Bizler hayvan besiyoruz , onlara yem veriyoruz üretiyoruz ellerimizle severek okşayarak .. Bu açıdan yaklaşınca hayvan besleyip te öte yandan beslemediğimiz kendi canı başı derdindeki bi çareleri öldürmek ban göre insanlık değil .. Böbürlenerek geyiğin kazın küçücük bıldırcının kafasını gözünü tutup rrsimler çekiniyorlar çok büyük kahramabnlılar yapmış gibi övünüyorlar .. Büyük başarı !! bilmem kaç tane saçma atan tüfekle eli ayağı boş bir masuma ateş ediyorlar , kınıyorum hatta kendi adıma bu insanları .. ..
Trakyada yaşıyorum ben, hemen herkezin elinde bir av tüfeği , bunların kaçı kanuni mevzuata uygun belli değil, ve bu bölge bereketli bir bölge buralarda kimse açlıktan ölmez ama bu av işi bir kültür olmuş herkez bunu çok doğal kabul ediyor her kapıda av köpeği ..
Bu aylarda çulluk avlıyorlar ama bu çulluk göç ediyor ülkemizde sadece konaklıyor bu günlerde .. Aynı olay bıldırcın dönemindede var .. Anlamıyorum ; kimse bana bunu izah edemez, kimse mantıklı bir izah getiremez bu işe ..
Tamamen faraziye ve safsata konuştukları , yok neymiş avlanınca daha güzel nesilleri korunuyormuş- Devlete av parası veriyorlarmış, iyide öldürdüğün kuşun , tavşanın , Devletle bir anlaşmasımı var - yılda şukadarımızı vurabilirsiniz bak biz çok ürüyoruz aman kontrool altında tutun gibi .. Yazık ..
Av hayvanları var onlar zaten tüketiyor siz tasalanmayın bence eti çok lezzetli evet lezzetli ama her köşede satılıyor bıldırcın sülün ver parasını al kes ye tadını çok seviyorsan .. Ama o doğal değil , birde kıra çayıra çkmak var değilmi asıl amaç bu .. çık kırlara yine hatta yemleme yap resim çek , izle çok dah ötesini yap doğa drneklerine üye ol markalama yap seneye yine bekle o leyleği o ördeği .. Yani uzun bu hikaye , çok daha fazla sını yaza bilirim .. Kimsesiz
masum hayvanlar aslında biz bunun da çok iyi farkındayız .. Bunları bir daha düşünmek lazım belki ..
Kedi- köpek- tilki- yırtıcı kuş- yılan -fare- sansar- gelincik - saksağan - karga- gibi biz kuşçuların doğal düşmanları var mesela , haşere sınıfında hayvanlar bunlar , ( çünkü bize doğrudan zararları var ) ama biz bunları bile öldürmüyoruz .. Haha az nasıl zarar görürüz 'ün yolarını arıyoruz .. Öyleye bunlarda rızık peşinde .. Siz bunların doğal avını elinden alın afiyetle yeyin çok lezzetli çünkü akşamakadarda dağ ova gezindiniz acıktınız da .. yeyin bunları .. Bu garibanlarda bizim evcil hayvanları yiyecek , neyapsın hayvancağızlar doğada vaları az yada hiç yok .. Çünkü insan oğlu daha yırtıcı daha vahşii .. selamlarŞEREF