az bilinen cinsiyet tayini yöntemleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan pigeonary
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

pigeonary

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
erkan tufan
Meslek
sağlık
İlgi Alanı
Kuşlar
mesela insanlarda erkeklerde yüzük parmağı işaret parmağından daha uzundur.

güvercinlerde de aynı durum söz konusu. bu şekilde cinsiyet ayrımı yapılabilir.

belçikalı yetiştiricilerin yumurtadan cinsiyet ayrımı yapabildiklerini biliyor muydunuz???

ya da daha yumurtadan yeni çıkmış yavruların gaga renginden cinsiyet ayrımı yapılabildiğini????

ya da "down" uzunluğundan cinsiyet ayrımı yapılabildiği???

sizin bildiğiniz bu şekilde cinsiyet tayini yöntemleri nelerdir????

Bu söyledikleriniz resimlerle anlatılmış olsa idi daha iyi anlaşılabilirdi. :tamam:

benim burada tek anladığım zaten ilki o da gayet basit orta parmağa göre eğer sağındaki parmak soldakinden uzunsa erkek eşit veya kısa ise dişi. ancak doğruluk oranı % 80 - 90 civarı . diğer yöntemleri ben bilene rastlamadım yalnızca okuduğum kadarı ile böyle yöntemlerin var olduğu belki aramızda bilen üstadlar vardır .

ben türker abi ve birkaç diğer abinin bildiğini düşünüyorum paylaşırlarsa seviniriz . ancak geneldw posta yetiştirenler bu konuda daha tecrübeliler

arkadasım su yumurtadan tahmın metodu konusunda bızı bıraz daha aydınlatırsan gercektan cok sevınırım saygılar

erkek kuşun gagası dişiden daha kalın olur dişininki ince olur erkek kuşun kafası büyük olur dişininki ufak erkek kuşun boynundaki yanar dönerleri daha parıltılı olur boyun tüyleri daha kaba olur ben hep bu şekil anlamaya çalışıyorum başka bildiğim bir yöntem yok saygılar

Geri