Ayağını kuyruğuna takan kuş! Ne yapmalı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yunus81
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

yunus81

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Yunus Turan
Meslek
kuş besleyicisi
İlgi Alanı
Kediler
Merhaba Arkadaşlar;

Arkadaşlar sizlere bir sorum olacak. Bizim uçurmaya çalıştığımız kuşlardan biri fişeğe başladığında ayağını kuyruğuna takıyor ve olduğu yerde aşağı doğru inmeye başlıyor. Zaten uçarken ayağını sırtına atma gibi bir yönü de var. Aslında bu ayağını sırtına atması olayı çok güzel görünüyor ama fişekte sıkıntı oluşturuyor.
Bunun bir çözümü var mıdır? Ne yapılabilir?
Önerileriniz için şimdiden teşekkürler.
Selamlar.

Şenol

uçarken ayağını sırtına atma kısmı ilginç geldi merakla işin erbablarından yorumları bekliyorum bnde(ayağını sırtına atan bi güvercin ) :hmm:

Bazen perdahlı aşırı hırslı kuşlar bunu yapabilir . Bu durumu düzeltmek için sizin yapabileceğiniz bir şey yok .. selamlarŞEREF

benim budapeştelerim de ayağını arkaya atıyor.Ayaklarındaki boncukları çıkardım normal uçmaya başladılar.Eğer ayağında boncuk varsa çıkarmanı tavsiye ederim. :)

kardeşim uçurmaya devam et kuş nelirli bir zamandan sonra kendiliginden bitiriyor nadiren bitirmeyenlrde cıkabilir bıda senin şansına artı

boncuktan kaynaklanıyor evet aynısını dişi baskam yapıyodu her ayağında 2 şer boncuk halka vardı çıkardım artık ayağını arkaya atmıyor performansı gözle görülür biçimde artış gösterdi

benimde bi kuşum ayagını sırtına takıyo lakin ben bi problem yaşamıyom seferleri felan gayet normal oluyo arkadaş dogru bi tespit yapmış ekseri hırslı bol perdahlı çekimde bisiklet pedalı çevirir gibi fişekleyen kuşlarda bu hareket oluyo...

Selam
Şimdi çok ters olacak ama arkadaşlardan çokğunlukta boncuk varsa çıkarın diye yazmışlar.Bende diyorumki her iki ayağına da ikişer tane olmadı, üçertane boncuk takılırsa bu sorun ortadan kalkar.Sakaryada aynı olay başına gelen arkadaşımız bu şekilde kurtulduğunu söyledi.

mavigalaca76' Alıntı:
Selam
Şimdi çok ters olacak ama arkadaşlardan çokğunlukta boncuk varsa çıkarın diye yazmışlar.Bende diyorumki her iki ayağına da ikişer tane olmadı, üçertane boncuk takılırsa bu sorun ortadan kalkar.Sakaryada aynı olay başına gelen arkadaşımız bu şekilde kurtulduğunu söyledi.

Merhaba;
Aslında kuşun soyunu çok iyi bilen kişi de sizin önerdiğinizi bana söyledi.
Ancak benim başka bir yol var mı acaba diye düşünmeme sebeb bir şey oldu. Bu nedenle yazdım.
Antalya'dan usta bir kuşçuya bundan bahsettim. O gülümseyerek, "şimdi elime düştün" dedi. Yani ne yapmam gerektiğini söylemedi. Ben boncuk takmaktan bahsettim ama sadece güldü. Yani çözüm yolunu söylemedi. :hayir:
Bu nedenle bu konuda tecrübesi olanlar var mı diye sordum soruyu.
Cevap vermeye çalışan herkese teşekkür ederim.
Selamlar.

Şenol

S.A Doktor bey.

Siz kusun her iki ayaginada bir yada iki boncuk takin ucurun,en kisazamanda düzeltecektir insaallah.

Sevgi ve Saygilarimla..

BOZOGLU

Merhaba arkadaşlar;

Kuşun ayağına klips taktık. Şu anda ayağını sırtına atmaya devam ediyor ancak artık takmıyor ayağını kuyruğuna. Klipsi de artık çıkardık.
Herkese yorumları için teşekkürler. Bir tecrübe daha kazandık. Hayırlısı inşallah.
Selamlar.

Şenol

yer çekiminden dolayı kuşun ayakları yoruluyor devamlı ayaklarını salıyor aşaya,ayaklarını salmaları uçmasını zorlaştırıyor,burda kuşun kurnazlığı öne çıkıyor.bazı kuşlar tek ayağını bazıları ıkı ayağını kuyruğuna takıp uçuyor,ayakları yoruldukları için.

Geri