Ayakta duramıyor yavruda problem acil - Uyarılara Dikkat! Güncel!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mehmethabil
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 16
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
mehmethabil
Meslek
takı tasarım
İlgi Alanı
Kediler
arkadaşlar dün kuş sabasağlamdı bu sabah kümese bakdığımda yavrulardan birisi dönüp duruyo ayakları dikleşdüz koydugun halde yan dönüyo henüz daha yeme düşmemişdi kardeşine oranla ufakda biraz follukda yuvarlandığını görünce elime aldım buz gibiydi annesiyle babası dier büyük yavruyu doyurmuş bunu doyurmamışlar hemen alıp çatı arasına koydum sıcak diye vicut ısısı sabahki haline göre çok iyi şırıngayla mama verdim ama bi türlü toparlıyamıyor kendisini ayakları ileri doğru gergin duruyo hep sağ tarafa yatıyor yorumlarınızı bekliyorum

--- message by moderator ---
Dikkat!
Yavru hastalığı, yetişkinlerde ani ölüm (hayati tehlikesi olan hastalıklar için) öncelikle ECOLİ konusunu araştırabilirsiniz! İmkan ve vakit varsa mutlaka kanatlı uzmanı (ve hayvanların yaşam/refah vs. haklarını ihlal etmeyen) bir veteriner hekimden yardım alınız ve herhangi bir uygun laboratuvarda dışkıya önceden tahlil yaptırınız. Tedavisine geç kalmayınız!

BİR FİKİR OLSUN DİYE SÖYLÜYORUM. AKŞAM KUŞLARI YEMLEDİKTEN SONRA BÜYÜK YAVRUYU YUVADAN AL KÜÇÜK YAVRUYU ANNE BABA BESLEDİKTEN SONRA BÜYÜK YAVRUYU KOY. BÖYLECE KÜÇÜK YAVRU BESLENMİŞ OLUR. YOKSA KÜÇÜK YAVRU BÜYÜKTEN FIRSAT BULUP YEM ALAMAZ VE ÖLÜR.
SELAMLAR SEÇKİN

yorum için saol ama benim söylemek istediğim şey yavru düz vaziyette duramıyor ayakları hep dik duruyo devamlı can çekişiyo gibi azını açıyo ama sabahdan beri bşy olmadı ben resim atıyım belki bilen arkadaşlar varsa yardımcı olabilir

5543.jpg

devamlı yan duruyo ayaklarının üzerine basamıyo düne kadar bişeyi yokdu

anne baba üzerine basar ayagı kırılır veya incir bu nedenle veya yuvaya başka kuş girer bundan dolayı ayagı incimiş veya kırılmış olabilir başka nedenle bu şekilde sakatlanmalar olmaz muhtemelen iki kuş döğüşürken üstüne basmışda olabilir başımdan geşti

Mehmet kardeşim bu yavrunun gelişimi zaten oldukça geri kalmış tam beslenemediği için hastalıklara açık vaziyettedir.Büyük ihtimal bağışıklık sistemi çöktü bu yüzden kısmi felç geçirmiş olabilir.İnşallah düzelir malesef ben bir ilaç tavsiyesinde bulunamayacağım çünkü çok küçük...

BENCE YAVRU SAĞLIKSIZ. MUHTEMELEN SALMONELLA .AYAK TUTULMASI , İSHAL, DENGE KAYBI,KAFADA NİSPETEN ŞİŞME, ZAYIFLIK..,

S.A

Resimde de görüldügü gibi yavru fazlasiyla kücük kalmis anne baba da bakmaz bu yavruya büyük ihtimalle ölür moralini bozmak istemem ama görünen o, sen gene imaknin varsa karisik yem kullaniyorsan suya nohut misir tanelerini koy biraz suda sissinler 30 tane felan elinde gagasini ac migdesini doldurmaya calis sonrada 7-8 cay kasigi su ver en sonunda balig yagi yuttur sabah ögle aksam yap bunu 1 hadfta icinde belki kendini toplar ama toplasa o yavru yanik kalir bisey olmaz ondan....Gene Allahin taktiri yasayacak ömrü varsa ne desek bos..Sana kolay gelsin..

Saygilarimla

arkadaşlar benim düşüncen de bu yavruyu kumeste kızgın bir erkek çiflemiş olabilir .. başıma gelmişti

Uyarı!
Hayvan hakları yasalarına göre bu yorumdaki gibi hiçbir bilimsel ve tıbbi dayanağı ispatlanamayan, hayvanların yaşam hakkına sakıncalı teşvikler suç ve ceza kapsamında değerlendirilebilirler. Gereği yapılmıştır. Tekrarlanmasın! Bu gibi uygunsuz mesajları gördüğünüz yerde rapor edip gereğinin yapılmasını talep edebilirsiniz! Hayvanlarınız hastayken de yanında olmayacaksanız hayvan sahiplenmeyiniz!

Aytaç bey
sizin uygunsuz tavsiyeniz bizim gibi genç nesile, güvercinlere gönül vermiş acemi arkadaşlara hiç doğru bir tavsiye değildir. Unutmayın bu forumu sizin gibiler kadar 13-14 yaşında genç kardeşlerimizde okuyor böyle şeylere teşvik etmek yerine bu hayvan için kanatlı uzmanı veterinere başvurulması gereği ve gerekli tedavisi vede bu hale gelmeden önce alınabilecek önlemler hakkında yazılar yazılsa sanırım daha faydalı olur...
saygılar

malesef kuş öldü yapıcak bişey kalmadı yinede yorumlar için sağolun artık kümesdeki yavruların gelişimine dikkat edip kuş sayısını azaltıcaz

SAĞLIKLI BOL YAVRULU (salmonellasız ) SEZON DİLEKLERİMLE .

Hocam her ne kadar mesele kapanmışsada şunları eklemek isterim evet arkadaşlarımızın yorumlarının hepsini okudum hepsi doğrudur benimde başıma gelmiş tecrübe edilmiştir
Uyarı!
Hayvan hakları yasalarına göre bu yorumdaki gibi hiçbir bilimsel ve tıbbi dayanağı ispatlanamayan, hayvanların yaşam hakkına sakıncalı teşvikler suç ve ceza kapsamında değerlendirilebilirler. Gereği yapılmıştır. Tekrarlanmasın! Bu gibi uygunsuz mesajları gördüğünüz yerde rapor edip gereğinin yapılmasını talep edebilirsiniz!

... ha hiç yaptınmı ? Asla ve asla ben daha tavuk bile kesemedim kesemem onlara kıyamam ama o hayvanlarında o hallere düşmeleri belki bizim hatamız belki doğal nedenler ama acı çekiyorlar ben buna dayanamıyorum ne yapacağımı şaşırıyorum üzülüyorum kaç tane yavruyu bu halden alıp büyüttüm kaçı öldü kaçı sakat kaldı eskiden unuttum gitti..

Hayvanınızın acı çekmemesini istiyorsanız ilk önce kümes ortamınızı gözden geçirin buda çözüm olmadıysa götürürsünüz bir kanatlı uzmanı veterinere o gerekli tedaviyi yapar. veya dışkıya tahlil yaptırabilir yada belirtilere göre kendiniz tedavi etmeye çalışırsınız araştırıarak danışarak. hala yanlış bir bilgiyi doğruymuş gibi yazıyorsunuz burada. Sanal ortamda geniş olalım demişsiniz. Bu forumu sizin gibi orta yaşta olanlar gibi küçük yaşta arkadaşlarımızda takip ediyor. Yazdıklarımızın nerelere varabileceğine dikkat ederek 2 kere düşünerek yazalım. Sonra burnu akan, ecoli olan veya yaşama şansı olan kuşların da vs. vebalini alırsınız. Uyarmak istedim. eski zamanda doğru düzgün veteriner yoktu belki bu yüzden mecburiyetten yapılmış olabilir fakat günümüzde böyle yöntemler çok eskide kaldı sizin bu yorumunuzdan takla atmayan kuşa da aynısını yapın manasına çıkar.Bunların hepsi en başından önlenebilecek şeyler. Çok büyük ustaların kümesinde damızlık olacak kuş çıkmıyorsa, bence neden çıktığı sorgulanmalıdır! hayvan derdini anlatabilecek olsa emin olun ölmek istemez cezayı hayvana kesmek yerine neden böyle bir kuş ürediği sorgulanmalıdır. Genel olarak söylüyorum üzerinize alınmayın yorumları saygı ve sevgi çerçevesinde yazarsak okuyan herkes için faydalı olur. Tekrar söylüyorum sizin şahsınıza yazdığım birşey yok.
Saygılar...

kusura bakmayın da bu yaptığınızın saygı duyulacak yanı yok.hasta kuşu ölüme terketmek nasıl bir mantıktır anlamıyorum. sizin içinizde kuş sevgisi fln yok hepsi hikaye. can sıkıntınızı geçirmek için yaptıgınız bi olay kuş beslemek ya da ticari kaygı.. keşke sizin düşüncenizde olanlar hiç beslemeseler bu hayvanları.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri