ayak basamıyor yardım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan dishpatch
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 15
  • Görüntüleme Görüntüleme 9K

dishpatch

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
serkan
Meslek
elektrik teknisyeni
İlgi Alanı
Kediler
slm arkadaşlar siteye yeni kayıt oldum herkese merhaba

erkek miski min ayağında bir sorun var ama tam olarak anlamış değilim
kuşun sağ ayağını yere basma sorunu var elimle ayağını yokladım ayağında güç varmı diye pek tepki vermiyo
kuşu bana hediye eden abi gentamisin alın ayağına enjekte edin dedi yaptık ama pek olmadı sanki ne yapabilirim
yorum yapan arkadaşlara şimdiden teşekürler

dostum büyük ihtimalle paça tüylerinden biri yeni çıkıyordur yada mevcut tüylerden biri kırılmıştır vs zamanla düzelir. sadece tavsiyem onu ayrı bir yere alman

yaklaşık bir ay falan olmuş durdukyere.ne yapabiliriz kuş uçarken ayağınıda yere doğru salık uçuyo az uçup 2-3 takla vurup konuyo yardım lütfen

salmonella olabilir ekleme yerleşmiş tirr hiçbir şişlik falan yoksa şüphelen
yada mekanik bir problemdir geçiicidir

zahirbaba' Alıntı:
salmonella olabilir ekleme yerleşmiş tirr hiçbir şişlik falan yoksa şüphelen
yada mekanik bir problemdir geçiicidir
salmonella belirtilerini okudum bu kesinlikle olamaz
ishal falan değil kuş sağlıklı sadece ayağı aksıyor felç olabilirmi?

arkadaşım ayağına bi darbe almış olabilir yada paçadan çıkan tüylerde ters çıkma vardır benimde başıma aynısı geldi aksama yapıyordu yürürken o ayağındaki paçaları yoldum daha sonra düzeldi iyice bi kontrol edersen daha iyi olur

Ayak eklem yerinde şişme varmı, salmonella gecirmiş kümeslerde bu tür hastalıklara cok raslanır.Bazen şişik de olmayabilir, güvercin topallar, ayağının üstüne basamaz.Ben bu şekil 3 tane kuşu vetakort iğne(kortizon içeriği) ile iyileştirdim.Yanlız siz ayağa iğne vurmuşsunuz, insülin iğnesi ile vursanız dahi güvercinin ayağı daha fazla topallayacaktır.Bu tür ilaçları gögus adalesine veya tecrubeniz varsa ense kısmından deri altına ilacı veriniz.Tabi doz ayarlamasını yaparak.Eğer kuşunuzda normal yaralanmaya dayalı , bir carpma varsa 2 hafta süresinde iyileşmesi lazım.Tekrar gecmiş olsun

Re: acemiyim yardım

erkek kuş çifleşme dönemindeydi şimdi ayağına basamıyo dişiye çıkamıyo bide bir gözünün altı büyüdü genişledi ne olmuş olabilir

SALMONELLANIN AĞIRLAŞMIŞ HALİ ishal yapar eğer hayvanda az miktarda varsa ki her kuşta vardır biraz zayıf düştüğünde ürer ürediğinde ilk işi ekleme yerleşir bu mikrop ve kuş kendini topladığında bile oradakalıp o bölgede ürer çoğalır kuş sağlıklıdır ama kanadı tutulur bacağı tutulur kalır öyle.
Bu sadece ihtimallerden biri incinmede olabilir
salmonellanı bir çok çeşidi vardır o yüzden salmonella kuşlarda en tehlikeli mikroptur ve aşı şarttır Oyüzden bu hastalığı belirtilerini anlatan başka bisitelerden araştır

maskeler senn kusunda Salmonella var o kusu ayrı bir yere koy ama konuyu acan arkadasım aynı tepkiyi benm kusumda veriyor bu genellikle pacalı kuslarda olur ben veterinere gittim düzelir dedi kusta ishal kusma vb yoksa Kıl dönmesi yada tuy kırılmasıdır. Eger kusunda ishal var ve ayagı gecmişsee o zmn cay posasını yedir 1 haftaya saglıklı bir sekilde ucar.

SALMONELLA olmuş illa ishal olması gerekmez ishalse zaten iş işten geçmiştir zor iyileşir bu mikrop ayak kanay tutulması veya ur da yapar
SALMOMİX kullan bir hafta on gün devam et
geçmiş olsun

Arkadaşlar benim malinua türünden bir kuşum var akşam banyolarından sonra tüneklerinde kan gördüm sonrasında kuş yerde gezip kan akıtmaya başladı ama bir süre sonra azaldı bende kuşun kafesinin üzerini örtüp yatırdım sizce ne yapmalıyım bir ilaç veya bir yöntem önerebilir misiniz lütfen çok endişelendim LÜTFEN ÇOK ACİL CEVAPBEKLİYORUM!!!!!

yumurta felcidir kardess ondan olur bndede var suan zamanla gecer sen sadece onu dövdürme yeter olür yoksa ezerler yumurtladıktan sonra gecer oo sen onu yumuırtlatmaya bak

Re: ayagı şişmiş güvercinim

meraba benimde başımda böyle bir sorun var.
güvercinmin bacagı şişmiş durumda güvercinim paçasız güvercindir.
yem yeme su içmesinde bir sorun yok ama bacagı şişmiş durumda.
bitkisel bir tedavi yöntemi varmıdır...

arkadaslar yavru kusumun ayagına tahta düştü sert tahta agrımıs galıba ayagının ustune basamıyor ne yapmalıyım acill yardım :(

mavibaşmavikuyruk kelebeğimin kümeste ayağı kanıyor ne yapabilirim ÇOOOOK ACİLLL!!! LÜTFEN CEVAP

Geri