Ayakta çıkan yara (Resimli)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Mkeskin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K

Mkeskin

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Mümin Keskin
Meslek
Esnaf
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaşlar kuşun iki ayağındada yaraya benzer bir şeyler çıktı.Bir ayağındaki daha büyük hayvan basamıyor.Yürümekte zorlanıyor.Biraz şiş gibi.Daha önce açtığım konuda gagada çıkan sivilce idi bu kuştaki de gagada çıkan yaraya benziyor.İkisi benzer bir hastalık mı? Nasıl kurtulmalıyım.Birde kümesten hastalık hiç eksik olmuyor.Bayağı bir yavru telef oldu.Bu hastalıkta öldürücü müdür? Bilgilerinize sunuyorum.

Geçmiş olsun çiçek hastalığına benziyor.Tedaviye hastalanan kuşlarınızı kümesten uzaklaştırarak başlamanızı tavsiyeederim yoksa bahsettiğiniz kümesinizdeki hastalıklar hiç gitmez çiçek için herhangi bir ilaç öneremem ben müdahele etmiyorum sadece kümesten uzaklaştırıyorum geçmiş olsun.

selamlar. maalesef daha önceki açtığınız konuda söyldiğim durum gerçekleşiyor. bu çiçek hastalığın yayılması durumu. kesin karantina gerektirir. benim başıma gelmediği için tedavi yöntemleri hakkında sizi aydınlatamayacağım ama forumumuzda bununla ilgili bilgiler mevcuttur. ayrıca daha önce açmış olduğunuz konuya da çeşitli yöntemlerle katkılar yapılmış, yararlanınız bence. ama kesin olarak söylüyorum "karantina" şart! şimdide geçmiş olsun...
dostlukla...

Arkadaşım gözünde büyütülecek bir durum değil bu. Çiçek(fox) hastalığı. Karantinaya falanda gerek yok. zaten hastalığı yayan dış parazitlerden başkası değil. Sinekler karantina bölmenden salmana rahatça uçup gelebilirler. Kuşu elledikçe ellerini dezenfekte etmedikten sonra sende taşıyıcı oluyorsun.
Takip edeceğin yol,
eczaneden NİDAZOL 500 satın alıyorsun. 1 lt.lik pet şişede 4 adet eritiyorsun. Sonra içme sularına her gün 5 lt. suya 1 kahve fincanı ilave edip kür uyguluyorsun. Bu sadece antibakteriyel savunma sağlar. Salmandaki tüm dış parazitlerden kurtulmak zorundasın yoksa salgın aylarca sürmeye devam edecektir.
Hastalığın seyrini yeni doğmuş diken tüyde yavrular hızlandırır. Bitmesine olanak vermez. Geçiren kuş bir daha geçirmez fakat yavru çıkarma üretim devam ettikçe hastalıkta devam edecektir.
Tüm salmayı dış parazitlerden korunmak için püskürtme sistemiyle ilaçlayacağız. yavru çıkmasını önleyeceğiz. Ya sahte yumurtaya yatıracağız veya dişi erkekleri ayrı kümeslerde bir müddet besleyeceğiz.
Şu anda göz kapağında, burnunda, gagasında tehlike arzeden bir oluşum varsa tırnağınla kazıyıp kabuğu al. kanamasında sorun yok. O bölgeye tuz bas. yarına bir şey kalmayacaktır.
olurki yavruların alt solunum bölgesinde ileri derecede tahribat var. Ağız içine yayılmış berbat bir durum söz konusu ise GAMBAMIX PRIMEUM temin edip 3 gün üst üste aç karınla birer draje yutmasını sağla. İşlem tamamdır. Temiz, bakımlı kümeslerde bu sorun oluşmaz. Hatayı ihmalimizde aramalıyız. Yüzeysel temizlik olsa dahi parazit savaşı yapılmıyorsa her zaman karşılaşmak mümkündür. Selamlar.

Tahir bey güvercin konusunda pek çok bilginiz güvercinlerden çok iyi anlıyosunuz bilgileriniz için teşekkürler....

tahır bey paylaşim için teşekkürler bende ekte bulunayım eger çok şiş ise bunu bır genta 80 iğnesı yapıp yarayı dagıtabılırsınız saygılar

Hasan bey sağolun gerçekten oluşum kaygan sümüksü nevindeyken dozunda kullanmak yarar sağlıyor. Doz aşımında kuş bayılabilir tüm refkleksleri ölü durumuna yakın olabilir. Aldanıp yanlış bir davranış biçimi göstermemek gerekir. Ayrı bir bölmede istirahat edince bir müddet sonra normala döner. Görmedim fakat aşırı doz ölüme neden olabilir.
Streptomicyn 1mg iğne de lezyon halindeki eklem şişliklerinde yarar sağlıyor. Adeleye değil şişliğin içine deri altına enjekte edilmelidir. Selamlar.

geçmiş olsun kardeş,biz bu hastalığa dişi ur diyoruz.bazı yöreler çiçek diyordur.hayvanda kalıcı hasarlar bırakıyor ve şişliği kestikçe yayılıyor.benim başıma daha önceleri defalarca geldi.tahir bey doğru söylüyor kümesi temiz tutmalısın
ve bu hastalık yabani güvercinlerdende bulaşıyor.ben tedavisini '' Pan teramiciyn'' ile yaptım.hiç merak etme bu hastalık inanki bulaşıcı.

Geri