ayak tutulması

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan 555298
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

555298

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ercan ukus
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kuşlar
bakıcılarımın birinde ayak tutulması oldu arkadaslar yürüyemiyo sabah birşeyi yoktu..3 tanede yavru var altında tuylenmiş.atsan atılmaz satsan satılmaz napcaz geçicimidir??kusta zayıflama gıbı belırtıler yok hersey normal..dikkatimi çeken birşeyde ayaklarının buz gibi olması...

bunlarda resimleri :hayir: :hayir: :hayir: :hayir: :hayir:
yresim0011.jpg

yresim0010.jpg

bunlarda yavruları:S:S
yresim0009r.jpg

üşümüş dostum kuşun, kümesin gece soğuk alacak kadar açık yer varsa orasını kısmen kapat, aynı durumu ben yaşadım iki ay öncesine kadar, kümesimin önü komple teldi
yarısın kapattım kuşlar düzeldi, yoksa sürekli kuşlarda ayak,kanat tutulması ve ayaklara soğukluk vardı, ama hiç biri düzelmedi bu kötü yanı, genelde de dişiler yakalandı,

ewet sanırım haklısınız benimde kümesimin önü komple tel ve yakalanan kusumda dişi..ve bu aralar izmir biraz serin ve rüzgarlı..tutulması geçiyo bi süre sonra tekrar oluyor...sanırım sizdede öleydi..

aynen öyle, önünü altından başlayarak yarıya kadar kapat, ne kadar sıcak olursa olsun açma, çünük anlık hava değişimleri bile kuşları etkiliyo. kışın biraz daha kapatırsın...geçmiş olsun.

bazı dişilerde yumurtlamadan önce yumurta felci geçirebilir. Görüldügü gibi senin dişinde sanırım yakın bir zamanda yumurtlayacak. yumurtladıktan sonra düzelecektir. Bir önceki yumurtlama döneminde bu şekilde bir belirti gördün mü?

daha önce yumurtlama dönemlerinde böyle birşeyle karşılaşmamıstım..ama sanırım dediğiniz gibi soguk etkilemiş olabilir..2 gündür geceleri kapıdakı teli kapatıyorum..kusumda kendıne geldı..belkı ayakları gene tutuluyodur ama son 2 gunde hiç sahıt olmadım..gündüz cok sıcak oldugundan gene eskı halıne cevırıyorum gece kapatıyorum..

s.a arkadaşlar bende bir yorumda bulunuyum dedim. bazı kuşlarda yumurta felcinden kaynaklı ayak tutulması olabilir ve bu senin kuşundaki sorunda temenni ederim oledir. ama aksi taktrde geneldede yavru kuşlar görülen kanat ve ayak tutulması ile başlayan hastalık belirtisi salmonelladır. buda çok kötü yavru kuşlarda iyileşme daha zor olduğuğu giibi evebeynlerde bu olay düzelme şansı daha yuksekdirkii. hastalanan kuşun senin için daha buyuk bir risk oluşturur çünki bu hastalık geçti gibi görünüp kuşun bunyesinde devam etmektedir. ve dolayısı ile diğer tum kumesşn risk altındadır. inşallah dediğiniz gibi kuşun ceyerana kaldığından veya yumurta felcinden kaynaklıdır aksi taktirde kumesini buyuk tehlike bekliyor arkadşım. a.e.o

ayak tutulması yumurtlama öncesi dişide görüldüyse ;vitamin veriniz..ilk etapta...

[email protected]' Alıntı:
ayak tutulması yumurtlama öncesi dişide görüldüyse ;vitamin veriniz..ilk etapta...
Peki bu vitamini nereden temin edebiliriz ve nasıl vermeliyiz açıklamısız?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri