Ayağının üzerine basamıyor yerde yatıyor Felç Tedavi - Güncel!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hamits53
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

hamits53

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
hamit sarı
Meslek
esnaf
İlgi Alanı
Kediler
Sa bu sabah kümese gittiğimde kuşlarımdan birinin iki yuvalık arasına düşüp sıkıştığını gördüm. geceden beri öyle kalmış sanırım kuşu oradan çıkardığımda yürüyemiyordu. bir ayağının üstüne basamıyor yerde yatıyor sürekli 2 farklı veterinere götürdüm kırık yok dediler bir parmağındada tırnağı kırılmış veterinerlerden biri baytril verdi. fakat bana pek mantıklı gelmedi. diğeri ise kuş orada sıkıştığı için sinirleri zedelenmiş olabilir felç olmuş ayağı dedi fakat o da vitamin takviye dedi pek iyi bir tedavi öneremedi. forumda baktım fakat felçler hep yumurtadan dolayı böyle bir felçe nasıl bir tedavi uygulayabilirim lütfen yardım

Canım kardeşim görüyor ve okuyorum birşeyler yazmaya çalışıyorsun fakat hep eksik görsel yapıp bir kaç resimle anlatsa idin iyi olur daha güzel yorum yapar ve ve iyileşmesine yardım edebilirdik kuş ayakları üzerinde duramaya bilir ayakları mafsaldan kırık olabilir yem yeme durumu nasıl gövde üzerinde yatıyormu kendi yemini yiyebiliyormu bunlar yazarsan iyi olur kendi yem yiye biliyorsa bebek şurubu sanasol al bir damlalık ile hergün 4-5 damla ağzına ver selamlar.

Kuşun yem yiyebiliyor tek ayağını kullanabiliyor fakat 2 adımdan sonra tekrar yere yatıyor kuşun sağlığında bir problem yok gayet sağlıklı gözüküyor , birde 2 veterinerde kırık yok dedi ayakta

Ekli dosyalar

• image.webp
    image.webp
    81 KB · Görüntüleme: 1,277
Merhaba
mümkünse başvurduğumuz veteriner kanatlı uzmanı (ve hayvanların yaşam/refah vs. haklarını ihlal etmeyen) birisi olsun. Diğerlerinden ayırın onu yormasınlar! Korunaklı bir revirde rahat etmesini sağlayın. tehlikeli bir ishali yoksa verilen baytrilin "floksasin etkenli bir ilaç - ecoli kaynaklı bazı felçlere de iyi gelebilmektedir" doğru dozunu biliyorsanız uygulayın "ağızdan 1-2 damla gibi" + multivitamin "toz ise pirinç veya mercimek kitlesinde şurupsa 4- 5 damla" + buna bactrim tablet de eklenirse "ağızdan tabletin dörtte biri - sulfametaksazol ve trimethoprim içerir - eczaneden" ayak ve kanat tutulmalarına faydalı olacaktır, ilaçla birlikte vermenizde sakınca yoktur, ikisi uyumludur. Herhangi bir incinme/zedelenme veya burkulma sonucu şişlik oluşan ve ağrı çekenlere ise; Zivaniya: https://goo.gl/zw4Zfz ile ovalanır “bu yoksa İspirto rakısı-saf alkol” ile kan dolaşımı sağlanır, üzerine uyuşturucu anestol pomat ve ağrı kesici Algesal Krem sürülür. Bu uygulama ayak ve kanat tutulmalarına da iyi gelmektedir. Mutlaka ilaç yanında ağrı kesme özellikleri olan: Calsium+Magnezyum+D3 içeren bir multivitaminle desteklenmelidir. Ağrıyan eklemlere, donmuş uzuvlara evde varsa isveç iksiri sürmek de faydalıdır. ilgili dökümanda kanat ve ayak tutulmaları kısmını okumanız faydalı olabilir. tehlikeli ishali varsa Tip2 ecoli yetişkinlerde ani ölüm ve yavru/genç kuş hastalığı konusunu bulup okuyunuz. floksasin tedavisini tamamladıktan sonra bahsettiğim bölümdeki amoksisilinli karışım tedavisine geçiş yapınız. geçmiş olsun... Not: Bu döküman zamanla güncellenebilir lütfen dökümanı sadece linkiyle paylaşınız! Döküman linki: https://goo.gl/TVOLqb Bilgisayar üzerinden açınız. geçmiş olsun.. Devir KorkmaZHan

çok teşekür ederim yardımlarınız için çok yardımcı oldunuz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri