ayak sorunu(durdukk yere)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan jaguares
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

jaguares

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
musa bayındır
Meslek
tekniker
İlgi Alanı
Kediler
selam kuşdostlarım kuş beslemeyeyeni başladım pek anlamam ama buz erkeğimi bi gün sağlam olarak kümese kapadım diğer gün sekmeye başladı neredeyse 1.5 ay oldu sekmesi geçmedi ayağında ur yara diken paça kırığı fln yok durduk yere bir kuşun ayağına nolabilir kuş uçuyor oyununuda yapıyor keyfide yerinde ama basamıyor durduğu yere hemen tünüyor yatıyor?

kardeşim benim karakanata miskimdede böyle bir sorun yaşandı ama ne olduğuunu belki inanırsın belki inanmassın 1 sene sonra öğrendik beğerse ayağına bir şey batmış ve mikrop kapmış ve şişmiş ama ayağının biraz yukarısında ve tüylerin içinde kaybolmuş görünmüyordu son zamanlarda iyicenme büyümüştü ve veterinere tanışarak baticon sürdüm 2 hafta boyunca ve yarayı kuruttu ama havaların soğumasıyla bu alışkanlığı kestim ama yararının yüzde 70 i gitti ve normal yürüyor sende o yarayı ve ya uru bulup bir tedavi uygulamanı tavsiye ederim bulamıyorum diyosun ama bir kaç gün sonra şişince görürsün veya yarın iyicene tekrar kontrol et

saygılar emir

Benim arap taklacımda da aynısı var şu anda iki ayağıda bu durumda. Kuş mecburen yatmak zorunda kalıyor veya ayakta kalmak için devamlı kanat çırpıyor, sonra da yükseliyor fişekliyor ve uzunca bir süre uçuyor (1 saat kadar).
Ben kireçlenmeden şüpheleniyorum ama tabi tam emin değilim herkesin fikrini dinlemek isterim....

...........SİNAN ÖZTEKİN..............

Arkadaşlar kuşunuzun tek ayağında birden bire bir aksama üstüne uzun süre basamama vs sorum var ise Özellikle yorgun, yavru ve yumurta da uzun süre kalmış, sık yumurta yapmış, kapalı kümeslerde bakılmış , yada çok fazla yerdeğiştirmiş , yani yıpratılmış kuşlarda hada, çok dişlerde bu durumu görüyorsanız , kuşunuzun rahatsızlığının salmonella olma ihtimali oldukça yüksek .
Bu sekmesi olan kuşunuz salmone hastalığına yakalanmış ise, birkaç ay içinde o seken ayağının bir eklem yerinde şişme ve urlanma meydana gelecektir .. selamlarŞEREF

O zaman buna ben kendi adıma cevap veriyim Musa abide kendi adına cevap versin. Benimki erkek kuş. Eşi yok şu anda. Hatta uzun süredir eşi yok 5-6 aydır.. önce tek ayağı öyleydi bi ara düzelir gibi oldu sonra iki ayağı birden öyle oldu. arada bir biraz düzeliyor ama yine öyle oluyo bana kiraçlenme var gibi geldi ama tabi bilemiyorum nedir ne değildir....

............SİNAN ÖZTEKİN..................

benim kuşumda erkek ve eşsiz zmanala görücez sonucu diyelim hatta ayağında yara yok ama tırnak altında mikrop fln mı var dedim permasol erittim suyun içine bastıtrtım ayağını kşu rahatlar gibi olsu ama yine

benim kuşumda erkek ve eşsiz zmanala görücez sonucu diyelim hatta ayağında yara yok ama tırnak altında mikrop fln mı var dedim permasol erittim suyun içine bastıtrtım kuş rahatlar gibi oldu ama yine eskiye döndü

--- message by moderator ---
Uyarı!
Kortizon vs içerikli; dekort, deltacortil, dikloron, diclomec, voltaren (deksamezaton, diklofenak sodyum, prednizolon içerikli) vs. gibi tehlikeli ilaçlar kuşlarınıza ilk vereceğiniz ilaçlar olmasın ve bunları etkileşebileceğinden başka ilaçlarla karma etmeyiniz! Öncelikle enfeksiyon uygun antibiyotik ve gerekli diğer ilaçlarıyla birlikte tedavi edilmelidir. İmkan varsa kanatlı uzmanı (ve hayvanların yaşam/refah vs. haklarını ihlal etmeyen) bir veteriner hekimden yardım alınız. Kuşlara kullanımı ve sonucu tehlikeli olabilecek uygulamalar yapmayınız! Bu gibi sakıncalı tavsiyelerde bulunmayınız. Tekrarlanmasın! Bu gibi sakıncalı mesajları gördüğünüz yerde rapor edip gereğinin yapılmasını talep edebilirsiniz!

kardeşim sen anlayamazsan ne olduğundan en iyi çözümü al veterinere götür

Kuşunuzu eşli ise ayırın tedaviye yönelik ilaçlar kullanın salmonella tedavisi yapın.
Daha sonra ilacı kesin kuş dinlensin , besleyici yemler verin hastalıkla daha iyi mücadele eder.. kalabalık kümesten ayırın imkanınız var ise ..
Uyarı!
Hayvanlarınız hastayken de yanlarında olmayacaksanız, en başından hayvan sahiplenmeyiniz! Bunun gibi yorumlar teşvike gireceğinden, hayvan haklarını ihlal edebilmektedir. Gereği yapılmıştır, tekrarlanmasın! Bu gibi uygunsuz mesajları gördüğünüz yerde rapor edip gereğinin yapılmasını talep edebilirsiniz!
Uyarı! Kortizon vs içerikli; dekort, deltacortil, dikloron, diclomec, voltaren (deksamezaton, diklofenak sodyum, prednizolon içerikli) vs. gibi tehlikeli ilaçlar kuşlarınıza ilk vereceğiniz ilaçlar olmasın ve bunları etkileşebileceğinden başka ilaçlarla karma etmeyiniz! Öncelikle enfeksiyon uygun antibiyotik ve gerekli diğer ilaçlarıyla birlikte tedavi edilmelidir. İmkan varsa kanatlı uzmanı (ve hayvanların yaşam/refah vs. haklarını ihlal etmeyen) bir veteriner hekimden yardım alınız. Kuşlara kullanımı ve sonucu tehlikeli olabilecek uygulamalar yapmayınız! Bu gibi sakıncalı tavsiyelerde bulunmayınız. Tekrarlanmasın! Bu gibi sakıncalı mesajları gördüğünüz yerde rapor edip gereğinin yapılmasını talep edebilirsiniz!

salmonella bulaşıcı olabilir .. Ancak her kuş hastalanacak diye bir şartta yok yavrular yorgunlar başka bir rahatsızlık sebebi ile zayıf düşenler de hastalana bilir .. Kimisi de mikrobu alır ama hastalanmaz .. selamlarŞEREF

şeref abi ben yarın benim kuşun ayağının fotosunu çekip buraya koyucam bi yorum yap sende ama veteriner tentirdiyot(baticon) kullan dedi . ve dedğin gibi hiç bulaşmadı bir kuşuma 1 sendir böle ama hiç bulaştığını görmedim

arkadaşlar benim dişi kuşum yaklaşık 2 aydır topallıyordu bende ki salaklığa bakın önemsemedim bol paça olduğu için paçası batıyodur dedim bir de kuş da hiçbir hastalık belirtisi yoktu, hala da yok da geçen gün elime makası alıp paçaları kestim sağ ayağının eklem yerinde nohuttan daha büyük bir şişlik var, bende arkadaşın dediğini yapıp baticon aldım bakalım işe yarayacak mı, inşallah işe yarar çünkü kuşumu seviyorum ve o ölene kadar da ondan vazgeçmem, ayrıca kuşun eşi birkaç gün önce ayrıldı, başka bir dişi ile yuva kızdırıyor bu da çok iyi oldu çünkü çok kızgın olduğu için kuşu rahat bırakmıyordu.ayrıca bu baticonu nasıl kullanıyorsunuz?ben beze batırıp şiş olan yere sürdüm ama seyreltme falan gerekirmi acaba?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri