ayağı inceyse oynarmış

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan beyzade
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

beyzade

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Engin ÇAVUŞ
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kuşlar
arkadaşlar pazarda kuş seçen bir abimizin konuşmasına kulak misafiri oldum kuşun ayaklarına bakıyodu eğer ayakları ince olursa oynak olurmuş bu ne kadar doğru hocalarım açıklarsanız sevinirim.

ilk defa böyle bir şey duyuyorum, gerçek payı olduğunuda sanmıyorum...

doğru değil gibime geliyor. çünkü güvercinin oynamasında pek çok etken fark eder tek ayakla olcak iş değil:)

valla ben kelebek kuşunu bu camiada tanınan hatrı sayılır ustaların yanında öğrendim ve yetiştim ama böle bişey hiç duymadım gerçekte olamaz benim düşüncem tabi bu

Kelebekte ayak ve paça önemlidir ama kuşun oyun yapıp yapmaması hakkında bize net bir şey anlatamaz..genelde kanat yapısına bakılır fırfır gibi veya zigzag gibi olan kanat telekleri kuşlarda oyun yapacağını söyler bazıları benim fikrim en iyisi havada seyretmek...

saya = kelebek turu kuslarda ayak yapısı kuş hakkında fazlsa bılgı veremez kelebek kus hava performansı ıyı oldugunu anlamak yerde bıraz zordur belırgın fazla ozellıgı olmamasına ragmen boyunu kısa kuyruk yapısı ınce ve yere yakın olması belırgın ozellıklerındendır ( cogu kelebek yere gelırken bas asagı donerler bunun dısında fazla oyunlu olması bacakları kısa olmasıdır yere yakın olmalı)

Kelebekle ayağın bir alakası yoktur.Taklacılarda kuşun ayağını "V" şeklinde açması güsel görülür.Sadece bu yani ...

saygılar...

evet bende duydum ayak ve parmaklari ince olan kus oynarmis hatta karsiya oynuyani oyle anlarmis anlayan...

slm,bende ilk defa duydum saya veya kelebek cinsi kuşa yerde anlamak biraz zordur kardeşim ama kuşu eline alıp tarta bilirsin oynayacak kuş çok hafif olmalı ve paça yapılarıda bunu biraz belli edebilir,minyon tipli olmalı yani kısa yapılı,bacakları kısa olmalı vs ama yinede bütün bunlara ragmen yanılabilirsinde an güzeli havada görmek........

oynak bir kusta böyle bir sey ortaya koymak yanlıstir ibiğinin üzerinde kara varsa oynar bendekilerin hepsi oynuyor hepiside ibiginde kara var ama beyaz ibiklide oynuyor ayagi ince olunca oynarmis bende cok kalin ayakli kuslarim var onlarda oynuyor yani oynak kusta böle bir tepri ortaya atilamaz oynak havada belli olur yerde kimse anlayamaz

ilk defa böyle bişey duydum bence o abi biraz atmış ama gercek te olabilr bilemem

Geri