ayak tutulması

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan oksay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 16K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

oksay

Üye
Katılım
8 Ara 2008
Mesajlar
5
Tepkime puanı
0
Yaş
57
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ismail oksay
Meslek
esnaf
İlgi Alanı
Kemirgenler
iki tane yavrumun ayakları tutuldu ne yapabilirim
 
kardeş bnm erkek sabuni ayağını bsamıor dışkısı sulu ve yeşil salmonella oldu diolar çözümünü biliomusnus acaba acil yardım
--- message by moderator ---
Dikkat!
Her hastalık SALMONELLA veya VEBA DEĞİLDİR, Hayati tehlikesi olan hastalıklar için öncelikle ECOLİ konusunu araştırabilirsiniz! İmkan ve vakit varsa mutlaka kanatlı uzmanı (ve hayvanların yaşam/refah vs. haklarını ihlal etmeyen) bir veteriner hekimden yardım alınız ve herhangi bir uygun laboratuvarda dışkıya önceden tahlil yaptırınız. Tedavisine geç kalmayınız!

--- message by moderator ---
 
Merhaba,
Hiçbir zaman kortizon vs içerikli; dekort, deltacortil, dikloron, diclomec, voltaren (deksamezaton, diklofenak sodyum, prednizolon içerikli) vs. veya diğer fenitoin sodyum içerikli (epilepsi sara); epdantoin, epanutin, epitoin vs. gibi” tehlikeli ilaçlar kuşlarınıza ilk vereceğiniz ilaçlar olmasın ve bunları etkileşebileceğinden başka ilaçlarla karma etmeyiniz! Önce hastalık/enfeksiyon tedavi edilmeli, belli ara ve vitamin takviyelerinden sonra gerek kalır ise tercihen veya kanatlı uzmanı veterinere danışarak ayrıyeten belki çok düşük dozlarda kullanılabilir! kuşlarınızı iyi gözlemleyiniz, e coli, salmonella vs. gibi hastalıklar ayak tutulmalarına sebep olabilmektedir. kuşlarınızdaki belirtilere göre siteden arama yapabilirsiniz. imkan varsa kanatlılardan anlayan bir veterinere başvurunuz veya en azından danışınız. buradaki dökümandan https://goo.gl/TVOLqb dökümanı güncellenebileceğinden sadece linkiyle paylaşınız ve bilgisayar üzerinden açınız. önce Tip2 ecoli yetişkinlerde ani ölüm ve yavru/genç kuş hastalığı konusunu bulup okuyunuz. hiç gecikmeden gerekli tedavisine başlayınız! hasta kuşları rahat ve korunaklı ayrı revirde karantinaya alınız. yiyemeyenlere iyleşene dek günde birkaç kez uygun kıvamlı mama takviyesi yapınız. her seferinde hazım kontrol edilmeli bozulmuş içerik varsa dökümanda anlatıldığı şekilde dikkatlice boşaltılmalıdır. üşüyenleri kuru ve uygun sıcaklıkta tutunuz! kafesinizi uygun şekilde dezenfekte ediniz. geçmiş olsun..
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst