ava giderken avlanmak diye buna derler..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mirocu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 24
  • Görüntüleme Görüntüleme 8K

mirocu

Üye
Siteyi ziyaret et
selam değerli dostlarım..atmaca değilmi ki bizlere tavuk gibi kuş baktıran..işte yaradılışı gereği eline geçirdiği zaman götürüp yer en güzel kuşumuzu ...

ama avcı iken avlanmakta var bu ortamda...işte avcının sonu..

İŞte hep diyoruz ya doğanın kanunu doğanın kanunu diye buda onun resmi.
Atmacaları,şahinleri vuranlar dikkat edin bir gün atmaca gibi sizler de av olabilirsiniz. :ckmk:
ALİ Hakan abi bu güzel ve bir o kadar da anlamlı paylaşımın için teşekkür ederim.

iyi olmuş atmacaya :heyo:

Arkadaşlar o zaman biz güvercin ve baykuş besleyelim belki o zaman atmaca ve diğer yırtıcılar bunlar sayesinde azalır bizde güvercinlerimizi rahat rahat uçururuz....:)

Arkadaşlar ben baykuş hastasıyım duyduğum kadarıyla baykuş olan yere yırtıcı kuş gelmiyormuş, güvercinlerede karışmıyormuş sanırsam, dama bitane almak lazım bunlardan nerden temin ederiz bu hayvanları besleyen varmı evcilini falan ?

güzel ve bu anlamlı paylaşımdan dolayı teşekkürler. besin zinciri :D

feyzikaya' Alıntı:
güzel ve bu anlamlı paylaşımdan dolayı teşekkürler. besin zinciri :D
eser_733' Alıntı:
Arkadaşlar ben baykuş hastasıyım duyduğum kadarıyla baykuş olan yere yırtıcı kuş gelmiyormuş, güvercinlerede karışmıyormuş sanırsam, dama bitane almak lazım bunlardan nerden temin ederiz bu hayvanları besleyen varmı evcilini falan ?
bylegend' Alıntı:
Arkadaşlar o zaman biz güvercin ve baykuş besleyelim belki o zaman atmaca ve diğer yırtıcılar bunlar sayesinde azalır bizde güvercinlerimizi rahat rahat uçururuz....:)
polllat' Alıntı:
iyi olmuş atmacaya :heyo:
şeref' Alıntı:
Yaşasın baykuşlar::))selamlar.ŞEREF
Ömer ÖZKURT' Alıntı:
İŞte hep diyoruz ya doğanın kanunu doğanın kanunu diye buda onun resmi.
Atmacaları,şahinleri vuranlar dikkat edin bir gün atmaca gibi sizler de av olabilirsiniz. :ckmk:
ALİ Hakan abi bu güzel ve bir o kadar da anlamlı paylaşımın için teşekkür ederim.

selam değerli dostlarım...aslında bunu intikam alınmıştır gibi düşünerek atmadım..bende illet olarak nitelendiriyorum ama sonuçta avcı bu hayvan ..avlanacak..atmaca yetiştiren birisi olsaydık bu seferde baykuş düşmanı olcaktı insanımız..ama bu bir döngü,denge...tabiatta bir türün yok olması dengelerin alt üst olması demektir..düşünsenize arıların yok olduğunu çiçeklerin döllenmediğini.......örnekleri çoğaltmak mümkün..bu sebeple dengeye saygı olmalı..ha ne yapabiliriz gibi düşünmeli nasıl ürkütürüz diye düşünmeli bunun yolu bulunmalı..

Atmaca değilmi adı üstünde atlarsa her yere böle olur bi tane baykuşmu belesem napsam iyi olur atmacaya karşı hahaha

eline sağlık garip bi olay ,eko sistemde bi canlı diğerini yerken aynı zamanda yem olmamaya calısıyor.

