Avlanan Tahtalı Güvercinler

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan malatyalıcem44
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 15
  • Görüntüleme Görüntüleme 11K
malatyataklacisi.tr.gg
Ad Soyad
Cem Kavukcu
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Re: B

sevgili kardeşim cem
o resimdekiler bi av hayvanı (tahtalı) avlanılacak veya avlayacaklar. ama tabikide okadar çoğu günah oradakiler katliam yapmış

Re: B

konu başlığını anlamsız açmayın lütfen, tahtalı eti için avlanır ve gecen gün babam getırmıstı tadıda gaeyet güzel, bence pek bir sakıncası yok kurallar dahilinde avlamanın.

AV ESKIDEN İKİ MAÇLA YAPILIRMIŞ ,Birin cisi beslen mek ,yanı rıskını bulabilmek için, ben bunu makul karşılıyorum Düğeri ise avrupada aristokratların zevk için av eti yemek , atıcılıklarını, artırmak avlanan vahşi hayvanların kafa yada gövdelerini doldurup'' özellıkle yırtıcı olanların'' güç ve ihtişism gösterisi yapmak . Bu gun bu ikinci olarak saydığımız AV SİPORU adı altında toplumda belirli gurup larca hala yapılıyor , ben bu durumu KENDİ ADIMA HİÇMİ HİÇ ONAYLAMIYORUM . Av yaparak hayvan öldürerek adınıda sipor koyarak bu işi meşruaştırmayı kabul etmiyorum katılan yada katılmayan lar olabilir . Bazı televizyonlarda görüyoruz insanlar balığı bile yakalayıp tekrar öldürmeden suya birakıyor bu neyse ama bir çok kuşşu yada memeliyi sırf kendi zevkimizi tatmin için öldürmeyi kabul etmiyorum . selamlar.ŞEREF

dünyada ve ülkemizde belirli dönemlerde devlete başvurarak gereken vergi ve pullar alındıktan sonra avlanma yapılabilir. bu yapılan avlarda milli parkların koyduğu günlük limitler vardır bu limitler aşılmamalıdır. yukarıdaki resimlerde yabancı ülkede yapılan tahtalı avlarından kareler var bu ülkelerde bazı hayvanların vurulmasında limit yoktur ne yazık ki. bence avcılık çok vurmak değildir ama insanlar daha çok vurarak kendini tahmin ediyorlar.
bu konuda bu yapılan av değil katliamdır bence.

Bunlar tahtalı yabani güvercin oluyor. Bağdatlardan bile iri sayılır. Eti de çok güzeldir. İzin verilen zamanlar ve sayıda avlayabilirsiniz. Bizim yaptığımız gibi.

tahtalı güvercinler ehlileşebilen , güvercin atasıdır. Etinden , bahsetmek anlamsız. güvercin sevgisinden uzak olmadı mı? TAHTALI GÜVERCİN ŞU AN ; benim güvercinlerimin içindede var onları çok seviyorum. yakışıklı , narin zeki , akıllı kuşlar. BURSA 'DA TAHTALI KÖYÜN 'DE GÜVENLIK GÖREVLİSİYİM. NESİLLERİ tükenmemesi adına kendi bursa oynarlarım kadar iyi bakıyorum. herkesin onları tanımasını isterdim. çok sadıklar. ASİL GÜVERCİNLER. lütfen ÖLDÜRMEYİN. :hungur: :hayir: SEVGİ VE SAYGILARIMLA

daha yeayıtım ülkemizde güvercinler avlanabilr ama en fazla 1 tane oda avmevsiminde ben ava giderin bi kuş vuırdumu tüfeği bırakır kuşları gözlerim ssonra kümesimde beslediğmm iki güvercini posta doğaya salar. avı bırakırım av böyle yapılır.

resimlerdeki avcılık falan değil katliamdır. dinimizde kurallara uygun olarak yiyeceğin kadarını avlamaya izin vardır, bu kadarı doğanın dengesini bozmaktır. ben 18 yıldır kuş bakıyorum daha 1 tane bile güvercin avlamadım ve yemedim. insanoğlu her şeyi yok ettiği gibi yakında avlayabileği yaban hayvanıda bırakmayacak. avcılar inşallah bilinçli avlanmayı öğrenirler.

Bizler hayvan besiyoruz , onlara yem veriyoruz üretiyoruz ellerimizle severek okşayarak .. Bu açıdan yaklaşınca hayvan besleyip te öte yandan beslemediğimiz kendi canı başı derdindeki bi çareleri öldürmek ban göre insanlık değil .. Böbürlenerek geyiğin kazın küçücük bıldırcının kafasını gözünü tutup rrsimler çekiniyorlar çok büyük kahramabnlılar yapmış gibi övünüyorlar .. Büyük başarı !! bilmem kaç tane saçma atan tüfekle eli ayağı boş bir masuma ateş ediyorlar , kınıyorum hatta kendi adıma bu insanları .. ..
Trakyada yaşıyorum ben, hemen herkezin elinde bir av tüfeği , bunların kaçı kanuni mevzuata uygun belli değil, ve bu bölge bereketli bir bölge buralarda kimse açlıktan ölmez ama bu av işi bir kültür olmuş herkez bunu çok doğal kabul ediyor her kapıda av köpeği ..
Bu aylarda çulluk avlıyorlar ama bu çulluk göç ediyor ülkemizde sadece konaklıyor bu günlerde .. Aynı olay bıldırcın dönemindede var .. Anlamıyorum ; kimse bana bunu izah edemez, kimse mantıklı bir izah getiremez bu işe ..
Tamamen faraziye ve safsata konuştukları , yok neymiş avlanınca daha güzel nesilleri korunuyormuş- Devlete av parası veriyorlarmış, iyide öldürdüğün kuşun , tavşanın , Devletle bir anlaşmasımı var - yılda şukadarımızı vurabilirsiniz bak biz çok ürüyoruz aman kontrool altında tutun gibi .. Yazık ..
Av hayvanları var onlar zaten tüketiyor siz tasalanmayın bence eti çok lezzetli evet lezzetli ama her köşede satılıyor bıldırcın sülün ver parasını al kes ye tadını çok seviyorsan .. Ama o doğal değil , birde kıra çayıra çkmak var değilmi asıl amaç bu .. çık kırlara yine hatta yemleme yap resim çek , izle çok dah ötesini yap doğa drneklerine üye ol markalama yap seneye yine bekle o leyleği o ördeği .. Yani uzun bu hikaye , çok daha fazla sını yaza bilirim .. Kimsesiz
masum hayvanlar aslında biz bunun da çok iyi farkındayız .. Bunları bir daha düşünmek lazım belki ..
Kedi- köpek- tilki- yırtıcı kuş- yılan -fare- sansar- gelincik - saksağan - karga- gibi biz kuşçuların doğal düşmanları var mesela , haşere sınıfında hayvanlar bunlar , ( çünkü bize doğrudan zararları var ) ama biz bunları bile öldürmüyoruz .. Haha az nasıl zarar görürüz 'ün yolarını arıyoruz .. Öyleye bunlarda rızık peşinde .. Siz bunların doğal avını elinden alın afiyetle yeyin çok lezzetli çünkü akşamakadarda dağ ova gezindiniz acıktınız da .. yeyin bunları .. Bu garibanlarda bizim evcil hayvanları yiyecek , neyapsın hayvancağızlar doğada vaları az yada hiç yok .. Çünkü insan oğlu daha yırtıcı daha vahşii .. selamlarŞEREF

Bir ilave daha yapayım - mevsiminde ve Devletin müsade ettiği kadar avlamıyoruz ....
'' Denk geldiğinde öylemi !! gerçektenmi ? peki kaçtaneniz bir mi ikimi !! Birde ayrım var yüzde dokksan dokuzu bence günah çıkarma çabası avcılar var mış birde bohçacılar .. Bu konuyu çok yakından izleyen biriyim dışarıdan da değil taa içinden çünkü av yapan dostlarımda var onlarla aynı fikirde değilim hiç bir zaman ama hep takip ediyorum ördeğe gidiyor , ya nasip ( miş ) kumru vuruyor .. Tavşana gidiyor Tilki vuruyor Hatta karaca vuruyor ..
vE sonra ben yada biz avcılar ( ama bohçacılar deği ) Mevsiminde vuruyoruz oda müsade edilen sayı ile kısıtlı .. Kİm inanır KADİR İNANIR demek geliyor içimden ..
::))
Bu işe belli bir tahammül de göstermek mecburiyetinde isekte ,evet kanun kitap var kural koyucu ( Devlet ) bu işede belli müsadeler ve koşullar getirmiş ..
İnsani yönü ile hiç tahammülüm olmamasına karşın,Hukuki yönü ile de saygı duymaya çaba harcıyorum en azından ..
Kanun ve kurallara saygılı bir insan olarak bu mecburiyette hissediyorum kendimi .
Sizleri ( av adı altında doğada hayvan öldürenler ) lafta belirttiğiniz gibi en azından belirtilen mevsimde ve sınırlandırılan sayıda avlanmaya davet ediyorum ..
İnandırıcılık konusu ise tamamen realite lerle alakalı bir durum .. Medyada bu konu ile ilgili her an bir sürü yazılı görsel yayına rasrlana biliyor .. Kimseye kara sürme çabası yada zor duruma düşürma bçabası içinde değilim .. Sadece insan olmanın erdemlerini daha iyi hatırlayalım ve her işi insanca yapalım .. selamlarŞEREF

Avlanmayı kesinlikle bir ''spor'' olarak kabul etmiyorum! Avcılık-toplayıcılık dönemi geçeli bin yıllar oldu! bu yüzden avlanmak kimsenin ihtiyacı da olamaz. Buna kısaca -avcılık yerine "katilcilik" de diyebiliriz. Hiç bir insan evladının sebepsiz yere sözde "spor" için başka bir canlının hayatını almaya hakkı yoktur. Uzun lafın kısası ''avcılık'' denen olaya karşıyım... (mecbursundur açlıktan ölüyorsundur o zaman belki!) konuyla ilgili denilecek çok şeyler var...

YORUM YAPMADAN KENDİ MAKİNAMLA LONDRA EDMONTON BÖLGESİNDE EVİN BAHSESİNDEN KARELER UMARIM BEĞENİRSİNİZ
AHMET ESMEK
LONDRA

Ekli dosyalar

• SSL20755.webp
    SSL20755.webp
    1,006.5 KB · Görüntüleme: 1,769
  • SSL20763.webp
    SSL20763.webp
    938.1 KB · Görüntüleme: 1,692
  • SSL20762.webp
    SSL20762.webp
    878.3 KB · Görüntüleme: 1,709
kar yağınca meşe ağaçlarının yakınlarında kelem lahana tarlası varsa tamamdır bi ton tahtalı vurursun .. Dikkat edilecek husus tahtalı güvercinler Çelik yelek giyiyorlar yüksek barlı fişekleri tercih edin ..

şeref' Alıntı:
AV ESKIDEN İKİ MAÇLA YAPILIRMIŞ ,Birin cisi beslen mek ,yanı rıskını bulabilmek için, ben bunu makul karşılıyorum Düğeri ise avrupada aristokratların zevk için av eti yemek , atıcılıklarını, artırmak avlanan vahşi hayvanların kafa yada gövdelerini doldurup'' özellıkle yırtıcı olanların'' güç ve ihtişism gösterisi yapmak . Bu gun bu ikinci olarak saydığımız AV SİPORU adı altında toplumda belirli gurup larca hala yapılıyor , ben bu durumu KENDİ ADIMA HİÇMİ HİÇ ONAYLAMIYORUM . Av yaparak hayvan öldürerek adınıda sipor koyarak bu işi meşruaştırmayı kabul etmiyorum katılan yada katılmayan lar olabilir . Bazı televizyonlarda görüyoruz insanlar balığı bile yakalayıp tekrar öldürmeden suya birakıyor bu neyse ama bir çok kuşşu yada memeliyi sırf kendi zevkimizi tatmin için öldürmeyi kabul etmiyorum . selamlar.ŞEREF
Şeref abi inek de yemiyelim o zaman balik da tutmayalim vejeteryan olalim.
bu arada dis ulkelerde avlanmada bi sıkinti yok zararli olarak goruluyorlar cunku ekin taralalarini harap ediyorlar.onlar icin tahtali ve cekirge ayni sey sayilir.her zaman serbest avlanmasi.
buyuklerimiz bize kazdaglarindaki tahtali surulerini anlatir.yunanistan zeytinlere zarar verdikleri icin agaclara ilac atmis yiyen tahtalilarin hepsi olmus...binlerce

Geri