Ayaktaki ur kötüleşti (resimli)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan eSeSLi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

eSeSLi

Üye
Siteyi ziyaret et
arkadaşlar gecen günü bi konu açmıştım güvercinimin ayagında ur var diye gökay bey baytaril enjekte et demişti o işlemi gercekleştirdim ve aradan 3 4 gün gecti bugun kuşa baktıgımda yurumekte zorluk çekiyordu ur olan ayagını yere basamıyordu elime alıp inçeledim ve ayagı davul gibi şişmiş ve intahaplanma olmuş mikrop kapmış sanırım resimleri paylaşacagım lütfen yardımlarınızı bekliyorum ayak dirseginden ayak parmaklarına kadar olan yerlerden delikler açılmış ve sıvı su şeklinde bişeyler akmakta lütfen yardımcı olun

Ekli dosyalar

• 100_0149.webp
    100_0149.webp
    418.1 KB · Görüntüleme: 1,936
  • 100_0154.webp
    100_0154.webp
    382.6 KB · Görüntüleme: 2,017
Ağız yoluyla herhangi bir antibiyotik mesela neo- teramycin verip ayağına da haricen insanlar için kullanılan Fucidin antibiyotik merhem kullanabilirsiniz. İyileşme garantisi olmamasına karşın denemekte fayda var derim.

selamlar eğer kuşun dişiyse ve ayağı iyileşmiyorsa kuşun ölmesine sebep verecekse dizden üstü sağlamsa bence kesip oraya 2 hafta kadar tedavi yap ama kesecek olursan eger üst kısmını kurdele gibi yarım cm genişliğinde bir iple sık ve acımadan keski hasar almasın ben bunu yapamam diyorsan claricide diye bir antibiyotik var insanlar için eczaneden al ve 8 de birini 2 günver sadece 2 gün ayagını güzel gene temizle ve teramisin ve tentirdiyot gibi mikrop kırıcı ve iltahap önleyici sür ve kuşu kesinlikle başka kuşlardan ayır tek olacagı rahat bir yere koy.

Bu koydugum resimdeki kuşun ayagını ben kesmek zorunda kalmıştım. ve keseli 2 yıl oluyor kuş erkek yavrularını bile aldım :=)

Ekli dosyalar

• 15.webp
    15.webp
    154 KB · Görüntüleme: 1,977
Kuştaki şişlik cok muhim değil, baytril enjekte etmeye devam et, ur akmaya başlayacaktır, sertleşme olmamış daha, kuş ileşecektir, dıştanda temizle ayağı, betadin veya kuşun ayağını steril hale getirecek merhem sürebilirsin, en az 10 gün sonra tedavinin doğru yapılıp yapılmadığı belli olur.

kuşun bence önce ayakları sıcak suyla bi güzel temizlenmeli çünkü ayagına dışkı bulaşmış.bu hayvanı öncelikle dışkıdan uzalk tutmk gerekir diye düşünüyorum..eger benim kuşum böle olsaydı evin pek kullanılmayan bi odasında bir süre bakardımki ygı kümes ortamından falan dahada mikrop almasın üstelik teramisin çok etkili bir ilaç özellikle iltihapları söküyor atıyor bire eczanelere stafine diye bi ialç var oda çok etkili..benim amca oglunun kuşununda ayagında böle bi ur vardı ve ilerlemşti hayvan topallıyodu..kuşu boş bir odada baktık..ayagını ehr gün yıkıyorduk.ve stafine iimli iaçtan sürüyorduk bir süre sonra iltihplar akmaya ve yaralar kapanmaya başladı..iltihap aktıkça yaralar açılıyorduu daha sonra teramisinle yaraları kurutuyo kabuk haline geliyodu bi 15 gün sonra hayvanın uru falan kurudu ayagı eski haline geldi..

arkadaşlar dün acilen güvercinimi veterinere götürdüm ve çok kıritik bi noktata oldugunu söyledi güvercinmin baytril sıkmakla çok büyuk bi yanlış yaptıgımı söyledi bana bi ilaç verdi 10 gun kulan bunu dedi güvercinin çok kiritik noktada dedi ya kurtulur yada ölür dedi güvercini veterinerden getirdikten sonra gece tentirdiyotla pansumuan yapıp kulanılmayan bi odaya kasanın içine koydum bugun baktıgımda ayagı hala aynı dahada kötüleşmiş gibi ne yapacam bilmiyorum beklemedeyim

Allah Yardımcın Olsun

en güzeli veterinein dedigini uygulamak...genede son çare olarak eger yanıt vermezse stafine isimli ilacı denemeni tavsiye ederim

veterinerin dedigini uyguladım ama güvercinde hiç bi degişim yok hep aynı şimdi deflo verdim bakalım bide böyle deneyecegim

esesli26' Alıntı:
veterinerin dedigini uyguladım ama güvercinde hiç bi degişim yok hep aynı şimdi deflo verdim bakalım bide böyle deneyecegim

selamlar benim dediğim ilacı kullan ve şekli eğer ben bunu uyguladım ve faydasını gördümse yazarım fakat sen bu kadar çeşit ilaç kullanırsan hayvanın yaşama umudu varsa yada cabası onuda elinden alırsın dene gör tahtasına döner hayvan. herkesin dediğine uyarak iş yaparsan hayvana dahada zarar verirsin.tercihini dogru yapmalısın cok fikir varsa uygulamakta kararsızsan pacalarını makasla kesip her gün tedavisini yani pansumanını yaparsın yoksa hayvan ilaç çeşitlerinden ölür.

pansumanı hep yapıyorum zaten hergun yok ya öyle çok ilaç vermiyorum deflo yazmışım yanlış yazmışım şimdilik sadece dektor ilaçıyla pansumana devam ediyorum

arkadaşlar güvercin 5 gündür evde ve ilaç kulanımına devam ediyorum ayaktaki şişlik ustaraflari indi biraz artık ayagının uzerine basa biliyor evde limon sandıgında duruyor ne yapmalıyım artık sizce birazda evde kalsinmi yoksa kumese koyayım mı

esesli26' Alıntı:
arkadaşlar güvercin 5 gündür evde ve ilaç kulanımına devam ediyorum ayaktaki şişlik ustaraflari indi biraz artık ayagının uzerine basa biliyor evde limon sandıgında duruyor ne yapmalıyım artık sizce birazda evde kalsinmi yoksa kumese koyayım mı

selamlar evde kalması önemli değil önemli olan diğerlerinden ayrı kalması yani istemedikçe ayağının üstüne basmaması buda demektirki diğer kuşlar tarafından rahatsız edilmeyecek bir yerde olmalı neresi olduğu önemli değil.

Geri