Aynı Anda 4 kuşun kaçması

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan memoli32
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

memoli32

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Onur Can Güner
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Diğer
Meraba uzun süreden sonra abilerimin destekleriyle güvercin beslemeye başlamıştım.Tam bir ay oldu elimde 6 tane güvercin vardı.Bugün başımdan çok kötü bir olay gercekleşti.1 çift bangom 1çift malesef mardin tip ve yine malesef mardin kırık eş aldılar.Malesef dediysem tiple kırığı bu hafta sonu satıcaktım ama malesef mardinlerle kendi aralarında eş tuttular.Asıl konuya geçiyim bugün öğlene doğru kümesi açtım.Kümesim bahçede kuşlar kendi kendine karşı binayla bizim bahçeyi bölen duvara inip çıkıp geri geliyorlardı.Bugün birden bangonun dişisi hariç diğer 3 i havaya kalktı.Tip ve kırığın kanadı yeni gelmişti kanadını cekeli 1 ay olmuştu.Birden mardinler dişilerin nereye giderse oraya gittiler ve bangonun erkeği gözden kayboldu.Aradan yarım saat sonra bangonun erkeği geri geldi şuan kümeste.Fakat tiple eşi mardin damdan dama geziyorlardı geri gelmediler.Kırık zaten kaçtığından sonra göremedim birden mardin bağceye doğru inerken kuş birden kuş başa cekmeye başladı havadayken martı kovalamaya başladı oda gözden kayboldu.Şuan baya sinirim bozuldu.Tekrardan siteye böle geri dönmeyi düşünmüyordum ama böyle oldu.Kümesim İstanbul Fatihte oturuyorum tutan olup veren olursa eğer sevinirim.Erkek mardinin biri düz arap öntepedir.Diğeri ayna kuyruk öntepedir.Dişi tip mavi şallıdır.Tekrardan aranıza döndüğüm için çok memnunum.

GEÇMİŞ OLSUN ONUR KARDESİM HERHALDE KUŞLAR ENSEDEYMİŞKİ KAYBOLMUŞ DİŞİ NEREYE GİTTİYSE ERKEKTE PESİNE GİTTİ DEDİGİN İÇİN ENSEDE OLDUKLARINI DÜŞÜNDÜM ÜZÜLME OLAGAN ŞEYLER İNSALLAH GELİRLE ARAMIZA HOŞ GELDİN

SAYGILAR

geçmiş olsun kuşçulukta böyle şeyler çok olur. Kaçanlar gece çatılarda kalmış olabilir.Yarın geri gelme ihtimalleri var. Gelmeseler bile moralini bozma kuş alıştırırken daha dikkatli ol. Senin 4 kuş birşey değil bizim bir arkadaş bir günde 10 tane kaçırmıştı. Bence eşli kuşları uçurma yavrularını uçurursun.Böylece yavrular kaçsa bile eşliler sende kalmış olur.

Cevaplarınız için teşekkür ederim.Dediğiniz gibi kuşlar ensedeydi.Zaten dediğim gibi birden 3ü kalktı 2 mardinde peşinden gidince şaşırdım.2 haftadır 3erkeği uçurmaya çalışıyordum.Tek bango bir kaç tur atıp geliyordu.Mardinler dernekten çekilişten çıkmıştı büyük ihtimal yatık kuşlardı ama ayna kuyruğun tek başına gelip başa çekmesi baya şasırtı.Elimle yere doğru bıraktığımda takla atmıyordu ama basa cektiginde 1 2 takla atması sevindirdi ama ah şu martılar yokmu.Kısmet değilmiş.

olur arada öyle şeyler mesela ben 3 gün önce dumanlıyla sabunilerimi kaçırdım dumanlım uçurduğum kuşumdu yavrusuda vardı damda yattı bi gün ama sabah baktığımda yokdu büyük ihtimal karga yada martı aldı sabunilerimde elden kestiğimde çıkan kuşlarımdı bahçede besliyorum kuşlar 3 gün damda yattılar inemediler sonrada basıp gittiler o yüzden fazla takmıyacaksın bu gidişler mardini sadece damızlık için beslicem

olur böyle şeyler tasalanma geri gelirler.. zamanında biz ne kuşlar kaçırdık heyy gidi hey :)

Geri