aynı salmada farklı ırk güvercinlerin bakılmasının zararı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan dragnel
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

dragnel

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Erkan TUFAN
Meslek
tıp öğrencisi
İlgi Alanı
Kuşlar
ben bir konuyu merak ediyorum . arşivde benim merak ettiğim konudan hiç bahsedilmemiş. sadece bir yerde tahir sadan abi bu konu hakkında birşeyler söylemiş .

şimdi benim sorum şu posta kuşu ile hünkari veya bango veya kelebek kuşunun bağışıklık sistemleri farklı . posta mesela daha dirençli kelebek hünkari zayıf . eğer bunları aynı salmada beraber bulundurursak mesela posta kuşunda bulunan ama direnci fazla olduğu için etkilemeyen bir hastalık - mesela salmonella - kümesteki kelebek ırkı güvercinleri tehlikeye sokacaktır diye düşünüyorum çünkü bağışıklık sistemleri postaya kıyasla daha zayıf .

tahir abi de bu şekilde düşünüyo ben bunu başka bir yerde okumadım sitede hiç rastlamadım .

siz ne düşünüyorsunuz bu konuda merak ediyorum ..

herkes cevap versin lütfen

Re: aynı salmada farklı ırk güvercinlerin bakılmasının zarar

ilk önce ayrı beslemek en iyisi ama bir diğer kötü yanını düşün güvercinlerini bir gün bırkıyosun hünkari postayla kelebek bangoyle eş olmuş :anaa: buna nedemeli bunu hiç düşündünmü veya kuşlarının teker teker ani ölmeleri bence bunlarıda bir düşün derim

evet mehmet haklısın farklı cins kuşların eş tutmaları ihtimali de var . ama ben bundan ziyade işin hastalık boyutunu merak ediyorum. yanılıyor da olabilirim belki farklı cins kuşların bir arada bakılmasının sağlık yönünden bir zararı olmayabilir ben farklı yetiştirici abilerin kuşların sağlıkları açısından farklı cinsleri bir arada bulundurmanın zararı olup olmayacağı konusundaki fikirlerini merak ediyorum :)

evet farklı düşünceler bekliyorum :) biraz beyin fırtınası yapalım.

sende haklısın bana göre çok tehlikeli heran biri hastalık kapar ve önüne geçilmezse bütün kuşlar tehlike altında olur

yeni yorumlar bekşiyorum

Farklı Irkları bir arada yoğun olarak bulundurmanın çeşitli sorunlar doğurduğu bir gerçektir .
Bu sorunlar arasında sizinde ifade ettiğiniz bağışıklık istemi konusu da belki değerlendirile bilir .
Hayvanların direnç ve bağışıklık sistemleri yanında ,
Beslenme alışkanlıkları ,- yada sıralamaları ( kısa gagalılar büyük gagalılar ) ,
Farklı aktivite ve karakteristik huyları ( kavgacılık , eşe düşkünlük hareketli mizaç vs )
Fiziksel güç farklılığı ( İri ırklar ve küçük ırklar arası orantısız güç ve baskınlık )
Melezlenme ihtimali ( Türler arası istenmeyen vasıfsız kuş türemesi ) gibi etmenlerle bu konu çoğumuzca tercih edilmez bakıcı tıtulan birkaç kuş yada bir birine baha yakın özellikleki en fazla iki ırk gibi tercihe bağlı bazı seçeneklerle zaman zaman imkanlara göre değerlendirilir .
Makul olanı her zaman uygun koşullarda bakılan ayrı salmalarda yapılan yetiştiriciliktir . selamlarŞEREF

Aynı salmada en kötü şey başka bir ırkın başka bir ırkla çifleşmesidir heralde

Her ırk kendi arasında eş olursa sorun olmaz diye düşünüyorum.

konu sürekli eşleşmeye geliyo yalnız ilginçtir . ben eşleşmeden ziyade sağlık yönünden değerlendiriyorum ve immun sistemi nispeten zayıf olan ırkları saya gibi diğer ırkları beraber koyarak riske atmış olduğumuzu düşünüyorum . mesela kümesinize yabani kuşlardan koyun. kümesinize bir salgın girdiğinde en son ölecek kuşlar onlar olacaktır. bu kuşların ilk önce hastalandığını düşünürseniz eğer kümeste kuş kalmaz diye düşünüyorum .

üstad tahir sadanın yazısını eklemek istiyorum .

tahirsadan' Alıntı:
Arkadaşım bağışıklık sistemleri oldukça farklı olan soyları aynı salmada besleme hem senin üzülmene hem kuşların ıstırap çekmelerine sebep olur. Lütfen biraz daha duyarlı olalım olmayanları uyaralım.
Hünkariler kısa yüz ve oldukça hassas güvercinler. Trikonamasislere üst solunum enfeksiyonlarına çok çabuk yakalanır ve salgına dönüşür.
kelebekler enfes güvercinler fakat sadece kelebek bakılan salmada sağlıklı kalabilirler. Dolapçı ve Postacı onlara göre daha agresif ve saldırgan oldukları için stres ve daha dayanıksız oldukları için kısa bir süre sonra istemesekte rahatsızlıklar çıktığını gözlemleriz.
Gezinti alanında beraber gezmelerinde sorun yoktur fakat eğer kümes bölmeleri ayrı değilse çok yazık. Selamlar.

kendisine saygılarımı iletiyorum . çok engin bir kişilik her alanda

pigeonary' Alıntı:
konu sürekli eşleşmeye geliyo yalnız ilginçtir . ben eşleşmeden ziyade sağlık yönünden değerlendiriyorum ve immun sistemi nispeten zayıf olan ırkları saya gibi diğer ırkları beraber koyarak riske atmış olduğumuzu düşünüyorum . mesela kümesinize yabani kuşlardan koyun. kümesinize bir salgın girdiğinde en son ölecek kuşlar onlar olacaktır. bu kuşların ilk önce hastalandığını düşünürseniz eğer kümeste kuş kalmaz diye düşünüyorum .

üstad tahir sadanın yazısını eklemek istiyorum .

tahirsadan' Alıntı:
Arkadaşım bağışıklık sistemleri oldukça farklı olan soyları aynı salmada besleme hem senin üzülmene hem kuşların ıstırap çekmelerine sebep olur. Lütfen biraz daha duyarlı olalım olmayanları uyaralım.
Hünkariler kısa yüz ve oldukça hassas güvercinler. Trikonamasislere üst solunum enfeksiyonlarına çok çabuk yakalanır ve salgına dönüşür.
kelebekler enfes güvercinler fakat sadece kelebek bakılan salmada sağlıklı kalabilirler. Dolapçı ve Postacı onlara göre daha agresif ve saldırgan oldukları için stres ve daha dayanıksız oldukları için kısa bir süre sonra istemesekte rahatsızlıklar çıktığını gözlemleriz.
Gezinti alanında beraber gezmelerinde sorun yoktur fakat eğer kümes bölmeleri ayrı değilse çok yazık. Selamlar.

kendisine saygılarımı iletiyorum . çok engin bir kişilik her alanda
O yönden düşünürsek oda doğru.

Geri