 20 gun boyunca izinde en hayal ettigim sey bol bol uyumakti ki ben saat 6,15 te kalkip o o yawruya performans yuklemesi yapiyordum, uyku umurmda bile degildi annesini gormek istiyordum onda, ama nasip 1 aymis, bu 4 . atmaca saldirisiydi 3unde cok profosyonel dawrandi kacti, dahada fazla korkmuyordum nede olsa artik alisti diye ama buı sefer digerlerinin tersine sahin alttan girip aldi..
ne diyelim dicek birseyde yokki..
allah tum atmacazedelere sabir versin.

Bugunki Gozbebegim Resimdeki..

candan dostum üzülme bende daha yeni aynı arap kelebeğim var süper oyunlu sana hediyem olsun belki yerini tutmaz ama senin arabın bunla idare et inşallah dahaiyileri senin olur saygılar nasıl gönderebilirim özelden yazarsan sevinirim

Saol Abi Allah Razi oLsun, doganin kanunu artik kabul ettik, atmacaninda cani saoLsun napalim mukadderat oda yasamak icin öldur felsefesini kullaniyor.. Bizde Kalan Saglar Bizimdir dioruz :)

MISIRİ

Arkadaşım öncelikle üzgünüm.
Ben Bodrum da yaşıyorum ve mısiri cinsi güvercin besliyorum. Sana bir çift yavru verebilirim. ben öyle kurtuldum. daha öncede benimde çok kuşlarımı aldı bu hayvan. ancak şimdi önce mısırı olun kuşları uçuyorum. onları zaten yakalayamıyor. bakıyorum atmaca yok diğer kuşlarımı ucuruyorum. hatta ilk bir hafta sadece mısırı ucur onları yakalayamadığı için hayvan vazgeçiyor bir daha gelmiyor. Hatta bir seferinde benim kuşun arkasından giderken karşı evin pergulesine çarptı ve hayvanın bir kanatı kırıldı. sokaktaki köpekler yedi. ben aslında acıdım almak istedim ancak gerçekten yırtıcı bir hayvan. ama ben mısırıleri Diyarbakırdan getirdim orda çok ünlüler. orda en pahalı kuşlar zaten bunlar. burda nedense para etmiyor. bence en değerli kuşlarda mısırılar. evciller, başka dama inmizler, hatta çok yormasan başka yere bile konmazlar, hızlı ucarlar, küçükler, sevimliler, ... Bunlar tamamen benim yaşadıklarım. yavru döneminde sana benim gök kuyruk veya zengo yavrularından bir çift vereyim üçretsiz bir ucur. ben zaten ucmayan güvercini sevmiyorum. inan atmaca bile şaşıracak. Bu arada o doğa olayını izlemek inan bana zevk veriyor. öyle iki kuş arka arkaya hızlı hızlı ucuyor. ben artık zevk almaya başladım.

Sevgili Dostum Veysel Bey,
Hediye Teklifiniz Icin Tesekkur Ediyorum, Fakat Yonetici Vasifindan Dolayi Kullanicilardan Gelicek Hicbir Hediye vs Gibi Tekliflere Sadece Tesekkur Etmekle Yetiniyoruz.
Misirilerinizin resimlerini bizlerle paylasmak isterseniz cok seviniriz, Sizler gibi bilincli Güvercin yetistiricilerini aramizda Gormekten memnuniyet duyuyoruz, Sizden Son Bir Istegim Profilinizi Eksiksiz Doldurmanizdir,
Bilgilerinize ve AnlayisinizaTesekkur Ederim.

hersey ıyı guzel ama bızler ders almıyoruz.akıllanmıyoruz canımız yandımı .ıs ısten gecmıs oluyo

Geçmişolsun öncelikle, bu yıl bende çok çekiyorum ...
Konuyu esprili bir şekilde dile getirmeniz çok hoşumagitti , nüktedan bir dostumuzsaunuz belli ki
Nediyelim Alllah geride kalan lara uzun ömür versin ::))..selamlar .ŞEREF

aynı kaderıo paslasıyoruz be kardes benımde bugun aldı atmaca ya cok uzuyorum varya

bende 02.06.2009'da yani bugün ilk kuşumu kaptırdım şahine çok zoruma gitti kuş azmandı ama can işte ben azmanmış taklacıymış ayırt etmem bana candır onlar mal olarak görmem ben bi kuşu satarken bile düşünürüm acaba sattığım yerde neler yaşar diye falan ama bugün feleğin kahpe yüzünü gördüm :'(ve şahine kaptırdım hala inanamıyorum nasıl kaptırdığıma :'(ama 5-10 metre sonra geri düşürdü sanırsam gördüğümde kuş ayaklarındaydı 3-5 saniye sonra göremedim düşürmüştür büyük ihtimalle ama inş. geri gelir bir zarar gelmemiştir ama kurşun gibi girdi ben vücudunda ucacağı kadar yaralanmasına razıyım yeter ki kanatlarına bir zarar gelmesin :'(

Ben bilerek ilk önce 1 çift azman atıyorum havaya kuşları uçurmadan önce belki atmaca kapar diye.Yine bi gün bi çift azman kaldırdım 10 dk uçtular tamam dedim karnı tok galiba dalmaz bugün azmanları indirdim.Bi çift edremit kaldırdım daha 2 tur dönmediler atmaca daldı dişisine .Şimdi be mübarek hayvan azmanı kap 10 tane kap her gün bi çift azman helal olsun ama gidip en güzel kuşlarımı kapma.Ama artık niyeti bozdum hiç demicem yok koruma altındaymış şuymuş buymuş yok ilk gelişinde saçmayı yicek.Kuş niyetine. :sinirli:

Geri