Ayvalık Posta Güvercini Antremanları ( Tahir SADAN)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hüseyin BAŞOĞLAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 12K

Hüseyin BAŞOĞLAN

Moderatör
www.kuscular.org
Ad Soyad
Hüseyin BAŞOĞLAN
Meslek
Yazılım-Tasarım
İlgi Alanı
Balıklar
tahirsadan' Alıntı:
20 Mayıs 2007 pazar günü sabah erkenden arkadaşlarım Orhan abi ve Yusuf kardeşimle birlikte antremanladığımız postalarımızı da alıp Balıkesire doğru yola koyulduk. Hava o kadar sıkıntılı ve kapalı idi ki yarışçılarımızı riske etmemek için İvrindi salımı yapmayı düşünürken vaz geçip 35 KM. Burhaniyeden bıraktık. Hem sert lodos hem gökyüzünün karanlık olmasından dolayı oldukça zorlandı yarışçılarımız. tabiki onlaı izleyen bizlerde aynen.
resim040ae3.jpg

resim041nb3.jpg

resim043tx7.jpg

Çok şükür eksiksiz hepimizin yarışçıları yuvaya döndüler.

İşte olay bu yaa kuslarımıza bakıcaz ki onlarda bize keyf yaptıracaklar yeri geldiğinde de arkadaslar arasında gır gır resimler süper olmus hrika gercekten...

katılıyorum beyazlar müthiş

Tahir abi merhabalar,emeğinin en güzel kısımlarından posta salışlarını bizlerle güzel fotoğraflayarak paylaştığın için çok teşekkürler gerçekten keyifli resimler.

Antreman sırasında taşıma kafesleri dikkati mi çekti.Tabi ki şeklen değil kuşların taşıma kafesini terk ettiği yuvaya dönmeleri için hızlıca taşıma kafesinden çıktıkları an dikkati mi çekti şöyle ki.Taşıma kafesi yerde olduğun da resimlerde de net görülmekte kuşlar arazininde engebeli olmasıyla kafeslerden dışarı fırlarken ''zemine çarpıyorlar''Taşıma kafeslerinden dışarı fırlayan postaların bu tip olumsun durumlarla karşılaşmaması için kafeslerden en az ''diz'' seviyesin de yukarda tutularak salım gerçekleştirilmelidir diye düşünüyorum.

Zeminle bir salım yapılan ve istemeden telaşla bir birine çarpan postalar zemine çarpan ğöğüs kadesleri ve ayak kısımları kısacası kuşların alt bölgeri zarar görebilir!Dikkatimi çeken bu konuyu belirtmek istedim.

Zararsız ziyansız yarışlar ve antremanlar dilerim nice sağlıklı zamanlara....

Merhaba bende posta besliyorum ama salmada uçurmanın keyfi heyecanı başka oluyor.İnsanın fotoğraflarda bile kanı kaynıyor.Paylaşım için teşekkürler.

iyi günler tahir abi ben çiglide oturuyorum. 1 yıldır posta güvercini bakıyorum. kümesimi tanıdıklardan ve pazardan topladıgım kuşlarladan oluşturdum . 2 ay önce bir salım yaptım 10 tane güvecinimi aydın tünelinden saldım, saat 16.30 civarındaydı, havada kapaıydı, kuşarımın 5 tanesi 1 gün sonra gelebildi. havada geldikleri güne kadar kapalıydı. yalış bir salım yaptıgımı biliyorum. posta güvercini hakında bircokk seyi bilmiyorum . yavru ne zaman alınır, ne cesit vitaminler vermeliyım, kuşları daha istikrarlı nasıl yapabilrim diye sormak istedim. izmirde isminizi duydugum için size sormak istedim beni bu konularda bilgilendirirseniz cokk sevinirim teşekür ederim

Geri