Azman Nasil Egitilir

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan trakyalı
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

trakyalı

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
güldibi
Meslek
kuşcu
İlgi Alanı
Sayın Güvercin Seven Abilerim Suan Yeni Bir Irk a Merak Salmıs Durumdayim Azman lar Merak Odağım Olmustur

Sizlerden Yardım bekliyorum

Azmanlar Nasıl Egitilir ?

Ben Kelebek Irkına Gönül Vermis Biri Olarak Kelebeklerin Arasına Azman Katmak İstiyorum Onlara Yön Vermek Amacı İle Malum Kelebekler Cok Ayri Uctukları İcin Oyunu Cılgın OLan Malesef Baskaları Tarafından İndirilebiliyor Aslında Damarları Saglam Kuslardır Ama yavrudan Kalkıyor ve Bir Seyden ürküyor Ve Yakalanıyor O nedenle Azman Ve bango Katmak İstiyorum Ve NASIL Egite bilirim.....

Selamlar benim kelebeklerimle beraber uçurduğum boncurilerim var kısayüzlülerden.Benim taktiğim kelebekleri kaldırdıktan 20 dk sonra kaldırıyorum boncurileri kelebekleri toparlıyorlar.Zamanlama çok önemli kelebeklerin tam hızını alıp dağılmaya başladığında boncurileri kaldırıyorum toparlanıyor gökyüzü.Fakat aynı anda saldığımda kelebekler boncurileride peşine takıp dolaştırıyor evin 4 5 km açıklarında.Önemli olan kelebeklerin havada hızını alıp oyuna başladığı anda toparlayabilmek.Bikere toparlandılarmıda zevkine doyum olmuyor.Bi yandan kelebekler karıştırıyo gökyüzünü bitaraftan boncuriler taş gibi çok sert düşüyolar kümese.Bu taktiği denemenizi tavsiye ederim.Eğer bangolarınızı yeni alıp uçuracaksanız tabi ilk önce bangolarınıza güzel bir antrenman vermeniz lazım.Saygılar...

tesekkürler abi ugrasiyorum bakalım bu konuda saten bu mevsimde asla kus ucuramam ben hepisi suan yumurtada kelebeklerin 2,3 tanesi kalır onlarida ese vurmadım bangolari hem egitmeye hemde antreman yaptırmaya calısırım

Azman kümesine en adık ırklardan biridir hele 2-3 yavru yapsın hiç korkmayın.en kuş alışmaz denen yerlerde bile uçarlar.ben kuş beslemeye azmanla başladım sürekli evin üstünde uçtukları için kaybolmaları çok zordur.Sayada solo uçucu bir ırk olduğu için hemen toplanamaz .sayalar oyuna başlayıp dağılmaya başlayınca azmanları kaldır bir çift bile olsa yeter kuşları nasıl topladıklarına hayret edersin.

Ben bu sistemi daha önce gördüm azmanlarla dolapçıları toplayanı ama sorum azmanlar kayık,bel kırma takla sarak makara gibi hareketler yaparmı?

AZMANLAR hiç bir hareket yapmaz.AZMAN beslemek her zaman için bir ayrıcalıktır.AZMAN eğitilmez çünkü azman ne yapacağını bilir...başka söze gerek yok :D

selamlar.azman ırkını besleyenler bu ırkı çok seviyorlar.demekki bu ırkta önemli bir şeyler buluyorlar.bence de anlatılanlara bakarak söylüyorum çok asil bir ırk azmanlar.teşekkürler

abileri azman hasas bir kuşdur fazla sıkmaya gelmez fazla sıkmacan hele birde yavruysa kendi haline birakın kumese kendi girer cıkar azman dan bakıcı olmaz gakası kucukdur

45musti45' Alıntı:
abileri azman hasas bir kuşdur fazla sıkmaya gelmez fazla sıkmacan hele birde yavruysa kendi haline birakın kumese kendi girer cıkar azman dan bakıcı olmaz gakası kucukdur

Selamlar

Abicim azmanın nasıl bir hassasiyeti vardır açıklık getirirmisin? Azman güvercininde yuva sadakati,yavruya bakıcılığı aranan özelliktir,orjinal azmanda bunlar mevcut olmalıdır.Ayrıca azmanın eğitime ihtiyacı yoktur.

Geri