AYAĞI YAMUK BÜYÜYEN YAVRU ???

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan alidemirsmm
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 17
  • Görüntüleme Görüntüleme 8K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Ali DEMİR
Meslek
MUHTELİF
İlgi Alanı
Kediler
yavrularımdan biri yuvada folluk ve follukta keçe olmasına rağmen nasıl olmussa ayağını yamuk büyütmüş,kuşun ayağı saat 15.00 konumunda, ayağa da kalkalmıyor yeni tüylendi, veterinere götürüp kırdırıp düzeltmekten baska da bi yol gelmiyor aklıma, bi çözüm yolu bilen varmı arkadaşlar? heba edilecek de bi yavru değil, saygılarımla...

ali kardesim geçmiş olsun genelde bahsettigin ayagı yamuk yavrular iki çesit olabiliyor biri senin bahsettigin gibi yavru yuvada tutunamayacak çör çöp olmamasından ama siz kece var diyorsunuz o halde ya anaçlar acemi düzensiz yattılar ayagı yamuk kaldı fark edemedin

2nciside kanları yakın kuşlar ise kan uyusmazlıgından sakat yavru çıkması normaldir kırık çıkık olmadıgı için veterinerin bir sey yapabilecegini sanmıyorum daha önce et yavru iken farkedebilseydin ambalaj lastigi ile ayaklarını baglayarak düzelmesi mümkün olabilirdi ama bayagı büyüdügünden oda zor saglık olsun yavrular büyürken yüzeysel ve ele alarak agız içi ve sagını solunu kontrol etmek de fayda vardır geçmiş olsun

SAYGILAR

eyvallah abi...

ALİ BEY KIRDIRIP TEKRAR KAYNAMASINI BEKLEMENİZE GEREK YOK..HİÇ BİŞEY OLMAZ, YAMUK AYAKLI YAVRU DOĞUŞTANDA OLABİLİYOR, HATTA BENDE BİR ÖRNEĞİDE VAR.. YAMUK BASIYOR AMA GEYET GÜZEL YÜRÜYOR, UÇUYOR.. GELDİĞİNİZDE GÖREBİLİRSİNİZ..

AYRICA GÜN İÇERİSİNDE ARADIĞINIZDA ZAMANLAMA ÇOK KÖTÜ OLDU.. MÜSAİT DEĞİLDİM..
ZATEN BUGÜNDE ACAİP Bİ RÜZGAR VARDI,SİZE GERİ DÖNMEYEDE GEREK GÖRMEDİM.. HAVA MUHALEFETİNDEN DOLAYI RAHAT 1 HAFTADIR TARLAYA GİDEMİYORUM.. KÖTÜ YANİ..

artık kendi haline bıraktık, Allah fırsat verse de dişi çıksa :)) sorun değil üstad, görüşürüz bilahare...

adanada çont derler arkadaşım hiç bişeolmaz veteriner falan boş ver bişe olmaz

butür kuşları farkeder etmez ıkı bacagına halka takın ve ıkı halkayı ortadan baglayın.10 15gun ıcınde duzeldıgını goreceksınız.tabı bu yavru kuslar ıcın gecerlı

Ana veya baba daha evvel salmonalle geçirmiş olma ihtimali büyük,böyle ana babalardan bu tür yavrular çıkabiliyor.Bacakları halkalamak çözüm değil deneme bile....

bilebildigim kadarı ile salmomalle geciren eke kuşun yavruları sakat yavru degilde ana baba yavruya kustuklarında hastalıklarınıda yavruya kustuklarından dolayı kendilerini temizleyip hastalıgı yavrulara kusmak yoluyla aktardıklarından yavrular ölüyor ama kendi yasadıgım vede gözlemledigim kadarı ile tasıyıcı kuşlarda yavrulara aktarıp sakat yavruya rastlamadım tabii bu benim kendimce gözlemim tuna kardesimizinde söyledikleri kendince bildigi rastladıgı dır olabilirde
saygılar

arkadaşlar zaten halka falan takılıcak durumda degıldı, ayakların biri aşşağı diğeri direk yere paralel şekilde sağa bakıyor,kırdım ama kaynatamadım, yine aynı yamuk kaynadı bi arkadaşa verdim ilerde belki myalık kullanırım ihtiyacım olur diye, salmonella ana babanın yavruları belki üstüne falan basamaz, ama bu kusun ayagı bildiğimiz yamuk, hemde 90 derece yamuk,tahmınım yuvalıkta oldu farkedemedim zamanında, ben yavru ve yumurtaya fazla elleşmem o yuzden bu gerceklestı oldu bitti, yorum yapan herkes sağolsun selamlar...

alidemirsmm' Alıntı:
arkadaşlar zaten halka falan takılıcak durumda degıldı, ayakların biri aşşağı diğeri direk yere paralel şekilde sağa bakıyor,kırdım ama kaynatamadım, yine aynı yamuk kaynadı bi arkadaşa verdim ilerde belki myalık kullanırım ihtiyacım olur diye, salmonella ana babanın yavruları belki üstüne falan basamaz, ama bu kusun ayagı bildiğimiz yamuk, hemde 90 derece yamuk,tahmınım yuvalıkta oldu farkedemedim zamanında, ben yavru ve yumurtaya fazla elleşmem o yuzden bu gerceklestı oldu bitti, yorum yapan herkes sağolsun selamlar...

çok merak etım bı resım koyabılırmısın?

verdım yavruyu bende degıl

dekort hap dörte birini 3 gün ver bir hafta sonra tekrarla 1 aya kadar sonuç alırsın bende de iki yavro öyleydi hatta yürüyemiyordu tek ayakla basıp yerde yatarak yam yemeye başlamışlardı şimdei ikiside at gibi koşuyor biri hızlı yürürken hafif sekiyor dikkatli bakmazsan fark edilmiyor.

arkadaşlar benimde 1 tane tepeli edremit kelebeği mukuf (cik ciklikten yeni çıkmış) süt beyaz kuşum geçen ay kaçan kuşuma bu kuş ile pırıltı verip, ayağını bağlamıştım. şimdi bu kuşum topallıyor. ayağına bakıyorum şişlik yok. kırık yok. yara yok. bu kuş neden topallıyor olabilir. bu durumda ne gibi tedavi uyguluyorsunuz.

metkor1961' Alıntı:
arkadaşlar benimde 1 tane tepeli edremit kelebeği mukuf (cik ciklikten yeni çıkmış) süt beyaz kuşum geçen ay kaçan kuşuma bu kuş ile pırıltı verip, ayağını bağlamıştım. şimdi bu kuşum topallıyor. ayağına bakıyorum şişlik yok. kırık yok. yara yok. bu kuş neden topallıyor olabilir. bu durumda ne gibi tedavi uyguluyorsunuz.

Ayağı aniden çekildiyse yerinden çıkıp farklı bir yere oturmuştur, tekrar çıkartıp doğru yere takmak gerekiyor. Ama ben hiç kuş çıkıkçısı görmedim. Çok usta abilerimiz belki yapabiliyordur ama bilemiyorum. Veteriner e götürsen görmek için röntgen çekicek, sonra duruma göre yerine oturtacak ve çok yüksek ihtimalle düzelir ama epey maddiyata bakar, durumun varsa değer diyorsan veteriner e götürmeni önerebilirim. İstersen diğer arkadaşlarında cevaplarına bir bak.

Zekeriya,

Hiç kendi ayağına halat bağlayıp evin çatısından atladın mı ? Düşün sende ne sonuç olursa hayvanda da aynısı olur,Hayvanın bacağı kalçadan çıktı veya incindi..Kendi haline bırak uzun sürede düzelirse düzelir,Düzelmessede topal kalır.
HAYVANLARA EZİYET EDECEKSENİZ LÜTFEN BESLEMEYİN..........................

Geri