şehiriçindeyim atmaca var gün de en az 5 tane görüyorum ama bir tane baykuş göremedim :) ben pek sevinemiyorum bu tur resimlere bana yarari olmadigi için fakat yararını gören kuçcu varsa ne mutlu o na...

kainatda her seyin bir hikmeti vardir atmaca ve yırtıcı kuslar olmasa hic kimse kus ucuramaz bence budapesteler bile saatlerini yariya deil belki 1 saat e indirirlerdi yırtıcı hayvanlar olmasa kuslar asla ve asla oynatamazsin kelebekler ve dönekler saten atmacadir kuslari ucuran ben ilk basladiğimda tüfekle ucuruyordum kuslari hic atmaca gelmezdi seref madurlari kuslar ne zaman cekerse alir giderlerdi ama simdi usakta 200 tane atmaca saldiklari icin kuslari saliyorum atmaca geliyor kaldiriyor bende bir uyari atesi atmaca yerini buluyor ve arasira atmaycaya en yem veriyorum böle ikimiz iyi anlasiyoz :))))

selam değerli dostum...ilginç bir yorum katmışsınız

elleme avlasınlar iii olmuş afferin baykuşa gelsin benden bi çift kuş wercem :haha: :haha: :haha: :p
KUBİLAY saygılarımla.......

İşte doğanın müthiş düzeni bu arada bu baykuşları evcilleriştirip güvercinlere bi alıştırabilseydik ne atmaca nede kerkenez hiç bi sorun kalmazdı :hhh: :hhh:

selam değerli dostlarım...aslında bunu intikam alınmıştır gibi düşünerek atmadım..bende illet olarak nitelendiriyorum ama sonuçta avcı bu hayvan ..avlanacak..atmaca yetiştiren birisi olsaydık bu seferde baykuş düşmanı olcaktı insanımız..ama bu bir döngü,denge...tabiatta bir türün yok olması dengelerin alt üst olması demektir..düşünsenize arıların yok olduğunu çiçeklerin döllenmediğini.......örnekleri çoğaltmak mümkün..bu sebeple dengeye saygı olmalı..ha ne yapabiliriz gibi düşünmeli nasıl ürkütürüz diye düşünmeli bunun yolu bulunmalı..

haklısın ama atmacalar artık doğadaki hayvanları yakalamıyorki güvercinler kolay geliyor onları kapıyorlar

bir belgeselde seyrettigim kadarıyle bu hayvanlar yani puhu BAYKUŞ AYRI BUDA BAYKUŞ GİLLERDEN GELME ADI PUHU halk arasında kimi yerde TAVŞAN PEZEMENGİ derler ve bizim buralarda bayagı var bu hayvanlar ne bulurlarsa yerler kedi ,atmaca şahin aklınıza ne gelırse yerlermiş en çok sevdikleride atmaca ,şahin bu tip yırtıcılarmış bence bu hayvanlar koruma altına alınmalıdır bizim gibi kuşçuların yardımcısıdır hehehe selamlar saygılar bir de ben bu kuşların resmini koyayım .MURAT :oley: :oley: :oley:

Ekli dosyalar

bencede bu baykuşun baska bır cınsı cunku baykuş bu kadar buyuk olmuyor karga kadar anca

baykuş cennetten kovulmuş yani lanetli hayvandır o yüzden pek semiyom. sefil bi uçuşları var kanatları çok küçük.

aksine uçuşlarına hastayım assasin gibi avlanıyolar çok sessiz uçuyolar bigün cülükleri kaldırdım uçuruyodum ozamanlar kuşları balkonda besliyorum normalde 5 dakka dönüp gelen kuşlar 15 dakkadır havadaydı şüphelendim aşağıda yukarıda bişemi var diye pencereden üst kata baktım iri boz bir baykuş göz göze geldik biran irkildim bakışları çok ürkütücü gerçekten :D sonra beni görünce fişek gibi bi kalkışı vardı sonra benim kuşlarda indi sonunda :D

böyle büyük baykuşlar senede en az 50-60 atmaca yer..baykuşlar azalırsa doğanda çoğalır atmacada sonra olna bizim gibi kuşçulara olur

CcC Baykuş Reyiz CcC :)))

Geri